Testare gratuită pentru femeile din Câmpina în cadrul unui program de prevenție și tratament al cancerului de col uterin

Social (Categoria articolului)

Zilele trecute, la sediul Primăriei Câmpina a avut loc o întâlnire a primarului Alin Moldoveanu cu o delegație a mai multor instituții care derulează în zona Muntenia un program de prevenție și tratament al cancerului de col uterin. Cu acest prilej s-a semnat și un protocol de colaborare, femeile din Câmpina putând apela la numărul de telefon 0721.933.020 pentru a se înscrie în programul de screening.

Programul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce - SCCUT” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 - Incluziunea socială și combaterea sărăciei și este implementat de o asociere formată din Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu - Rusescu” București în parteneriat cu Asociația Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: Filia, Fundația Renașterea pentru Educație, Sănatate și Cultură, Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - Sastipen.
Proiectul propune creșterea accesului la servicii durabile și de înaltă calitate, oferite gratuit, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general pentru femeile cu vârste între 24 și 64 de ani, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare și tratament precoce al cancerului de col uterin. Se vor putea efectua gratuit teste Babeș-Papanicolau și HPV.
Inițiativa derulării acestui proiect vine pe fondul unor statistici alarmante în ceea ce privește situația cancerului de col uterin în țara noastră, România aflându-se pe locul al treilea în rândul statelor membre UE privind incidența acestui tip de cancer, rata mortalității fiind de patru ori mai mare decât în celelalte state ale comunității europene. Aceleași statistici arată că în România doar 17,6% dintre femei au efectuat măcar o dată un test Babeș-Papanicolau, în condițiile în care în majoritatea țărilor UE procentul depășește 70%.
Câmpina devine astfel prima localitate din județul Prahova care este inclusă în acest program, partenerii acestui proiect apreciind disponibilitatea și sprijinul oferite de Primăria Câmpina în derularea acestuia.

5610 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tună Beatrice 28.02.2021 00:35 Trebuie sa vin cu un buletin sa scrie adresa din Câmpina..?

Social

3904 vizualizari
25 sept. 2021 14:30

Clubul Copiilor din Câmpina, un loc unde timpul liber al celor mici poate fi petrecut frumos și cu folos

1 comentarii

Clubul Copiilor din municipiul Câmpina se află de ani buni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 45, în incinta Căminului Petrol. Clădirea este veche și cu siguranță trebuie modernizată, dar spațiul în care funcționează Clubul Copiilor este generos și luminos. Aici există mai multe cercuri/ateliere, unde copiii pot petrece timpul liber într-un mod frumos și util, sub supravegherea unor profesori de specialitate. Și, lucru foarte important, aceste cursuri sunt gratuite.

3185 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

Alte stiri recente

6 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1431 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: