CONTACT

Odiseea pasajului continuă. Consiliul Local Câmpina a aprobat întâmpinarea care demontează acuzele din plângerea prealabilă

- Actualitate -

Odiseea pasajului continuă. Consiliul Local Câmpina a aprobat întâmpinarea care demontează acuzele din plângerea prealabilă

S-ar putea scrie o carte despre odiseea din jurul pasajului subteran de la Câmpina. Dacă va fi o carte documentar sau una hororr ori SF, urmează să vedem... Cert este doar că miercuri, 5 iulie 2023, s-a consumat un nou episod al acestei povești, odată cu ședința Consiliului Local în care s-a aprobat întâmpinarea care va fi depusă la instanța de contecios administrativ ca răspuns la plângerea prealabilă formulată de o casă de avocatură în numele a două asociații din Câmpin - Pentru Câmpina și Câmpina Curată.

Primul lucru care trebuie menționat referindu-ne la ședința din 5 iulie, este acela că nu au fost prezenți decât cei zece consilieri care au votat în favoarea celor patru proiecte de hotărâre atacate. Este vorba de PUZ-ul care reglementează zona centrală, de studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru cele două investiții - pasajul subteran, cu parcarea subterană și pasajul pietonal, dar și regenerarea urbană de la suprafață, precum și asocierea Consiliul Județean Prahova pentru cofinanțarea acestor investiții. Nu poate fi o coincidență că au lipsit exact cei nouă consilieri care se opun acestor proiecte, ci pare o alegere premeditată. Acum, este alegerea lor și - probabil - a șefilor lor de partid, dar pare că ei au ignorat tocmai rolul esențial al Consilului Local - acela de a dezbate. Dacă într-adevăr cred în forța argumentelor lor împotriva pasajului, atunci au ratat o bună șansă de a demonstra încă o dată că argumentele lor sunt mai puternice.
Acum referindu-ne strict la întâmpinarea pe care Consiliul Local și-a însușit-o prin vot miercuri, 5 iulie, aceasta încearcă să demonteze punct cu punct toate acuzele formulate prin plângerea prealabilă, primul dintre ele fiind invocarea lipsei calității procesuale a celor două asociații în această speță. În ce măsură instanța va ține cont de argumentele administrației Moldoveanu, dacă acestea sunt sau nu corecte, vom afla doar odată cu pronunțarea instanței de contencios administrativ asupra celor patru proiecte.
Probabil că, indiferent de verdict, odiseea pasajului va continua...


06 Jul 2023 07:14 2465 vizualizari


Comentarii






  • 27.07.2023 21:50 diss Tovarășii ''Ion '' și '' El Puerco'' sunt așteptați la casieria primăriei.Nu au nevoie de buletine sunt cunoscuți de toți angajații.Pe viitor îi propunem primarului să le scrie el textele acestor '' susținători ai progresului'' , poate sunt șanse, puține de tot, să nu mai întâlnim dezacorduri, greșeli gramaticale ...Căt despre logica celor doi susținători ai primarului...ei bine nu au nicio logică.
  • 11.07.2023 11:58 El Puerco @ Ion, ai dreptate. Si in comunism tot asa s-a lucrat. Deciziile erau centralizate s-au luat la nivel ridicat, au fost executate pentru beneficiul poporului si a generatiilor viitoare si au trebuit sa fie acceptate. Oamenii nu au avut ocazia sa isi exprime opiniile, sau daca si le exprimau, nu erau luate in consideratie. Daca 7000 au votat, sunt sigur ca exista cel putin 7000 care nu sunt de acord dar nu au votat pentru ca stie ca nimeni nu-i ia in seama. Daca te uiti la demografia si populatia Campinei vezi ca se micsoreaza cu 1-1,5% pe an iar media varstei a locuitorilor creste. In 30-40 de ani Campina o sa fie o comuna, sau un orasel micut. Fara regiunile limitrofe, ar fi disparut de mult. Odata ce Romania este integrata complet in Europa si adereaza la Schengen Agreement, multi o sa plece din oras. Pasajul subteran nu are nici-o valoare. Copii care termina liceele aici nu au nici un viitor, singura sansa a lor este sa plece in strainatate sa isi inceapa viata. Tu crezi ca un pasaj subteran rezolva problemele orasului? Orasul nu se poate moderniza, a fost construit in timpul comunismului, cu strazi inguste, fara parcari, trotuare mici pentra ca oamenii nu aveau masini si toti foloseau trasportul public. Uita-te la arhitectura unui oras din occident (zone comerciale, rezidentiale, industriale...etc.) ca sa ai idee cum e construit, ce sa facut si de ce sa facut. Totul este construit pentru a imbunatati ceva, a rezolva o problema, nu pentru a rezolva o probleme ne-existenta si a risipi bani. Avem nevoie de lideri destepti, astia ne baga-n groapa....
  • 11.07.2023 09:35 Anonim D-le Ion, cat va plateste Moldoveanu? Sau va scrie el textele direct sa nu se mai complice? Invatati sa scrieti romaneste si pe urma mai vorbim. Am semnat si eu listele alea si nu a trebuit sa ma convinga nimeni, am alergat dupa ei prin oras sa-i prind sa semnez asa ca mai lasa-ne.
  • 10.07.2023 19:03 Ion 1. Nu va supărați, dar nu sa făcut in ultimii 30 de ani cât sa făcut în ultimii trei.  2. Cinematograful nu a fost in proprietatea Primariei, deci nu este responsabila de starea lui. 3. A se vedea  lucrarile și reparația capitala pe strada Calea Doftanei din centru pana la Zorile 4.  A se vedea lucrarile și asfaltarile pe toate celelalte străzi și sectoare 5. Campina are peste 20.000 de locuitori,. Mai adăugați  salariatii, vizitatori, etc.  din comunele limitrofe. Cei 7000 invocați nu pot hotărî soarta,  planul, organizarea, și funcționarea orașului, si a primariei. 6. A se verifica autenticitatea semnăturilor, și dacă semnatarii au studiat proiectele. 7. Acei ,,Gică contra”  să studieze cu atenție proiectele , să vadă de unde vin banii, să vadă orașul în perspectiva.  8. Acei ,, reprezentanți de Gică contra” să lase ambițiile personale . Sa lase Primarul sa facă treaba, pentru face pentru Campina. 9. Prin executarea acestor lucrări, Campina va fi mai frumoasa, mai curata, mai moderna, mai dezvoltata. 10. Succes D-le Primar!
  • 07.07.2023 05:37 diss Preocupati de o tema falsa si inutila, groapa numita pasaj, campinenii uita ca in 3 ani aceasta administratie nu a facut nimic notabil . Au tocat o gramada de bani, doar certuri si scandaluri iar Campina, exceptand centrul, arata ca vai mama ei. Nici macar mizeria aia de cinematograf nu au igienizat-o… niente, nulla, zero barat. Este de departe cea mai slaba, din toate punctele de vedere, administratie ( primar si consiliu local) pe care a avut-o Campina. Iar pasajul, daca nu intervine justitia, se va face , este “ordin pe unitate”, iar ordinul se executa nu se impiedica de 7000 de cetateni care au spus NU acestei aberatii. Cat despre viitoarele alegeri, hai sa fim realisti, in Romania votam fiecare cum vrea si este ales “ cine trebuie”!
  • 06.07.2023 15:46 Cetățeanul Nici când o zbura porcul, acea mizerie de pasaj nu va pune Câmpina pe chituci, ani de zile tovarășilor 10 consilieri,... Yes man.... La primar! 2024, anul schimbării, și veți întra în partea întunecată a istoriei Câmpinei.
4 vizualizari 03 May 2024 12:10 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
2153 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2041 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2253 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV