Ședința CL Câmpina - peste două ore de discuții inutile asupra PUZ-ului privind pasajul subteran. Votul, absolut previzibil

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina s-a întrunit miercuri seară în ultima ședință ordinară a anului. O ședință care ar fi trebuit să fie festivă, cu un zâmbet, cu o urare, cu un dram de sinceritate, cu respect între oamenii aflați acolo, aleșii câmpinenilor. Dar a fost o ședință care nu a ieșit din tiparul celor din ultimul an și jumătate, încrâncenată, dură, haotică. Asta pentru că pe ordinea de zi s-au aflat două proiecte referitoare la controversatul pasaj subteran care a împărțit în două tabere nu doar Consiliul Local, ci și orașul - un proiect privind Planul Urbanistic Zonal pentru centrul localității (care include pasajul) și un proiect privind asocierea Câmpinei cu Consiliul Județean pentru cofinanțarea pasajului. Ambele proiecte au picat la vot, un vot strâns, 9 pentru și 9 împotrivă (abținerile se cumulează cu voturile împotrivă).

CâmpinaTV.ro a transmis live pe Youtube dezbaterile asupra acestor proiecte (video articol). Au fost dezbateri lungi, aprinse și absolut inutile. Votul nu a adus nicio surpriză, consilierii au votat previzibil: 9 voturi pentru - Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu și Lorena Iordache (Partidul Verde), Liviu Briciu și Cosmin Raț (POL), Dan Nica și Florin Marcu (PNL), Viorica Vane (USR) și Costel Filip (independent); 6 voturi împotrivă - Livia Lupu, Horațiu Zăgan și Andrei Duran (PSD), Bogdan Ene, Marius Anghelescu și Aron Sabo (PMP); trei abțineri - Liviu Dumitrache, Adina Gârbăcică și Valentin Crețu (USR). Scor final 9-9 pentru că, după cum spuneam, conform legii, abținerile se cumulează cu voturile împotrivă. A lipsit de la ședință cel care putea înclina balanța, consilierul Liviu Davidescu (ProRomânia), care, probabil, a ales această soluție tocmai pentru că știa că votul lui poate fi decisiv și nu a vrut să-și asume acest lucru.
Revenind la discuții, mai întâi a vorbit primarul Alin Moldoveanu, care a încercat să explice în detaliu proiectul privind PUZ-ul și a prezentat în premieră unele date interesante. A fost întrerupt de mai multe ori, e adevărat, poate și din cauza modului în care a ales să prezinte proiectul, intercalând informațiile tehnice cu acuze către oponenții politici, termeni nepotriviți, ca să nu le spunem jignitori, cu referiri directe la deținătorii unor conturi false pe rețelele de socializare, precum și o serie de săgeți aruncate către presă, lucru cu care sub nicio formă nu putem fi de acord, indiferent despre ce presă este vorba! În aceste condiții, unii consilieri locali au fost deranjați și câțiva dintre ei au ales chiar să părăsească sala de ședințe, aproape ostentativ. Din păcate, s-a demonstrat încă o dată că, în actuala legislatură, nu există cultura dialogului, din nicio direcție și, lucru foarte grav, nu există respect între aleșii locali.

Celelalte luări de cuvânt au fost și ele destul de contondente. Pe lângă consilierii locali, s-au înscris la cuvânt doi cetățeni (Ioana Iuga și Ovidiu Vanghele), precum și președintele PSD Câmpina - Dan Ioan Mușat și președintele Asociației pentru Câmpina - Marian Nistor. În sală a fost prezent și liderul PMP, Adrian Pițigoi. În materialul video puteți urmări toate discuțiile. Noi încercăm să tragem doar o concluzie - dezbaterile în jurul pasajului au reprezentat "încununarea" întregului an 2022. Și ne gândim cu... emoție că vine 2023, care este an preelectoral. Cu siguranță, primarul Alin Moldoveanu va reveni în Consiliul Local cu PUZ-ul. Oponenții lui își savurează acum victoria, dar este doar o victorie de etapă, războiul nu s-a încheiat și se anunță aprig. De la cinci voturi, câte a avut inițial, Alin Moldoveanu are acum nouă voturi. Îi mai trebuie unul. Pe care, este foarte posibil, ca mai devreme sau mai târziu, să-l obțină! Proiectul privind pasajul subteran și regenerarea urbană de deasupra acestuia reprezintă o miză mare și vom reveni asupra acestui subiect cu un material în care vom explica unele lucruri tehnice și legislative.

