Imaginea dezolantă a Băilor de la Telega

Social (Categoria articolului)

Date în folosință în vremea Regelui Ferdinand, Băile Telega au ajuns acum o imagine dezolantă, dar elocventă pentru un sistem incapabil să mențină locuri care ar putea să aducă faimă României.

Băile de la Telega sunt printre primele din Europa din punct de vedere al salinității apei, dar și din punct de vedere al nivelului ridicat de clorură de potasiu, amoniu, calciu și iod, toate acestea contribuind la un efect binefăcător pentru persoanele suferinde de reumatism. Ani la rând, Băile Telega au fost o adevărată atracție turistică, inclusiv pentru câmpineni, mai ales de când Câmpina a rămas fără niciun ștrand funcțional. Băile sunt închise publicului de aproape trei ani. În anul 2019, Primăria Telega a reușit să câștige în instanță rezilierea contractului de concesiune încheiat în anul 2003, pentru o perioadă după 49 de ani, după ce a demonstrat că firma care a concesionat băile nu a respectat contractul și nu a realizat investițiile pe care se angajase să le facă pentru modernizarea și dezvoltarea acestor băi. Mai mult, firma a intrat în faliment, Primăria judecându-se, de fapt, cu lichidatorul judiciar.
Băile Telega au o suprafață totală de 10.000 mp. Acum, totul este distrus acolo și mai există și pericolul unor alunecări de teren. Primăria Telega nu are banii necesari reamenajării băilor, punându-se problema, la un moment dat, accesării unor fonduri europene pentru o astfel de investiție. După ce a venit pandemia de coronavirus, nu s-a mai discutat de acest subiect decât în campania electorală.
Imaginile pe care le vedeți au fost postate de un câmpinean pe o rețea de socializare și spun mai multe decât am putea descrie în cuvinte.

4308 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Grecu ionel 29.03.2021 21:59 Ceea ce se vede este foarte adevarat si nu face cinste comunei. Cu toate eforturile fostului concesionar alunecarile de teren repetate au dus la aceasta priveliste. In 2018primaria. Telega retrage in mod abuziv dreptul asupra concesiunii Bailor minerale dupa ce i. 2016o alunecare de tefen a distrus aproape tot. Cu toate eforturile concesionarulului de a salva ce mai era de salvat si de a mentine. Baile in circiuitul turistic primaria a interzis abuziv sa mai patrunda pe concesiune, mai mult profitând de starea de confuzie a demolat toate construcțiile cu toate ca ele aveau autorizatie legala.numai pentru a aduce pe altcineva sa ia. Baile, apropiatii fostului primar. Demolarea a fost t intrerupta cu un apel la politie. De atinci de circa 2aniconcesionarului i sa interzid cu desăvârșire sa mai patrunds pe lroprietatea pe care avea dreptul legal. Toate abuzurilr au dus direct la falimentul concesionarului. Din octombfie 2020 se rejudeca procrsul ul impotriva concesionarului pe 5martie a fost orimul termendar sedinta nu sa tinut din cauza unui judecator avand covid 19 amanand procesul pe 7aprilie.cine are de pierdut sunt cetatenii bolnavi. Intre timp se complica situatia in defavoarea plrimariei. Telega.. Se cauta cu disperare persoane care sa aduca acuzatii la adresa concesionarului, multe neadevaruri. Aceasta. Cacarumbas a facut absolut tot ce se putea face pentru a tine in viata. Baile . Minerale a pierdut 3apartamente, o afacere de 200000de mii de euro in. Bucuresti si multe proprietati terenuri din. Telega. Toate aceste piedici cu protectia consumatorului garda de mediu, sanepid au fost orchestrate de primaria. Telega pentru a distruge afacerea asta care odata era mandretea comunei. In2013dupa alegerile locale fostul primar nu mai contenea cu aprecierile despre. Cacarumbas. Virginica oare de ce? Nu stia oare primaria ca se vandu se catre. Hexipfarma cladirile concesiunii? Stia. Cladirile fusese scoasr la licitație de. A. N. A. F. Deci totul se stia la nivel local. Conclui, iile le trageti d voastra. Eu am spus ce se ostia deja.

Social

4392 vizualizari
25 sept. 2021 14:30

Clubul Copiilor din Câmpina, un loc unde timpul liber al celor mici poate fi petrecut frumos și cu folos

1 comentarii

Clubul Copiilor din municipiul Câmpina se află de ani buni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 45, în incinta Căminului Petrol. Clădirea este veche și cu siguranță trebuie modernizată, dar spațiul în care funcționează Clubul Copiilor este generos și luminos. Aici există mai multe cercuri/ateliere, unde copiii pot petrece timpul liber într-un mod frumos și util, sub supravegherea unor profesori de specialitate. Și, lucru foarte important, aceste cursuri sunt gratuite.

3209 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

Alte stiri recente

475 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1770 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: