CONTACT

6.120 candidați s-au înscris pentru admiterea din ianuarie 2020 la școlile de poliție din Câmpina și Cluj-Napoca

- Actualitate -

6.120 candidați s-au înscris pentru admiterea din ianuarie 2020 la școlile de poliție din Câmpina și Cluj-Napoca

Pe 15 noiembrie 2019 s-au încheiat înscrierile la școlile postliceale de agenți de poliție pentru sesiunea de admitere care va avea loc în ianuarie 2020. Până la data limită, 6.120 de candidați din toată țara s-au înscris pentru admiterea la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina (unde sunt disponibile 765 locuri) și Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" (unde sunt scoase la concurs 162 locuri). Concursul de admitere va avea loc în perioada 10-23 ianuarie 2020, iar durata studiilor va fi de un an, probabil ultima promoție cu această perioadă scurtă de școlarizare.

Înscrierile s-au efectuat la inspectoratele de poliție din județele unde domiciliază candidații. Și tot la inspectoratele din teritoriu, în cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie și în primele zile din decembrie, în funcție de programări, candidații vor fi evaluați din punct de vedere medical și vor susține testarea psihologică. Ulterior, Inspectoratul General al Poliției Române va anunța câți candidați au rămas în cursă pentru fiecare școală în parte. Iar la înscrierea din ianuarie, de la unitățile de învățământ, înaintea admiterii, vom afla și numărul final al candidaților, pentru că, așa cum s-a întâmplat și în anii anteriori, nu toți cei care se înscriu la inspectoratele din teritoriu se prezintă și la concursul de admitere.
Potrivit informațiilor făcute publice de MAI, din cele 765 locuri pentru admiterea la Școala de Poliție din Câmpina, 700 sunt pentru agenți de poliție în structurile IGPR, 20 sunt pentru Direcția Generală de Pașapoarte (DGP), 2 locuri pentru Direcția Generală Anticorupție (DGA), 2 la Centrul Național pentru Sistemul de Informații Schengen (CNSIS), 3 pentru Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV), 25 locuri pentru Inspectoratul General de Imigrări (IGI), un loc pentru Centrul de Psihosociologie (CPS), un loc pentru Direcția Generală Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale și 11 locuri la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" (AIC). 
La Școala de Poliție din Cluj-Napoca, din cele 162 locuri disponibile, 150 sunt pentru agenți de poliție în structurile IGPR, 2 locuri pentru Direcția Generală Anticorupție (DGA) și 10 pentru Direcția Generală de Pașapoarte (DGP).

Vă reamintim:
- p
entru candidații la școlile postliceale ale MAI nu există limită superioară de vârstă
- probele eliminatorii de la admitere vor consta, ca și până acum, în contravizita medicală și testarea aptitudinilor fizice (traseu practic-aplicativ)
- proba scrisă va consta într-un test grilă la limba română și o limbă străină (engleză sau franceză).


20 Nov 2019 20:36 19381 vizualizari


Comentarii






  • 30.11.2019 21:04 Doris Salut! Știți cumva daca se mai dă examenul de admitere la Câmpina,in luna Septembrie 2020?
2317 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3055 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3989 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3490 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV