Locuitorii din cartierul Câmpinița cer toaletarea copacilor pentru că obstrucționează vizibilitatea marcajelor rutiere și iluminatul public

Actualitate (Categoria articolului)

Unul dintre efectele teribiulului accident de joia trecută, în care tânărul Paul Alexandru Dragomir și-a pierdut viața după ce a fost spulberat pe trecerea de pietoni de o tânără și neexperimentată conducătoare auto, este și acela că tot mai mulți oameni prind curaj, reacționează și cer autorităților măsuri de prevenire a unor situații similiare și în alte cartiere.

Mai mulți cititori din cartierul Câmpinița ne-au semnalat că, mai ales după ora 19.00, pe Bulevardul Carol I, în cartierul lor, se circulă cu viteză foarte mare și sunt tineri conducători auto care se întrec în celebrele ”liniuțe”. În plus, locuitorii din acest cartier avertizează autoritățile că se impune toaletarea urgentă a copacilor, pentru că, odată cu înfrunzirea lor, vor obstrucționa vizibilitatea marcajelor rutiere și iluminatul public.
De asemenea, locuitorii din această zonă, care ne-au semnalat această situație, susțin că o soluție ar putea fi și ridicarea nivelului trecerilor de pietoni, ceea ce ar determina o reducere a vitezei de către conducătorii auto. Probabil că astfel de situații nu sunt singulare. Îi invităm pe toți câmpinenii care mai au cunoștință de probleme asemănătoare să ne transmită aceste informații, iar noi le vom centraliza și le vom transmite autorităților, informându-vă apoi și cu răspunsurile acestora pentru fiecare caz în parte.

3422 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionut Popescu 13.04.2022 20:12 Anul trecut am semnalat Politiei Locale (căci agenții care patrulează nu au avut simțul observatiei) ca indicatorul Trecere de pietoni din zonă Școala 8 - Lacul Bisericii este obturat de crengi. Ce credeți, dânșii au raportat ADPP-ului (asa e procedura), iar acesta a toaleta copacul după o luna jumătate. Cam asta e viteza de reacție.
  • Un câmpinean 13.04.2022 20:18 Am propus instalarea unei oglinzi la intersecția str Bogdan Vasile cu str Bucegi. Gardul adăpostului ALA obtureaza vizibilitatea și chiar dacă ai prioritate pe direcția str Bogdan Vasile riști sa te ''pocneasca'' unul care nu oprește la STOP. Nu cred ca o oglinda costa mai mult decât sănătatea sau chiar viața unor participanți la trafic. Aștept reacție din partea ADPP
  • Ioana 14.04.2022 06:50 Nu SE POATE. TREBUIE SA ATRAGEM FONDURI EUROPENE CA SA AVEM FONDURI PT O ASTFEL DE LUCRARE.
  • Duta Niculae 15.04.2022 07:57 Am mai trimis tot către dumneavoastră,aducând la cunoștință faptul că în zona părculețului pentru copii ,cel de la ieșirea spre Cornu,”Părculețul cu Elefant”,nu este nici o trecere pentru pietoni,nici o delimitare de viteză,iar un lucru și mai grav,linie continuă din curba dw la bazin până în dreptul depozitului de sare de la drumuri și poduri,obligând (legal vorbind)ca locuitorii de acolo posesori de autoturisme să se ducă să întoarcă la Lunca Cornului la sensul giratoriu,pentru a putea intra în curți! Aici poliția rutieră ce face,obligă pe acei conducători să încalce regulile de circulație,ca apoi să-i poată amenda? De ce nu se vrea să se treacă la normalitate și să-și facă treaba nu numai să se stea la “pândă?” Sper ca măcar în acum să se ia măsuri și să intrăm pe un făgaș de Civilizație și de normalitate! Vă mulțumesc.
  • Orasul celor lipsiti de minte 28.04.2022 16:48 Este clar... Nu mai avem lecuire... Din ce in ce mia multa lume needucata, care din ignoranta si nestiinta, solicita numai tampenii si face presiuni pentru a-si distruge singura viitorul. Cum sa pui coroanele copacilor (adica masa verde atat de esentiala sanatatii publice) in urma altor "prioritati" precum iluminatul public sau semnele de circulatie ? Asta e ca in povestea drobului de sare: nu suntem in stare sa mutam indicatoarele ca sa se vada, sau sa adaptam iluminatul public, fara sa distrugem coroanele copacilor. Amintesc campinenilor ca acum exista un nou regulament local de gestionare a copacilor, care ar trebui sa previna obiceiul cretinoid care s-a generalizat in Romania de 3 decenii, de a se face taieri in coroanele copacilor de pe domeniul public. Toate accidentele cu caderi si ruperi de craci si copaci, la furtuni, se intampla tocmai pentru ca de 30 ani se tot intervine cu taieri exagerate in coroanele copacilor pe spatiul public, si niciun copac nu mai este sanatos/viguros. Ne-am distrus ca idiotii toti copacii din oras, nu mai vezi copaci sanatosi decat prin curtile particularilor care au refuzat de-a lungul timpului sa intervina cu taieri... Cracile care cresc dupa ciuntirile iresponsabile ale coroanelor, sunt mult mai instabile si predispuse la rupere. Iar un copac odata ce l-ai ciuntit, nu-si mai revine la o forma viguroasa, care sa nu puna in pericol siguranta trecatorilor, decat in minimum 50 ani, poate si 100 - depinde de specie. Copacii ale caror coroane au fost ciuntite de exemplu in 1990, deci acum 3 decenii, chiar daca au fost lasati in pace de atunci, cracile lor crescute in 30 ani nu au aceeasi legatura puternica cu trunchiul, si la furtuni se rup. Se vad foarte bine ranile copacilor ciuntiti, acei bulbi nefiresti la baza cracilor, chiar si dupa mai mult de 30 ani de la ciuntire ! Oricum, in Romania incultura si prostia au ajuns atat de mari, incat degeaba explici cu cele mai bune argumente si sustinut de cei mai mari arboristi, faptul ca "toaletarea" n-ar trebui sa insemne decat eliminarea punctuala (si manuala pe cat posibil) a uscaturilor, dar NIMIC mai mult...... Ne autodistrugem si nici nu realizam. Cand vara ne mor batranii de infarct, pe zapuselile alea tot mai mari, nu facem deloc legatura cu aceste demersuri criminale de a tot taia prin coroanele copacilor...

Actualitate

380 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

155 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

168 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

424 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.