După cum se știe deja, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de abuz în serviciu, trafic de influență și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată. Dosarul se află la Camera preliminară a Tribunalului Prahova, iar următoarea înfățișare este stabilită pentru 9 martie 2018. Dar Horia Tiseanu mai are un dosar, unul nou, aflat la DNA și în care este cercetat pentru trafic de influență.
În baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, am solicitat Tribunalului Prahova rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în dosarul în care inculpat este primarul Câmpinei. Iar din acest rechizitoriu am aflat că din dosarul mare, cel aflat acum pe rolul instanței, a fost disjunsă o cauză în care cercetările sunt continuate într-un dosar separat. Acest nou dosar are legătură cu o lucrare importantă executată în municipiul Câmpina prin Ministerul Dezvoltării, cu fonduri europene de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și cu fonduri de la bugetul de stat - "Reabilitare conductă aducțiune, conductă de transport și rețele de distribuție apă potabilă". Adică schimbarea conductelor de apă de pe Calea Doftanei, Strada Bobâlna și Bulevardul Nicolae Bălcescu, lucrare desfășurată în perioada 2015-2016.
“Cu privire la infracţiunea de trafic de influenţă prezumtiv comisă de către inculpatul TISEANU LAURENŢIU HORIA în legătură cu executarea lucrării "Reabilitare conductă de aducţiune, conductă de transport şi reţele de distribuţie apă potabilă în mun, Câmpina, jud. Prahova", contractată de la SC XXX SA, şi atribuită asocierii SC XX SRL - SC X SA, în sensul în care acesta ar fi intervenit pe lângă reprezentanţii executantului în vederea subcontractării lucrărilor în favoarea SC X SRL Câmpina, iar în schimbul acestei prezumtive intervenţii, inculpatul TISEANU LAURENŢIU HORIA ar fi beneficiat din partea SC X SRL Câmpina, de efectuarea unor lucrări cu titlu gratuit la un imobil în mun. Câmpina, (………………) urmează a fi înregistrat la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, deoarece cercetarea faptei ar conduce la întârzierea soluţionării cauzei, măsura fiind necesară pentru o mai bună desfăşurare a procesului penal” - se menționează în rechizitoriul anonimizat remis de Tribunalul Prahova. Precizăm că într-un astfel de rechizitoriu nu sunt menționate date cu caracter personal, numele firmelor, adrese etc.
Totuși, chiar și fără aceste date menționate concret în rechizitoriu, știm despre ce firme este vorba, pentru că am tot scris despre ele în perioada derulării investiției. Licitația pentru executarea lucrărilor a fost câștigată de asocierea formată din Fluid Development SRL Constanța și Proiect SA Constanța, cu prețul de 3,43 milioane lei fără TVA. Ulterior, lucrările au fost subcontractate societății Ascon SRL Câmpina a lui Petru Hașegan. O firmă care, de-a lungul timpului, a avut numeroase contracte cu Primăria Câmpina, Hașegan fiind o persoană apropiată primarului Horia Tiseanu. Perioada lucrărilor a fost grea pentru câmpineni. S-a lucrat încet și prost, au apărut numeroase probleme, iar despre toate acestea s-a discutat și la nivelul Consiliului Local, la momentul respectiv. Și toată lumea se întreba cum a ajuns Ascon să execute o astfel de lucrare. Ei bine, primim răspuns odată cu noul dosar al primarului Horia Tiseanu. Se pare că primarul ar fi intervenit pe lângă reprezentanții firmei din Constanța pentru subcontractarea lucrărilor către Ascon, iar din partea Ascon ar fi primit ca "recompensă" lucrări gratuite la casa pe care o construiește pentru fiul său în Cartierul Câmpinița. De aici și posibila infracțiune de trafic de influență pe care o cercetează acum procurorii DNA în noul dosar penal al primarului Câmpinei.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă în cursul zilei de vineri, 13 septembrie, la intersecția străzilor Dealului și Rândunicii.
Începând de luni, 16 septembrie 2024, Bulevardul Culturii din municipiul Câmpina se închide parțial. Această situație va dura până pe 25 octombrie 2024, în cel mai bun caz.
S-a numit mai întâi Parcul Pionierilor, apoi Parcul cu Role și după aceea Parcul "Mițu-Chițu". Acum... numai este nimic. Un loc neîngrijit, în care vegetația este stăpână și pe lângă care treci cu o strângere de inimă.
Anul 2024 este singurul din istoria țării noastre în care cetățenii cu drept de vot au fost chemați la urne pentru toate tipurile de alegeri posibile. Au fost localele și europarlamentarele pe 9 iunie, urmează, spre finalul anului, alegerile parlamentare și prezidențiale.