Dezbaterea privind centrul cultural de la Câmpina, lungă și foarte dură. O dezbatere din care nimeni nu a avut de câștigat

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru a doua oară în actuala legislatură locală, primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a venit în fața Consiliului Local, joi, 31 martie 2022, cu un proiect privind înființarea Centrului Cultural Municipal, instituție care, conform proiectului, ar urma să strângă sub aceeași "umbrelă" Casa de Cultură, Casa Tineretului, Biblioteca Municipală și Centrul de Informare Turistică.

Discuțiile asupra proiectului au durat mai bine de o oră. Spre deosebire de ședința de anul trecut, când a venit prima dată în fața Consiliului Local cu proiectul privind înființarea centrului cultural, de această dată primarul Alin Moldoveanu a fost mai bine pregătit. A avut o prezentare însoțită de documente și imagini, a încercat să vină cu o serie de argumente favorabile înființării centrului cultural având ca motivație principală creșterea calității actului cultural din localitate. În discursul său a fost susținut de consilierul Liviu Briciu (POL), inițiatorul real al acestui proiect, consilier care, din păcate, și-a spus punctele de vedere într-o manieră destul de dură, iritantă pe alocuri. Au fost combătuți vehement de consilierul Andrei Duran (PSD) și de directorul Casei de Cultură "Geo Bogza", Alexandra Toma. Întreaga discuție o puteți urmări în materialul video.
Încercăm, totuși, să subliniem două lucruri. Pe parcursul discuțiilor, au fost momente extrem de neplăcute, în care s-a ajuns la jigniri grosolane, de ambele părți. Pentru că, e clar pentru toată lumea, avem o parte care dorește cu orice preț înființarea centrului cultural și o parte care se opune categoric acestui demers. Numai că, vehemența, duritatea, chiar ura, cu care cele două părți își spun punctele de vedere aproape că fac să nu mai conteze argumentele tehnice, juridice sau... logice. Dintr-un asemenea comportament nu poate ieși nimic bun, nimic constructiv, iar ceea ce s-a întâmplat joi, 31 martie 2022, ne arată că sunt șanse minime ca un astfel de proiect să fie adoptat în acest mandat. Deduceți, deci, că proiectul a fost respins la vot, a doua oară. Votul a decurs astfel: 4 consilieri pentru (Liviu Briciu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu și Costel Filip), 4 consilieri împotrivă (Andrei Duran, Livia Lupu, Horațiu Zăgan și Liviu Davidescu) și 8 abțineri (consilierii PNL, PMP, USR și Cezar Grama).

2639 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 04.04.2022 07:50 Mademoisella (scris gresit intentionat) fosta Ionita a uitat cum a luat examenul, adica pe pile, fara vreo competenta reala de management. Fata asta imbracata la evenimentele de la teatru ca ... n-are pic de rusine.
  • Anonim 04.04.2022 08:01 Dl. Sabo a fost la ''toate'' spectacolele de cand a devenit consilier si are bilete gratuite ca inainte nu l-a vazut nimeni pe la teatru. Rusinos!
  • Pavel Nicolae 04.04.2022 17:11 Este în joc pierderea unor funcții.Asta nu convine.
  • Calin 04.04.2022 19:56 Experiența ne spune ca trebuie sa ne adaptam la nou, ca mai trebuie schimbări care pot aduce îmbunătățiri….

Actualitate

483 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2136 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

298 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

410 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.