Zilele trecute, la sediul Primăriei Câmpina a avut loc o întâlnire a primarului Alin Moldoveanu cu o delegație a mai multor instituții care derulează în zona Muntenia un program de prevenție și tratament al cancerului de col uterin. Cu acest prilej s-a semnat și un protocol de colaborare, femeile din Câmpina putând apela la numărul de telefon 0721.933.020 pentru a se înscrie în programul de screening.
Programul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce - SCCUT” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 - Incluziunea socială și combaterea sărăciei și este implementat de o asociere formată din Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu - Rusescu” București în parteneriat cu Asociația Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: Filia, Fundația Renașterea pentru Educație, Sănatate și Cultură, Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - Sastipen.
Proiectul propune creșterea accesului la servicii durabile și de înaltă calitate, oferite gratuit, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general pentru femeile cu vârste între 24 și 64 de ani, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare și tratament precoce al cancerului de col uterin. Se vor putea efectua gratuit teste Babeș-Papanicolau și HPV.
Inițiativa derulării acestui proiect vine pe fondul unor statistici alarmante în ceea ce privește situația cancerului de col uterin în țara noastră, România aflându-se pe locul al treilea în rândul statelor membre UE privind incidența acestui tip de cancer, rata mortalității fiind de patru ori mai mare decât în celelalte state ale comunității europene. Aceleași statistici arată că în România doar 17,6% dintre femei au efectuat măcar o dată un test Babeș-Papanicolau, în condițiile în care în majoritatea țărilor UE procentul depășește 70%.
Câmpina devine astfel prima localitate din județul Prahova care este inclusă în acest program, partenerii acestui proiect apreciind disponibilitatea și sprijinul oferite de Primăria Câmpina în derularea acestuia.
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.