CONTACT

Reabilitarea Podului lui Rache, de peste râul Prahova, se apropie de final

- Actualitate -

Reabilitarea Podului lui Rache, de peste râul Prahova, se apropie de final

Podul lui Rache sau puntea lui Rache, pentru că este vorba de o punte pietonală peste râul Prahova, reprezintă un simbol pentru zona Câmpinei. Podul original a fost construit la începutul anilor 1900 de inginerul german Anton Raky, stabilit o vreme la Câmpina, pentru a le facilita muncitorilor să treacă zilnic peste râul Prahova pentru a ajunge la sondele de pe dealul Pițigaia.

Anton Raky a fost un pionier de succes și un inventator în domeniul tehnologiei forajului la mare adâncime și al prospecțiunilor geologice miniere și petroliere. A influențat puternic viața comunității locale în perioada de aur a exploatării petrolului și a contribuit la dezvoltarea industriei petrolului din România.
Podul lui Rache a rezistat multă vreme și a fost folosit în special de locuitorii satelor Pietrișu și Bobolia din comuna Poiana Câmpina, în naveta lor la Câmpina și înapoi. A fost distrus parțial de vreme, a fost reparat, apoi vandalizat de un grup de tineri și apoi s-a luat decizia închiderii lui până la o reabilitare completă. Și iată că această reabilitare se apropie de final. Este realizată de Primăria Poiana Câmpina, cu bani de la bugetul local, investiția având o valoare de 2,6 milioane lei fără TVA. Lucrarea este executată de firma Le Grand G&G SRL din Câmpina.
După cum ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Sergiu Constanda, practic, podul este refăcut integral și nu doar partea superioară, pasarela, ci și partea de susținere, cu piloți forați în albia minoră a râului Prahova.


05 Nov 2023 20:54 7528 vizualizari


Comentarii






  • 13.11.2023 13:15 Adrian Poate laudatul primar din Câmpina va termina reparația de la podul Câmpina Poiana Câmpina curatand și trotuarul spre comună de crengi și vegetația care încurcă pietonii...da mai suntem pietoni care mergem pe jos! Și da votăm...!🤔
  • 07.11.2023 09:12 Madussi Daniela Felicitari pentru aceasta initiativa.
  • 06.11.2023 20:09 Mihai Nicola Dumitru Se face treabă bună
  • 06.11.2023 09:44 Madalin Focsa "Podul lui Rache" chiar a fost un pod in toata regula, pentru vehicule grele chiar. Din pacate comunistii nu l-au ingrijit si a disparut, fiind inlocuit cu acea punte pietonala pe care o stim cu totii. Oare mai tine minte cineva podul original ?
  • 06.11.2023 03:50 Alexu Să îl facă și pe cel dinspre Bănești luat de viitură in dreptul Calea Dacia sau să îl repare pe cel spre Rampa de Gunoi.Unii nu înțeleg ce oameni și a ales Moldoveanu când era la Poiana dar se pare că la Campina nu este apreciat.Retineti un lucru.Poiana in 10 ani că fi oraș iar Campina sat.Asa că votați cum vreți voi că tot frustrarea nu vi o fura nimeni.
  • 06.11.2023 03:46 Ion Apetrei Pardon,lucrarea este făcută în totalitate de MIRAS INTERNATIONAL BANEȘTI,și doar montata se firma Le Grand G&G.
1746 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
2535 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3389 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3390 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV