Luna decembrie, sărbători, brad, cadouri. Dar decembrie este și luna amintirilor frumoase din copilărie, adolescență, din orice perioadă a vieții. Luna amintirilor de neprețuit.
De aceea, am lansat această provocare unor persoane dragi din Câmpina, din domenii diferite, să ne povestească despre o amintire de Crăciun și un dar de suflet primit de sărbători. Astăzi, GABRIEL VALERIU DIMA, artist plastic.
"Crăciunul înseamnă în primul rând familia, înseamnă să fii alături de cei dragi, să-ți umpli sufletul de bucuria marii sărbători creștine. Am multe amintiri dragi sufletului meu, strânse de-a lungul timpului, de-a lungul sărbătorilor. Vă povestesc una care îmi revine mereu în gând cu plăcere. Fiul nostru, Ștefan, era la grădiniță și înainte de seara magică intra în febra căutatului prin casă pentru descoperirea cadourilor de la Moșul. Conștient de acest lucru, dar și prevăzător din fire, am cumpărat un cadou și l-am lăsat în portbagajul mașinii pentru a nu putea fi descoperit. Între timp, Ștefan ‘acționa’ cu sârguință prin casă și pe lângă mama lui pentru a prinde vreun fir… Eu eram bucuros pentru că nu descoperise nimic când, înainte cu o seară de Ajunul Crăciunului, mama lui l-a întrebat retoric ‘ce-ai dori să-ți aducă Moș Crăciun’? Iar Ștefan, fără a sta prea mult pe gânduri, îi răspunde: ‘o pușcă cum e aia din portbagajul lui tata’. Da, doar am crezut că am fost prevăzător...
Până în prezent, cel mai îndrăgit cadou de Crăciun este faptul că am reușit mereu să împodobim bradul împreună, ascultând muzică specifică și deschizând ușa colindătorilor. Acestea sunt momente minunate, de suflet, aceasta este magia. Vă urez tuturor sănătate și să descoperiți bucuriile vieții așa cum vă doriți!"
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.