La Primăria Câmpina a avut loc ieri conferința de închidere a proiectului "Reabilitarea, modernizarea și echiparea Ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal", acel proiect cu fonduri europene prin care a fost modernizată Policlinica Municipală.
Valoarea totală a proiectului derulat pe parcursul a 12 luni a fost de aproximativ 11,4 milioane lei și potrivit managerului de proiect, Dana Hoitan, rezultatele sunt următoarele: 3.028,84 mp reabilitați și modernizați, 110 echipamente medicale și alte dotări achiziționate în cadrul acestui proiect, 157.581 beneficiari potențiali ai noii infrastructuri (20% câmpineni, 80% din alte localități), reducerea numărului de consultații interdisciplinare necesare punerii diagnosticelor raportat la numărul de pacienți.
"Rigoarea organismelor de control din cadrul proiectelor cu fonduri europene este foarte mare. Am avut multe controale nu doar la ceea ce înseamnă documentație, ci și în Policlinică. Au fost numărate chiar și chiuvetele și suporții pentru prosoape, a fost verificat și numărul de metri pătrați de gresie și faianță, deci nu exagerez când vă spun că s-a controlat tot, iar rezultatele au fost pozitive", a declarat primarul Horia Tiseanu.
"Din secunda în care s-a tăiat panglica, ambulatoriul a devenit operațional la capacitate completă. Avem acum cel mai important centru de diagnostic din Prahova. Toată aparatura este funcțională, cu excepția a două echipamente, printre care și tomograful, care necesită o autorizare specială. Am depus documentația în vederea obținerii autorizărilor necesare", a afirmat managerul Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu.
Acestea ar fi lucrurile bune. Celelalte țin de obiceiurile proaste ale unor pacienți sau însoțitori. Au fost deja distruse mai multe scaune de pe holurile Policlinicii, au fost sustrase mai multe capace de la toalete, ba chiar s-a încercat și scoaterea unor plăci de faianță din baie. "Avem camere de supraveghere pe holuri, dar nu putem pune astfel de camere chiar peste tot. Nici nu este în intenția noastră să ne apucăm să facem poliție în locul unui act medical. Totuși, dacă lucrurile vor continua așa, probabil că vom fi nevoiți să monitorizăm mai atent situația și să urmărim înregistrările de pe camerele video", a declarat dr. Călin Tiu.
Pe lângă primarul Horia Tiseanu, managerul Spitalului Municipal - Călin Tiu și alți reprezentanți ai Primăriei, la conferința de închidere a proiectului au participat Monica Clinciu - consilier local și președintele Consiliului de Administrație al spitalului, consilierii locali Daniel Ioniță, Marian Dulă și Viorel Bondoc.
Alarmele telefoanelor mobile ale multor câmpineni au sunat din nou în această seară, în jurul orei 18.50, un mesaj RO-ALERT anunțând prezența unui urs pe Calea Doftanei, din Câmpina.
Veste tristă pentru Câmpina... Fostul primar al Câmpinei din perioada comunistă, Petre Câmpeanu, a încetat din viață la aproape 85 ani.
În cursul zilei de vineri, 6 septembrie, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din Cornu, că fostul ei concubin a încălcat ordinul de protecție pe care aceasta îl obținuse de la Judecătoria Câmpina împotriva lui.
Traficul de droguri reprezintă unul dintre cele mai periculoase flageluri ale acestor ani, polițiștii acționând constant pentru combatarea acestui fenomen cu efecte inimaginabile, mai ales pe termen lung.