Primăria Câmpina a cheltuit peste 900.000 lei pentru combaterea noului coronavirus

Actualitate (Categoria articolului)

Cheltuielile neprevăzute (la începutul anului) pentru combaterea infectării cu noul coronavirus au avut efecte negative asupra bugetului local al municipiului Câmpina, un buget și așa destul de subțire în ceea ce privește investițiile și reparațiile și ceva mai "gros" la capitolul funcționare și salarii. Am solicitat Primăriei Câmpina o detaliere a sumelor cheltuite de la începutul anului și până la finalul lunii mai pentru combaterea noului coronavirus, pentru a vedea care sunt efectele financiare ale pandemiei asupra bugetului Câmpinei. Și iată cum stau lucrurile.

Potrivit Primăriei Câmpina, suma totală cheltuită pentru aplicarea măsurilor de combatere a infectării cu noul coronavirus a fost, în perioada menționată, de 909.521,91 lei. Defalcat, s-au efectuat următoarele cheltuieli:
- 107.935,96 lei - acțiuni salubritate (spălarea străzilor și trotuarelor, a platformelor de gunoi, dezinfectarea scărilor de bloc), acțiuni derulate cu SC Foricon Salub SRL Câmpina;
- 550.304,65 lei - pentru Spitalul Municipal Câmpina;
- 48.539,99 lei - pentru Spitalul de Psihiatrie Voila;
- 202.741,30 lei - pentru echipamente de protecție, produse de igienă și dezinfecție, termometre etc, toate acestea folosite în cadrul Primăriei, instituțiilor subordonate (Poliția Locală, Cantina Socială, Centrul Social etc), dispensarelor.

Primăria Câmpina a solicitat Prefecturii Prahova și Consiliului Județean alocarea a 7 milioane lei (o sumă foarte mare) invocând, printre altele, cheltuielile făcute cu combaterea noului coronavirus, încasările reduse la bugetul local din cauza amânării de la 31 martie la 30 iunie a primului termen scadent de plată a taxelor și impozitelor locale, precum și problemele existente în relația cu Ministerul Dezvoltării (blocarea finanțării pentru o serie de proiecte europene din cauza corecției la Calea Dacia). Prefectura nu are de unde să dea bani, nefiind ordonator principal de credite, ca să nu mai vorbim despre faptul că suma solicitată de Primăria Câmpina este mai mare decât bugetul Prefecturii pe tot anul. Consiliul Județean ar putea aloca unele fonduri la o viitoare rectificare, dar în niciun caz suma solicitată de administrația câmpineană. Singura speranță rămâne o rectificare a bugetului național, despre care se vorbește la nivel central, pentru alocarea către localități a sumelor necesare pentru acoperirea cheltuielilor din perioada pandemiei. Dar asta ar însemna, să spunem, în jur de un milion lei pentru Câmpina, în cel mai fericit caz, și nu 7 milioane de lei, cât ar dori primarul Horia Tiseanu pentru a mai investi câte ceva în oraș până la alegerile locale.

3268 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1279 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

279 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

40 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

366 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: