Este a treia zi în care echipaje formate din pompieri de la ISU Prahova și polițiști îl caută pe bărbatul dispărut în zona Lacului Paltinu. Vă reamintim, este vorba despre un medic de 34 de ani, din București, care a dispărut de acasă pe 14 august, lăsând familiei un bilet de adio. Mașina lui a fost găsită pe malul Lacului Paltinu.
Bărbatul se numește Octavian Ceachir și este medic ORL la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu. Are o casă în satul Trăisteni din comuna Valea Doftanei, moștenită de la bunici. Familia a anunțat dispariția luni, 15 august, iar căutările în zona Paltinu au început pe 17 august, după ce mașina tânărului medic a fost găsită pe malul lacului. Autoritățile iau în calcul varianta sinuciderii având în vedere biletul găsit de familie, precum și informațiile furnizate de unii apropiați privind starea de depresie prin care trecea tânărul în urma divorțului.
Mai întâi, bărbatul a fost căutat în Lacul Paltinu de șapte pompieri de la ISU Prahova. Apoi, căutările au fost extinse în pădurea din apropiere, la acțiune participând polițiști, dar și fratele persoanei dispărute. Astăzi, ISU Prahova a reluat căutările de la ora 8.00, cu cinci pompieri și o barcă cu motor, potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al instituției. De la ora 10.00, pompierilor li s-au alăturat șase scafandri (un echipaj de la ISU București - Ilfov și un echipaj de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență de la Ciolpani).
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.