Testare gratuită pentru femeile din Câmpina în cadrul unui program de prevenție și tratament al cancerului de col uterin

Social (Categoria articolului)

Zilele trecute, la sediul Primăriei Câmpina a avut loc o întâlnire a primarului Alin Moldoveanu cu o delegație a mai multor instituții care derulează în zona Muntenia un program de prevenție și tratament al cancerului de col uterin. Cu acest prilej s-a semnat și un protocol de colaborare, femeile din Câmpina putând apela la numărul de telefon 0721.933.020 pentru a se înscrie în programul de screening.

Programul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce - SCCUT” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 - Incluziunea socială și combaterea sărăciei și este implementat de o asociere formată din Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu - Rusescu” București în parteneriat cu Asociația Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: Filia, Fundația Renașterea pentru Educație, Sănatate și Cultură, Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - Sastipen.
Proiectul propune creșterea accesului la servicii durabile și de înaltă calitate, oferite gratuit, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general pentru femeile cu vârste între 24 și 64 de ani, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare și tratament precoce al cancerului de col uterin. Se vor putea efectua gratuit teste Babeș-Papanicolau și HPV.
Inițiativa derulării acestui proiect vine pe fondul unor statistici alarmante în ceea ce privește situația cancerului de col uterin în țara noastră, România aflându-se pe locul al treilea în rândul statelor membre UE privind incidența acestui tip de cancer, rata mortalității fiind de patru ori mai mare decât în celelalte state ale comunității europene. Aceleași statistici arată că în România doar 17,6% dintre femei au efectuat măcar o dată un test Babeș-Papanicolau, în condițiile în care în majoritatea țărilor UE procentul depășește 70%.
Câmpina devine astfel prima localitate din județul Prahova care este inclusă în acest program, partenerii acestui proiect apreciind disponibilitatea și sprijinul oferite de Primăria Câmpina în derularea acestuia.

6062 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tună Beatrice 28.02.2021 00:35 Trebuie sa vin cu un buletin sa scrie adresa din Câmpina..?

Social

196 vizualizari
29 iun. 2022 09:08

Un modul de prim-ajutor a fost amplasat în centrul Câmpinei, în pasajul de la ceas, funcțional în perioadele caniculare

Având în vedere temperaturile ridicate anunțate pentru aceste zile și la Câmpina și având în vedere faptul că pentru întreaga lună iulie s-au anunțat fenomene extreme (caniculă, alternând cu vijelii și ploi torențiale), Primăria municipiului a instalat în Pasajul de la Ceas un modul de prim-ajutor. Trecătorii se pot opri aici pentru a se răcori și odihni puțin, pentru a bea apă sau pentru a cere ajutor în cazul în care nu se simt bine.

2429 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

Alte stiri recente

302 vizualizari
29 iun. 2022 11:10

Societate comercială cu sediul în Câmpina angajează ECONOMIST / CONTABIL

Societate comercială cu sediul în Câmpina (telefon 0244.375.277; fax 0244.373.077) angajează economist / contabil.

707 vizualizari
29 iun. 2022 08:57

Consiliul Local Câmpina va discuta procedura și criteriile concursului pentru ocuparea postului de director al Casei Tineretului

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de joi, 30 iunie 2022, ora 17.00, se va dezbate un proiect privind procedura de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de director al Casei Tineretului, precum și criteriile de selecție a candidaților.