Prevenirea consumului de droguri în școli, tema unei întâlniri organizate la Primăria Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La sediul Primăriei Câmpina a avut loc luni o întâlnire între reprezentanții mai multor instituții publice pe tema modalităților de prevenire a consumului de droguri în rândul copiilor și tinerilor.

La discuții au participat primarul Horia Tiseanu, reprezentanți ai Poliției Municipale și Poliției Locale, reprezentanți ai unităților de învățământ din municipiu, precum și Mihai Postelnicu - coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova. La nivelul municipiului Câmpina nu se poate vorbi despre consumul de droguri ca despre un fenomen, deși, ca pretutindeni în țară, este cunoscut faptul că a crescut numărul consumatorilor, iar aceștia sunt tineri și foarte tineri. Acțiunea de la Primărie a avut ca scop tocmai prevenția unor astfel de fapte. "S-a încercat găsirea de instrumente și modalități pentru preîntâmpinarea consumului timpuriu de droguri, atât în rândul elevilor de gimnaziu, cât și în rândul liceenilor. Prevenirea acestui tip de situații trebuie susținută atât prin programe bine definite, cât și prin responsabilizarea părinților", se precizează în comunicatul de presă remis de Primăria Câmpina.
S-a decis ca autoritățile locale, împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova, cu Poliția Locală și cu Poliția de Proximitate din cadrul Poliției Municipale, să organizeze campanii de informare în rândul elevilor cu privire la consecințele consumului de droguri. Copiilor să li se vorbească despre pericolul pe care îl reprezintă drogurile, despre riscul unui anturaj nepotrivit, despre importanţa comunicării cu familia, profesorii, medicii, poliţiştii, despre cât de uşor se poate ajunge de la consumul din curiozitate la dependenţă. Tentaţiile sunt mari în rândul tinerilor şi de aceea trebuie ca ei să ştie la ce se expun, cât de mare este pericolul consumului de droguri, de alcool, cât de grave sunt consecinţele. De asemenea, proiecte importante se pot derula de către școli împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova.
Acțiunile de prevenție sunt extrem de importante, iar tinerii trebuie convinși să nu-și caute fericirea în droguri, trebuie să li se arate că există multe alte posibilități pentru a depăși momentele neplăcute, necazurile, problemele de acasă, de la școală, din societate.

4081 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1932 vizualizari
22 mai. 2019 13:23

Primul proiect european, un mare succes pentru Școala Centrală din Câmpina

Timp de doi ani, la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina s-a derulat un proiect deosebit, în cadrul programului european Erasmus+. Intitulat WATCH, acest proiect extrem de complex, coordonat de profesoara de limba și literatura română - Laura Arman, a avut la bază o idee generoasă - o inovație științifică privind includerea în metologia de lucru a discuțiilor libere cu elevii. Ei bine, la capătul celor doi ani de lucru intens, marți, 21 mai, la Școala Centrală a avut loc activitatea finală din cadrul acestui proiect - concluziile. La eveniment au participat, pe lângă cadrele didactice de la Școala Centrală și conducerea instituției, invitați de la alte unități de învățământ, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, dar și reprezentanți ai școlii din Italia sub coordonarea căreia s-a desfășurat acest proiect. Trebuie precizat faptul că, în luna iulie, la Oxford, este programată o conferință internațională pentru prezentarea și discutarea concluziilor din cadrul tuturor proiectelor Erasmus+, inclusiv din cadrul proiectului derulat de Școala Centrală Câmpina.

2134 vizualizari
22 mai. 2019 10:35

Primăria Câmpina reamintește locuitorilor că în cinci zone din municipiu se efectuează gratuit lucrări de cadastru. Iată actele necesare

La Câmpina au demarat, la începutul acestui an, lucrările de cadastru sistematic în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Scopul acestui program este acela de înregistrare gratuită a imobilelor (case și terenuri) în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Primăria Câmpina face apel la cetățenii din cele cinci sectoare unde se efectuează, într-o primă etapă, lucrările de cadastru, să permită accesul pe proprietate reprezentanților firmei care face măsurătorile, să prezinte actele doveditoare ale dreptului de proprietate, să identifice limitele imobilelor împreună cu echipa care realizează lucrările și să verifice informațiile privitoare la imobile în etapa de publicare a documentelor tehnice cadastrale.

Alte stiri recente

567 vizualizari
22 mai. 2019 21:47

S-a încheiat prima ediție a proiectului "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" este un proiect educațional deosebit, derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina. Un proiect complex, care a inclus multe activități, una mai frumoasă ca alta și în care au fost implicați copiii și părinții, cu sprijinul cadrelor didactice, bineînțeles. Astăzi, proiectul a ajuns la final, dar conducerea Grădiniței "Iulia Hasdeu" ar dori să-l transforme în tradiție, iar partea de concurs (fotografii și desene) să se organizeze an de an, să se dezvolte și, poate, la un moment dat, să devină un concurs județean și apoi național, așa cum este "Umbrela Verde" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".

1257 vizualizari
22 mai. 2019 20:37

Liceenii câmpineni au plantat flori la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna

La inițiativa Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria" din Câmpina, în cursul anului 2018 s-au alocat fonduri de la bugetul local pentru rescrierea crucilor din Cimitirul Eroilor situat pe Strada Bobâlna. Astăzi, a doua zi după marea sărbătoarea creștinească a Sfinților Împărați Constantin și Elena, la propunerea aceleiași asociații, elevi de la liceele câmpinene, sub îndrumarea angajaților de la Serele Municipale ale Primăriei Câmpina, au plantat flori la mormintele eroilor din Cimitirul de pe Bobâlna.