Tribunalul Prahova a hotărât definitiv să invalideze alegerea lui Bogdan Davidescu la Primăria Șotrile. Vor avea loc noi alegeri

Actualitate (Categoria articolului)

Judecătoria Câmpina a invalidat alegerea lui Bogdan Davidescu în funcția de primar al comunei Șotrile la alegerile locale din 27 septembrie. Fostul primar a atacat decizia Judecătoriei Câmpina, iar joi, 22 octombrie, Tribunalul Prahova a hotărât prin sentință definitivă să respingă apelul lui Davidescu și să mențină hotărârea Judecătoriei Câmpina de invalidare a alegerii sale, ceea ce înseamnă că la Șotrile se vor organiza din nou alegeri pentru funcția de primar.

Pe 27 septembrie, Bogdan Davidescu a câștigat alegerile pentru funcția de primar la Șotrile cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu. Davidescu a candidat ca independent, susținut de PSD, partid care nu a avut candidat propriu pentru Primăria Șotrile.
Vă reamintim că Bogdan Davidescu a fost condamnat în toamna anului trecut la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru pornografie infantilă, ceea ce i-a atras ulterior încetarea mandatului de primar înainte de termen. Acum, instanța a constatat că Davidescu avea o interdicție a dreptului de a fi ales, ceea ce a dus la invalidarea alegerii sale ca primar. Pe cale de consecință, la Șotrile vor avea loc din nou alegeri pentru funcția de primar.

5179 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

495 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2216 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

329 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

425 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.