Dezbaterea privind centrul cultural de la Câmpina, lungă și foarte dură. O dezbatere din care nimeni nu a avut de câștigat

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru a doua oară în actuala legislatură locală, primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a venit în fața Consiliului Local, joi, 31 martie 2022, cu un proiect privind înființarea Centrului Cultural Municipal, instituție care, conform proiectului, ar urma să strângă sub aceeași "umbrelă" Casa de Cultură, Casa Tineretului, Biblioteca Municipală și Centrul de Informare Turistică.

Discuțiile asupra proiectului au durat mai bine de o oră. Spre deosebire de ședința de anul trecut, când a venit prima dată în fața Consiliului Local cu proiectul privind înființarea centrului cultural, de această dată primarul Alin Moldoveanu a fost mai bine pregătit. A avut o prezentare însoțită de documente și imagini, a încercat să vină cu o serie de argumente favorabile înființării centrului cultural având ca motivație principală creșterea calității actului cultural din localitate. În discursul său a fost susținut de consilierul Liviu Briciu (POL), inițiatorul real al acestui proiect, consilier care, din păcate, și-a spus punctele de vedere într-o manieră destul de dură, iritantă pe alocuri. Au fost combătuți vehement de consilierul Andrei Duran (PSD) și de directorul Casei de Cultură "Geo Bogza", Alexandra Toma. Întreaga discuție o puteți urmări în materialul video.
Încercăm, totuși, să subliniem două lucruri. Pe parcursul discuțiilor, au fost momente extrem de neplăcute, în care s-a ajuns la jigniri grosolane, de ambele părți. Pentru că, e clar pentru toată lumea, avem o parte care dorește cu orice preț înființarea centrului cultural și o parte care se opune categoric acestui demers. Numai că, vehemența, duritatea, chiar ura, cu care cele două părți își spun punctele de vedere aproape că fac să nu mai conteze argumentele tehnice, juridice sau... logice. Dintr-un asemenea comportament nu poate ieși nimic bun, nimic constructiv, iar ceea ce s-a întâmplat joi, 31 martie 2022, ne arată că sunt șanse minime ca un astfel de proiect să fie adoptat în acest mandat. Deduceți, deci, că proiectul a fost respins la vot, a doua oară. Votul a decurs astfel: 4 consilieri pentru (Liviu Briciu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu și Costel Filip), 4 consilieri împotrivă (Andrei Duran, Livia Lupu, Horațiu Zăgan și Liviu Davidescu) și 8 abțineri (consilierii PNL, PMP, USR și Cezar Grama).

2466 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 04.04.2022 07:50 Mademoisella (scris gresit intentionat) fosta Ionita a uitat cum a luat examenul, adica pe pile, fara vreo competenta reala de management. Fata asta imbracata la evenimentele de la teatru ca ... n-are pic de rusine.
  • Anonim 04.04.2022 08:01 Dl. Sabo a fost la ''toate'' spectacolele de cand a devenit consilier si are bilete gratuite ca inainte nu l-a vazut nimeni pe la teatru. Rusinos!
  • Pavel Nicolae 04.04.2022 17:11 Este în joc pierderea unor funcții.Asta nu convine.
  • Calin 04.04.2022 19:56 Experiența ne spune ca trebuie sa ne adaptam la nou, ca mai trebuie schimbări care pot aduce îmbunătățiri….

Actualitate

706 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.

1267 vizualizari
30 ian. 2023 19:37

Tarifele pentru utilizarea bazelor sportive de la Câmpina au fost majorate de Consiliul Local. Creșterile ajung până la 54%

1 comentarii

După cum v-am informat deja, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 25 ianuarie, au fost discutate și votate noile tarife de închiriere pentru bazele sportive din Câmpina, administrate de Clubul Sportiv. Noile tarife au fost aprobate aproape fără nicio discuție, iar inițiatorii proiectului au fost Roxana Gheorghe (Partidul Verde), Liviu Briciu (POL), Liviu Dumitrache (USR) și Andrei Duran (PSD).

Alte stiri recente

429 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.

3133 vizualizari
30 ian. 2023 21:45

Câmpinenii sunt invitați să depună copii ale actelor de proprietate la primărie pentru finalizarea Cadastrului General

2 comentarii

Primăria municipiului Câmpina îi invită pe cetățeni să depună copii legalizate ale documentelor de proprietate pentru realizarea și finalizarea Cadastrului General. Este vorba despre cetățenii care locuiesc în zonele unde s-au efectuat lucrări cadastrale.