"Ora Pământului", sărbătorită prin muzică la Școala Centrală Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Școala Gimnazială Centrală din municipiul Câmpina a organizat în premieră evenimentul "Ora Pământului" sub egida CANTUS MUNDI. Copiii acestei unități de învățământ s-au alăturat celor peste 10.000 de copii din țară care au cântat timp de o oră, la lumina lanternelor, în cadrul celui mai mare program social de integrare prin muzică din România. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Corul "Madrigal - Marin Constantin", s-a desfășurat sub sloganul "Dăruiește naturii din energia ta!".

Sâmbătă, 30 martie 2019, la ora 20.30, la Școala Centrală din Câmpina s-au stins toate luminile. Iar în amfiteatrul plin de copii, părinți și cadre didactice, a răsunat muzica. Timp de o oră, la lumina lanternelor, Corul "Ritmico" al Școlii Centrale (coordonator prof. Lucia Gherghița Tudor) a cântat și a încântat publicul. A fost o atmosferă extraordinară, o oră de muzică și bucurie, o oră în care copiii au luminat cu muzica și energia lor sufletele celor prezenți. Au fost alese și interpretate melodii frumoase, cunoscute și îndrăgite, atât românești, cât și din repertoriul internațional. 
Înainte de... a se stinge lumina, directorul Școlii Centrale, prof. Florentina Dumitrașcu, a spus câteva cuvinte despre semnificația evenimentului în România, dar și pe glob, despre Programul Național "Cantus Mundi" inițiat de Corul Madrilal, despre responsabilitatea pe care trebuie să o aibă fiecare dintre noi privind protejarea planetei, a mediului înconjurător, a resurselor pământului. (video) La finalul acțiunii, concluzia i-a aparținut tot directorului instituției în comun acord cu toți cei prezenți: "Cu așa copii, planeta Pământ nu o să dispară niciodată!"
Priviți-i și mai ales ascultați-i! Sunt frumoși, talentați și veseli și ne oferă tuturor cu multă mărinimie din muzica și bucuria lor!

5698 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 31.03.2019 17:03 Foarte frumos!Felicitari tuturor!

Eveniment

2483 vizualizari
05 aug. 2020 21:35

A 15-a ediție a Festivalului IDEO IDEIS a ajuns și la Câmpina

Miercuri, 5 august 2020, a început cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, în Câmpina și încă 8 localități din țară – Alexandria, București, Buzău, Baia Mare, Botoșani, Roman, Sibiu și Timișoara. Este pentru prima dată când acest festival de artă și teatru pentru tineret ajunge la Câmpina, chiar dacă este vorba despre un format inedit, impus de restricțiile stabilite la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus.

3341 vizualizari
13 iul. 2020 22:07

Emoții la festivitatea de absolvire pentru a VIII-a promoție de asistenți de farmacie de la Școala ”Louis Pasteur” Câmpina

”Generația zâmbetului învingător” este denumirea oficială acordată de Roxana Veliche, dirigintele clasei de farmacie de la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur”, la festivitatea de absolvire, care a avut loc zilele trecute, într-un cadru mai restrâns decât de obicei, cadru impus și de măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. A fost festivitatea de absolvire a celei de-a opta promoții de asistenți de farmacie.

Alte stiri recente

949 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

1854 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.