4641 vizualizari
20

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • gheorghe 29.12.2022 09:33 Mesajul meu este pentru PNL; ati votat pentru cel mai idiot proiect imaginabil; sa va fie rusine; am votat PNL din 1990 pana acum; nu voi mai vota niciodata PNL (pierdeti 7 voturi), indiferent de tipul de alegeri...
  • gheorghe 29.12.2022 13:10 Penibil domnilor (domnii lor), cenzura mizerabila...
  • tudy 29.12.2022 17:30 imi este rusine cu presa campineana... eu stiam ca voi trebuie sa nu tineti parte, trebuie sa fiti obiectivi....cine sunteti voi sa le numiti”discutii inutile”? poate eu le vad ca fiind foarte utile...de ce imi spuneti voi ce sa cred eu?
  • klo 29.12.2022 19:58 da, s a cam terminat cu pnl ul in campina.
  • diss 29.12.2022 20:23 În continuare acest primar reprezintă un pericol pentru Cămpina. Nu a făcut absolut nimic în 2 ani , doar scandaluri și această mare groapă numită pasaj.Căt despre consilierii care au votat pro-groapă ce mai poți spune? Ce studii de specialitate au acești oameni, ce colective au condus...etc...??? Pănă la urmă cămpinenii au exact ce au votat. Eu cred că pănă la urmă groapa se va face.Să vedem cine va cădea în ea!?!🤭
  • Puiu M 29.12.2022 21:55 Am urmarit integral dezbaterea... Daca nu esti implicat politic, practic, nu exista niciun argument pentru a nu vota acest pasaj. Nu am auzit din partea niciunuia dintre cei care s-au opus vreun argument! Mai mult, nu am auzit nicio alta solutie! Tot ce au incercat sa aduca in discutie, chichite avocatesti, au fost demontate. Oare cei care se opun acestui pasaj au fost prin strainatate si le-o fi placut cand au vazut astfel de pasaje in majoritatea oraselor civilizate?! Acasa la ei, de ce nu vor!
  • Andreea 29.12.2022 21:56 Mi se par infioratoare agramatismul primarului si prostia celor care se opun pasajului. Din acest amalgam, pentru noi nu poate iesi nimic bun. Pacat, pentru ca dupa alegerile din 2020, asteptarile au fost uriase.
  • Elena Corina 29.12.2022 21:58 Primarul asta chiar nu intelege ca lumea nu vrea prostia asta de pasaj?
  • Cris 29.12.2022 21:59 In dezbaterea aceasta a invins ...! Pacat pentru orasul asta frumos! Alesii nu constientizeaza ca nu vom mai avea niciodata sansa unei asemenea dezvoltari a zonei centrale!
  • Erica 29.12.2022 22:00 Toata lumea am vazut ca le cere argumente celor care se opun. E atat de simplu: nu impart ei cascavalul!
  • Radulescu Diana 29.12.2022 22:02 Atata ... la un loc nu am vazut de foarte mult timp...
  • Ionescu 29.12.2022 22:05 Am si eu o intrebare, doar pentru cunoscatori: cu ce personaj din Caragiale seamana Musat?
  • Alex 29.12.2022 22:11 In Romania domneste principiul nu facem noi, nu e bun! Asa s-au distrus uzine, fabrici, asa au ajuns sa ne plece copiii. Eu nu sunt nici cu Moldoveanu, nici cu ceilalti, dar ma poate contrazice cineva?
  • Daniel 29.12.2022 22:14 Dacă acest primar nu este bun atunci as vrea sa știu care a fost mai bun??? Comuniștilor!!! Câte a făcut Alin Moldoveanu pentru Câmpina nu au făcut toți la un loc!!!
