Prevenirea consumului de droguri în școli, tema unei întâlniri organizate la Primăria Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La sediul Primăriei Câmpina a avut loc luni o întâlnire între reprezentanții mai multor instituții publice pe tema modalităților de prevenire a consumului de droguri în rândul copiilor și tinerilor.

La discuții au participat primarul Horia Tiseanu, reprezentanți ai Poliției Municipale și Poliției Locale, reprezentanți ai unităților de învățământ din municipiu, precum și Mihai Postelnicu - coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova. La nivelul municipiului Câmpina nu se poate vorbi despre consumul de droguri ca despre un fenomen, deși, ca pretutindeni în țară, este cunoscut faptul că a crescut numărul consumatorilor, iar aceștia sunt tineri și foarte tineri. Acțiunea de la Primărie a avut ca scop tocmai prevenția unor astfel de fapte. "S-a încercat găsirea de instrumente și modalități pentru preîntâmpinarea consumului timpuriu de droguri, atât în rândul elevilor de gimnaziu, cât și în rândul liceenilor. Prevenirea acestui tip de situații trebuie susținută atât prin programe bine definite, cât și prin responsabilizarea părinților", se precizează în comunicatul de presă remis de Primăria Câmpina.
S-a decis ca autoritățile locale, împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova, cu Poliția Locală și cu Poliția de Proximitate din cadrul Poliției Municipale, să organizeze campanii de informare în rândul elevilor cu privire la consecințele consumului de droguri. Copiilor să li se vorbească despre pericolul pe care îl reprezintă drogurile, despre riscul unui anturaj nepotrivit, despre importanţa comunicării cu familia, profesorii, medicii, poliţiştii, despre cât de uşor se poate ajunge de la consumul din curiozitate la dependenţă. Tentaţiile sunt mari în rândul tinerilor şi de aceea trebuie ca ei să ştie la ce se expun, cât de mare este pericolul consumului de droguri, de alcool, cât de grave sunt consecinţele. De asemenea, proiecte importante se pot derula de către școli împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova.
Acțiunile de prevenție sunt extrem de importante, iar tinerii trebuie convinși să nu-și caute fericirea în droguri, trebuie să li se arate că există multe alte posibilități pentru a depăși momentele neplăcute, necazurile, problemele de acasă, de la școală, din societate.

5229 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1982 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1984 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

829 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

164 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.