Dacă Poiana Câmpina nu s-ar fi înfrățit cu comuna Zaim, din Basarabia, poate nu am fi aflat niciodată că acolo, la Zaim, în Raionul Căușeni, la aproape 75 km de Chișinău, există o fanfară extraordinară, care susține spectacole de neuitat. Fanfara "Valentin Luchianov" este o mândrie pentru Zaim și o bucurie pentru public. Priviți și admirați! (video)
Fanfara din Zaim a fost înființată în anul 1981, deci în urmă cu 37 de ani, de către regretatul dirijor Valentin Luchianov. De-a lungul timpului, mulți copii și tineri au activat în cadrul acestei fanfare care a obținut numeroase premii naționale și internaționale. Astăzi, Fanfara "Valentin Luchianov" este condusă de tânărul dirijor Ion Veste (coincidență de nume cu primarul din Zaim), absolvent al Colegiului de Arte "Nicolae Botgros" din Soroca și al Academiei de Arte din Chișinău.
Am avut ocazia să admirăm Fanfara "Valentin Luchianov" într-un spectacol care a avut loc la Zaim, la finalul lunii august, cu ocazia sărbătorilor naționale - Ziua Independenței Moldovei și Ziua Limbii Române, dar și cu ocazia Zilei Diasporei. Un spectacol organizat de Primăria Zaim și Asociația "ACASĂ la Zaim" și la care a fost prezentă și o delegație din Poiana Câmpina.
Zaim este o comună cu 4.600 de locuitori și cu multe probleme, ca orice localitate care încearcă să se dezvolte, care vrea mai mult și care vrea să fie mai bine pentru oamenii ei. Aici, la Zaim, se acordă o atenție deosebită actului cultural. Există o fanfară extraordinară, există un grup vocal, un ansamblu folcloric, toate activând în cadrul Casei de Cultură reabilitată și modernizată cu fonduri obținute de la Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, de la bugetul local și din contribuțiile locuitorilor. La spectacolul organizat cu ocazia sărbătorilor naționale au mai evoluat grupuri și ansambluri folclorice locale, dar și Ansamblul Folcloric "Astra" din Săcele și Ansamblul Folcloric din Ștefan Vodă - Moldova. (video)
Ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Cseke Attila, a fost joi, 17 iulie, la Câmpina, unde a văzut creșa din cartierul Voila, investiție realizată prin CNI în cadrul Programului Guvernamental ”Sfânta Ana”.
Iulia Ștefania Voicu este o mândrie nu doar pentru familia ei, ci și pentru Câmpina.
Vescan este astăzi unul dintre cei mai iubiți artiști ai muzicii hip-hop din România, iar acest lucru a fost demonstrat încă o dată, sâmbătă seara, la concertul susținut în centrul Câmpinei.
Este o mândrie pentru comunitatea noastră când primim astfel de vești.