  • Bogdan 29.12.2022 22:26 Va mai aduceti aminte ca s-a mai intamplat ca unii sa se uneasca impotriva lui Moldoveanu pentru a salva Câmpina? Cam asa pare ca se intampla si acum. Sub acelasi pretext, cam aceiasi oameni, cam aceiasi sforari. Nu se intreaba nimeni de ce?
  • Ionut 30.12.2022 08:03 Sedinta nu putea fi altfel. De vina este cel care tot timpul jigneste si are impresia ca este superior tuturor. Asa s-au desfasurat toate sedintele in actualul mandat. Cat despre pasaj, este ultimul lucru la care trebuie sa ne gandim. Centrul orasului arata foarte bine fata de restul strazilor. Sunt zeci de strazi care arata jalnic, fara cosuri de gunoi, fara trotuare, fara treceri de pietoni etc. Haideti sa incepem de acolo constructia orasului european.
  • diss 30.12.2022 08:30 Previzibil s-au trezit susținătorii primarului și au năpădit internetul cu comentarii pro- groapa numită pompos pasaj. Ne dau exemple din alte țări, ne fac comuniști și bineînțeles ridică osanale activității primarului care este sublimă...dar lipsește cu desăvârșire. Problema cea mai mare este că nu s-a terminat aici, acest proiect aberant ,inutil și extrem de costisitor pentru un oraș aproape de colaps va fi reintrodus pe ordinea de zi a CL pănă va fi aprobat.Oameni mărunți, studii ioc sau făcute la apelul de seară, proiecte pe măsură. Dar pănă la urmă Cămpina nu face excepție la fel ca toată România are exact conducătorii pe care i-a votat și pe care îi merită!
  • Anonim 30.12.2022 08:38 NU va e rusine sa postati aproape numai comentarii pro Moldoveanu? Am avut si eu un comentariu, pai n-a fost postat. Oamenii care au postat aici nu ar putea sa spuna de ce e bun un pasaj pentru Campina. Cei pentru au votat dintr-un singur considerent: sa primeasca bani. Nu pentru Campina, trebuie sa fii prost sa crezi asa ceva. In locul "orasului de intelectuali" Campina a devenit orasul ....
  • O.C 30.12.2022 10:17 Raspunsurile le veti obtine peste cativa ani.Indicii-Realizarea pasajului e un punct de tranzit ocolirea Dn 1 ruta alternativa Valea Doftanei.Daca pasajul vrea de SUS adica de la Bucuresti,mai greu e cu retrocedarile,cum despagubeste statul proprietarii de la Valea Doftanei spre Timisu,pot iesire spre Brasov.Pasajul are rol de a ocoli centrul.Traficul greu pe Orizontului,Voila,Dealului,traficul usor pe str Muscelului,Fantana cu Ciresi.Ce intelectuali,numa pensionari si ofensati...si tin sa cred ca pe inca nu il vreti pe Moldoveanu,poate se intoarce la Poiana si rechemati l pe Tiseanu si rugati l sa va dea plase cu alimente la Clubul Pensionarilor si in fata Bigului.Niciodata nu veti iesi din cursa de șoareci (intelectualii stiu de ce)
  • Geo 30.12.2022 19:07 Moldoveanu trebuie sa inteleaga ca este primarul tuturor campinenilor. Si al celor cu conturi false, si al celor care nu sunt de acord cu el, si al adversarilor sai politici, si ai potentialilor sai adversari. Pana nu va intelege acest lucru si nu ii va trata cu respectul cuvenit demnitatii pe care o ocupa, va fi greu...

Actualitate

1078 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1123 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

890 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

412 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.