Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina de joi, 28 ianuarie 2021, se va afla și un proiect referitor la modificarea și completarea unei hotărâri mai vechi a administrației locale, din decembrie 2018, privind aprobarea contractării unui împrumut intern în valoare de 25 milioane lei. Acest proiect are la bază faptul că, în anul 2020, Câmpina a primit aviz pentru suma de 5.733.642 lei din creditul menționat, de la Comisia pentru Aprobarea Împrumuturilor Locale, dar suma trasă de administrația locală a fost de 4.111.973 lei.
Astfel, rămâne o diferență de 1.621,668 lei, din care 116.575 lei au ca destinație proiectele cu fonduri europene, iar 1.505.092 lei este suma disponibilă pentru realocare la alte obiective de investiții.
Așadar, suma în discuție, care urmează a fi realocată de Consiliul Local Câmpina, este de 1.505.092,82 lei, astfel:
- 11.368,77 lei - de la proiectul de reabilitare termică a blocului 12 de pe Strada Victoriei pentru creșterea eficienței energetice;
- 708.617,73 lei - de la proiectul de realizare a Cimitirului ”Lumina”, sumă rezultată din notele de renunțare la o serie de lucrări (este vorba de câteva alei care vor fi realizate de Atelierul de Infrastructură Urbană al Primăriei);
- 785.106,32 lei - de la reabilitare Calea Doftanei, sumă rezultată din refuzul actualei administrații de a plăti în două rânduri aceeași lucrare, cea de asfaltare pe segmentul de la intersecția cu Bulevardul Carol I până la Răcitor.
Primarul Alin Moldoveanu, inițiatorul acestui proiect, propune realocarea sumei în discuție pentru confinanțaea unor proiecte cu finanțare europeană, după cum urmează:
- 150.000 lei - pentru reabilitare, modernizare și extindere sistem de iluminat public;
- 1.025.092,82 lei - pentru construirea grădiniței cu program prelungit din Cartierul Uniunea Europeană;
- 330.000 lei - pentru realizarea unei săli de sport la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”.
”Era firesc acest proiect, care vine în continuarea multor altora pe care le-am inițiat și pe care Consiliul Local le-a aprobat, prin care îndreptăm o serie de nereguli găsite în bugetul local. Erau inclusiv lucrări cu dublă finanțare, în cazul reabilitării de pe Calea Doftanei, sau lucrări care pot fi realizate de atelierul Primăriei, în cazul lucrării de la cimitir. Pentru a evita ca și în acest an să avem fonduri netrase din credit, ceea ce ar însemna plata unor penalități către bancă, am propus realocarea acestor sume pentru cofinanțarea altor trei proiecte cu fonduri europene - reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat, realizarea unei grădinițe și construirea unei săli de sport la Școala Hasdeu”, ne-a declarat primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.
Pe Strada Mihai Eminescu din centrul municipiului Câmpina vor începe luni, 7 iulie 2025, lucrările la rețeaua de gaze naturale. Practic, se înlocuiește rețeaua existentă, așa cum s-a întâmplat recent și pe Strada Orizontului.
Premierul Ilie Bolojan a anunțat pe lista măsurilor pentru reducerea deficitului bugetar și mărirea normei didactice.
La finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, pe esplanada Casei Tineretului vor avea loc primele două concerte din cadrul evenimentului Câmpina Summer Park Music.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.