Imaginea dezolantă a Băilor de la Telega

Social (Categoria articolului)

Date în folosință în vremea Regelui Ferdinand, Băile Telega au ajuns acum o imagine dezolantă, dar elocventă pentru un sistem incapabil să mențină locuri care ar putea să aducă faimă României.

Băile de la Telega sunt printre primele din Europa din punct de vedere al salinității apei, dar și din punct de vedere al nivelului ridicat de clorură de potasiu, amoniu, calciu și iod, toate acestea contribuind la un efect binefăcător pentru persoanele suferinde de reumatism. Ani la rând, Băile Telega au fost o adevărată atracție turistică, inclusiv pentru câmpineni, mai ales de când Câmpina a rămas fără niciun ștrand funcțional. Băile sunt închise publicului de aproape trei ani. În anul 2019, Primăria Telega a reușit să câștige în instanță rezilierea contractului de concesiune încheiat în anul 2003, pentru o perioadă după 49 de ani, după ce a demonstrat că firma care a concesionat băile nu a respectat contractul și nu a realizat investițiile pe care se angajase să le facă pentru modernizarea și dezvoltarea acestor băi. Mai mult, firma a intrat în faliment, Primăria judecându-se, de fapt, cu lichidatorul judiciar.
Băile Telega au o suprafață totală de 10.000 mp. Acum, totul este distrus acolo și mai există și pericolul unor alunecări de teren. Primăria Telega nu are banii necesari reamenajării băilor, punându-se problema, la un moment dat, accesării unor fonduri europene pentru o astfel de investiție. După ce a venit pandemia de coronavirus, nu s-a mai discutat de acest subiect decât în campania electorală.
Imaginile pe care le vedeți au fost postate de un câmpinean pe o rețea de socializare și spun mai multe decât am putea descrie în cuvinte.

4900 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Grecu ionel 29.03.2021 21:59 Ceea ce se vede este foarte adevarat si nu face cinste comunei. Cu toate eforturile fostului concesionar alunecarile de teren repetate au dus la aceasta priveliste. In 2018primaria. Telega retrage in mod abuziv dreptul asupra concesiunii Bailor minerale dupa ce i. 2016o alunecare de tefen a distrus aproape tot. Cu toate eforturile concesionarulului de a salva ce mai era de salvat si de a mentine. Baile in circiuitul turistic primaria a interzis abuziv sa mai patrunda pe concesiune, mai mult profitând de starea de confuzie a demolat toate construcțiile cu toate ca ele aveau autorizatie legala.numai pentru a aduce pe altcineva sa ia. Baile, apropiatii fostului primar. Demolarea a fost t intrerupta cu un apel la politie. De atinci de circa 2aniconcesionarului i sa interzid cu desăvârșire sa mai patrunds pe lroprietatea pe care avea dreptul legal. Toate abuzurilr au dus direct la falimentul concesionarului. Din octombfie 2020 se rejudeca procrsul ul impotriva concesionarului pe 5martie a fost orimul termendar sedinta nu sa tinut din cauza unui judecator avand covid 19 amanand procesul pe 7aprilie.cine are de pierdut sunt cetatenii bolnavi. Intre timp se complica situatia in defavoarea plrimariei. Telega.. Se cauta cu disperare persoane care sa aduca acuzatii la adresa concesionarului, multe neadevaruri. Aceasta. Cacarumbas a facut absolut tot ce se putea face pentru a tine in viata. Baile . Minerale a pierdut 3apartamente, o afacere de 200000de mii de euro in. Bucuresti si multe proprietati terenuri din. Telega. Toate aceste piedici cu protectia consumatorului garda de mediu, sanepid au fost orchestrate de primaria. Telega pentru a distruge afacerea asta care odata era mandretea comunei. In2013dupa alegerile locale fostul primar nu mai contenea cu aprecierile despre. Cacarumbas. Virginica oare de ce? Nu stia oare primaria ca se vandu se catre. Hexipfarma cladirile concesiunii? Stia. Cladirile fusese scoasr la licitație de. A. N. A. F. Deci totul se stia la nivel local. Conclui, iile le trageti d voastra. Eu am spus ce se ostia deja.

Social

3064 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie 2022, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret din cadrul Consiliului Local Câmpina.

3137 vizualizari
30 nov. 2022 09:35

Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina derulează proiectul ”Împreună, dincolo de diferențe”, în cadrul programului Erasmus+

”Împreună, dincolo de diferențe” este titlul unui proiect din cadrul Programului Erasmus+ la care au participat elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” din Câmpina. În cadrul acestui proiect au mai participat școli din Spania, Italia, Grecia, Lituania și Croația. 

Alte stiri recente

1078 vizualizari
01 dec. 2022 09:12

Noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, în perioada 1 decembrie 2022 - 13 ianuarie 2023

Primăria municipiului Câmpina anunță instituirea unor noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, acolo unde se lucrează la rețeaua de canalizare.

2245 vizualizari
30 nov. 2022 22:24

În centrul Câmpinei au răsunat colindele tradiționale și au fost aprinse instalațiile pentru Sărbătorile de Iarnă

Zeci de câmpineni s-au aflat în această seară în Parcul Regele Mihai I pentru a asculta primele colinde ale acestei ierni și pentru a asista la aprinderea oficială a luminițelor pentru Sărbătorile de Iarnă. Și nu au fost dezamăgiți. Grupul “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor (coordonat de profesor Alice Botoacă) au încântat publicul cu colinde frumoase, colinde tradiționale românești.