Prevenirea consumului de droguri în școli, tema unei întâlniri organizate la Primăria Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La sediul Primăriei Câmpina a avut loc luni o întâlnire între reprezentanții mai multor instituții publice pe tema modalităților de prevenire a consumului de droguri în rândul copiilor și tinerilor.

La discuții au participat primarul Horia Tiseanu, reprezentanți ai Poliției Municipale și Poliției Locale, reprezentanți ai unităților de învățământ din municipiu, precum și Mihai Postelnicu - coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova. La nivelul municipiului Câmpina nu se poate vorbi despre consumul de droguri ca despre un fenomen, deși, ca pretutindeni în țară, este cunoscut faptul că a crescut numărul consumatorilor, iar aceștia sunt tineri și foarte tineri. Acțiunea de la Primărie a avut ca scop tocmai prevenția unor astfel de fapte. "S-a încercat găsirea de instrumente și modalități pentru preîntâmpinarea consumului timpuriu de droguri, atât în rândul elevilor de gimnaziu, cât și în rândul liceenilor. Prevenirea acestui tip de situații trebuie susținută atât prin programe bine definite, cât și prin responsabilizarea părinților", se precizează în comunicatul de presă remis de Primăria Câmpina.
S-a decis ca autoritățile locale, împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova, cu Poliția Locală și cu Poliția de Proximitate din cadrul Poliției Municipale, să organizeze campanii de informare în rândul elevilor cu privire la consecințele consumului de droguri. Copiilor să li se vorbească despre pericolul pe care îl reprezintă drogurile, despre riscul unui anturaj nepotrivit, despre importanţa comunicării cu familia, profesorii, medicii, poliţiştii, despre cât de uşor se poate ajunge de la consumul din curiozitate la dependenţă. Tentaţiile sunt mari în rândul tinerilor şi de aceea trebuie ca ei să ştie la ce se expun, cât de mare este pericolul consumului de droguri, de alcool, cât de grave sunt consecinţele. De asemenea, proiecte importante se pot derula de către școli împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova.
Acțiunile de prevenție sunt extrem de importante, iar tinerii trebuie convinși să nu-și caute fericirea în droguri, trebuie să li se arate că există multe alte posibilități pentru a depăși momentele neplăcute, necazurile, problemele de acasă, de la școală, din societate.

3860 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

461 vizualizari
22 mar. 2019 13:38

Lucrări pentru introducerea unui canal de colectare a apelor pluviale la intersecția străzilor I.H. Rădulescu și Drumul Taberei din Câmpina

La intersecția străzilor Ion Heliade Rădulescu, Drumul Taberei și Muscelului din municipiul Câmpina este în curs de execuție o lucrare de colectare a apelor pluviale și de dirijare a acestora spre pârâul Câmpinița. Este o investiție despre care se vorbește de mai mulți ani, dar abia în 2018 a fost aprobată de Consiliul Local, iar licitația în vederea executării lucrărilor a fost finalizată în ianuarie 2019.

1893 vizualizari
21 mar. 2019 11:40

Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită la Școala Centrală Câmpina

La intrarea în incinta Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina atrage imediat atenția o expoziție deosebită. Desene, picturi, machete, mânuțe cu mesaje scrise în limba franceză, steagul României alături de cel al Franței. Copiii au sărbătorit ieri, 20 martie 2019, Ziua Internațională a Francofoniei, iar întreaga săptămână este dedicată limbii franceze.

Alte stiri recente

569 vizualizari
22 mar. 2019 12:40

Pericol real pentru copii - o gaură în asfalt, la ieșirea din incinta Școlii "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Mai mulți părinți ai căror copii învață la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din municipiul Câmpina ne-au semnalat existența unei gropi apărute chiar în zona pe unde elevii intră și ies în/din instituția de învățământ. Este vorba despre zona adiacentă porților laterale, cele dinspre sediul Distrigaz. Părinții sunt îngrijorați ca nu cumva această gaură din asfalt să devină o capcană pentru copii lor. La rândul nostru, semnalăm această problemă autorităților locale, cu speranță că vor lua măsurile necesare.

1806 vizualizari
21 mar. 2019 21:04

Liga A Prahova, etapa a 19-a. Avancronici și delegări

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 19-a din Liga A Prahova. Capul de afiș al rundei pare a fi la Păulești, dar și la Brebu, Coada Izvorului sau Urlați se anunță meciuri interesante. Iată programul cu scurte avancronici și cu delegările arbitirlor și observatorilor: