"Ora Pământului", sărbătorită prin muzică la Școala Centrală Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Școala Gimnazială Centrală din municipiul Câmpina a organizat în premieră evenimentul "Ora Pământului" sub egida CANTUS MUNDI. Copiii acestei unități de învățământ s-au alăturat celor peste 10.000 de copii din țară care au cântat timp de o oră, la lumina lanternelor, în cadrul celui mai mare program social de integrare prin muzică din România. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Corul "Madrigal - Marin Constantin", s-a desfășurat sub sloganul "Dăruiește naturii din energia ta!".

Sâmbătă, 30 martie 2019, la ora 20.30, la Școala Centrală din Câmpina s-au stins toate luminile. Iar în amfiteatrul plin de copii, părinți și cadre didactice, a răsunat muzica. Timp de o oră, la lumina lanternelor, Corul "Ritmico" al Școlii Centrale (coordonator prof. Lucia Gherghița Tudor) a cântat și a încântat publicul. A fost o atmosferă extraordinară, o oră de muzică și bucurie, o oră în care copiii au luminat cu muzica și energia lor sufletele celor prezenți. Au fost alese și interpretate melodii frumoase, cunoscute și îndrăgite, atât românești, cât și din repertoriul internațional. 
Înainte de... a se stinge lumina, directorul Școlii Centrale, prof. Florentina Dumitrașcu, a spus câteva cuvinte despre semnificația evenimentului în România, dar și pe glob, despre Programul Național "Cantus Mundi" inițiat de Corul Madrilal, despre responsabilitatea pe care trebuie să o aibă fiecare dintre noi privind protejarea planetei, a mediului înconjurător, a resurselor pământului. (video) La finalul acțiunii, concluzia i-a aparținut tot directorului instituției în comun acord cu toți cei prezenți: "Cu așa copii, planeta Pământ nu o să dispară niciodată!"
Priviți-i și mai ales ascultați-i! Sunt frumoși, talentați și veseli și ne oferă tuturor cu multă mărinimie din muzica și bucuria lor!

6965 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 31.03.2019 17:03 Foarte frumos!Felicitari tuturor!

Eveniment

2342 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

2016 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

2066 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1857 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.