Piața Centrală Câmpina, în curs de redeschidere, sâmbătă 5 decembrie 2020

Actualitate (Categoria articolului)

Guvernul a aprobat în ședința de vineri, 4 decembrie 2020, redeschiderea piețelor agroalimentare, măsură care este luată, iată, la aproape o lună de la închiderea piețelor sau, mai bine-zis, de la mutarea comercianților în... stradă. Totuși, această decizie vine însoțită de un ordin comun al mai multor miniștri, ordin care stabilește regulamentul privind desfășurarea activității piețelor agroalimentare pe perioada stării de alertă.

Atât hotărârea de Guvern, cât și ordinul privind regulamentul au fost publicate în Monitorul Oficial nr.1177/4 decembrie 2020 și nr.1178/4 decembrie 2020 și intră în vigoare la data publicării.
Astfel, potrivit regulamentului, pentru buna desfășurare a activității piețelor groalimentare, inclusiv a celor volante, se vor respecta următoarele măsuri în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19:
- afișarea regulilor de acces, de protecție individuală, de distanțare fizică și de igienă în locuri vizibile din piață
- accesul în piețe se va face cu respectarea distanțării de minimum 2 metri și se vor realiza marcaje pe pardoseli
- accesul clienților va fi limitat astfel încât să fie asigurată distanța de minimum 2 metri între oricare două persoane, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a pieței
- stabilirea unor fluxuri unidirecționale pentru facilitarea menținerii distanței fizice
; traseele pentru circulația în interiorul pieței vor fi separate, unul pentru intrare, altul pentru ieșire, pentru a se evita aglomerația și intersectarea oamenilor
- accesul clienților va fi permis doar dacă aceștia poartă mască de protecție
- utilizatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care le va fi pus la dispoziție la intrarea în piață
; vor fi amplasate recipiente în care se vor arunca măștile și mănușile folosite
- la intrarea în piață se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree)
- comercianții de produse agroalimentare vor purta obligatoriu mănuși și mască de protecție pe toată durata programului de lucru
- produsele agroalimentare vor fi expuse la vânzare cu asigurarea protecției igienico-sanitare, cu folii de plastic a căror utilizare în scop alimentar să fie avizată
- standurile vor fi protejate cu ecrane din material transparent, care să asigure protecția alimentelor și a vânzătorilor, sau cu folie, pentru o dezinfectare mai ușoară.

La Câmpina, în corpul C1 al Pieței Centrale se fac pregătiri pentru reluarea activității în condițiile O
rdinului 335/4.225/2.078/1.730 al Ministerului Agriculturii, Ministerului Administrației, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii. După cum ne-a declarat primarul Alin Moldoveanu, piața este, practic, redeschisă, boxele unde se vând brânzeturi funcționează deja, iar ceilalți comercianți își amenajează standurile în conformitate cu prevederile ordinului menționat. Mai exact, ei trebuie să-și protejeze tarabele și produsele cu ecrane / folii din material transparent. Aici ar fi singura problemă și acesta este motivul pentru care activitatea nu a fost reluată de la prima oră și mai durează puțin până când producătorii vor reuși să-și aranjeze tarabele.
Cât despre măsurile care trebuie luate de administrația pieței, aici nu sunt probleme. Potrivit directorului Pieței Centrale, Marian Nistor, au fost luate toate măsurile prevăzute în ordinul emis ieri, angajații pieței sunt "pe baricade", să spunem așa, și le explică oamenilor, comercianți și clienți, ce au de făcut. Pe lângă obligativitatea purtării măștii de protecție și dezinfectării mâinilor, persoanele care merg la cumpărături în Piața Centrală Câmpina trebuie să respecte distanțarea fizică, fluxurile de circulație (marcate, de altfel, cu săgeți) și să țină cont de faptul că intrarea se face prin fața corpului C1, iar ieșirea, prin partea din spate a pieței.

3570 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • cristian adrian 05.12.2020 12:31 DACA NU ERAU MAINE ALEGERI NU SE DESCHIDEAU PIETELE. SA VA FIE RUSINE, PNL ! HUO !

Actualitate

1574 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

1 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

1716 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

2 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

Alte stiri recente

226 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

426 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.