6.120 candidați s-au înscris pentru admiterea din ianuarie 2020 la școlile de poliție din Câmpina și Cluj-Napoca

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 15 noiembrie 2019 s-au încheiat înscrierile la școlile postliceale de agenți de poliție pentru sesiunea de admitere care va avea loc în ianuarie 2020. Până la data limită, 6.120 de candidați din toată țara s-au înscris pentru admiterea la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina (unde sunt disponibile 765 locuri) și Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" (unde sunt scoase la concurs 162 locuri). Concursul de admitere va avea loc în perioada 10-23 ianuarie 2020, iar durata studiilor va fi de un an, probabil ultima promoție cu această perioadă scurtă de școlarizare.

Înscrierile s-au efectuat la inspectoratele de poliție din județele unde domiciliază candidații. Și tot la inspectoratele din teritoriu, în cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie și în primele zile din decembrie, în funcție de programări, candidații vor fi evaluați din punct de vedere medical și vor susține testarea psihologică. Ulterior, Inspectoratul General al Poliției Române va anunța câți candidați au rămas în cursă pentru fiecare școală în parte. Iar la înscrierea din ianuarie, de la unitățile de învățământ, înaintea admiterii, vom afla și numărul final al candidaților, pentru că, așa cum s-a întâmplat și în anii anteriori, nu toți cei care se înscriu la inspectoratele din teritoriu se prezintă și la concursul de admitere.
Potrivit informațiilor făcute publice de MAI, din cele 765 locuri pentru admiterea la Școala de Poliție din Câmpina, 700 sunt pentru agenți de poliție în structurile IGPR, 20 sunt pentru Direcția Generală de Pașapoarte (DGP), 2 locuri pentru Direcția Generală Anticorupție (DGA), 2 la Centrul Național pentru Sistemul de Informații Schengen (CNSIS), 3 pentru Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV), 25 locuri pentru Inspectoratul General de Imigrări (IGI), un loc pentru Centrul de Psihosociologie (CPS), un loc pentru Direcția Generală Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale și 11 locuri la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" (AIC). 
La Școala de Poliție din Cluj-Napoca, din cele 162 locuri disponibile, 150 sunt pentru agenți de poliție în structurile IGPR, 2 locuri pentru Direcția Generală Anticorupție (DGA) și 10 pentru Direcția Generală de Pașapoarte (DGP).

Vă reamintim:
- p
entru candidații la școlile postliceale ale MAI nu există limită superioară de vârstă
- probele eliminatorii de la admitere vor consta, ca și până acum, în contravizita medicală și testarea aptitudinilor fizice (traseu practic-aplicativ)
- proba scrisă va consta într-un test grilă la limba română și o limbă străină (engleză sau franceză).

10637 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Doris 30.11.2019 21:04 Salut! Știți cumva daca se mai dă examenul de admitere la Câmpina,in luna Septembrie 2020?

Actualitate

2247 vizualizari
05 dec. 2019 21:40

Julia Jianu și formația Talisman cântă la Câmpina, în noaptea de Revelion

Spectacolul de Revelion, de la Câmpina, va începe la ora 21.30 cu un mixaj muzical realizat de un DJ. La ora 22.15, pe scenă va urca Julia Jianu, fostă componentă a trupelor Exotic și Sexxy, care de mai mulți ani a ales o carieră solo. Apoi, de la ora 23.00, vor cânta Alin Oprea și formația Talisman, iar la miezul nopții, vom păși în 2020 în jocuri de lumini și lasere.

3524 vizualizari
05 dec. 2019 20:12

Dosarele X sau dosare de... DNA? Cum a ajuns la o persoană privată un teren pentru care Primăria Câmpina negocia cu proprietarul

1 comentarii

O întrebare aparent banală a consilierului Adrian Dochia, la ”Diverse”, în cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 28 noiembrie, a provocat dispute aprinse și a ridicat multe întrebări rămase fără răspuns, deocamdată. O situație parcă desprinsă din serialul ”Dosarele X”, dar care ar putea constitui obiectul unui dosar la DNA. Este vorba despre terenul pe care s-a aflat Grădina de Vară, pe Bulevardul Culturii, lângă sediul Primăriei Câmpina, un teren retrocedat foștilor proprietari în urmă cu câțiva ani, în baza Legii 10/2001. După ce au intrat în posesia terenului, proprietarii au anunțat administrația locală că sunt dispuși să-l vândă Primăriei, s-a negociat achiziționarea lui, dar, deodată, terenul a fost cumpărat de o persoană privată. O persoană despre care se spune că ar fi, de fapt, un intermediar al unui angajat din Primărie.

Alte stiri recente

5398 vizualizari
06 dec. 2019 21:35

Accident în Câmpina, la intersecția străzilor Maramureș și Ana Ipătescu. Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat

Un nou accident rutier s-a produs vineri seară în municipiul Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Strada Ana Ipătescu, o intersecție unde au loc frecvent astfel de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate.

1891 vizualizari
06 dec. 2019 20:31

Virgil Guran a fost numit consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Orban

Moș Nicolae a fost extrem de darnic cu fostul președinte al PNL Câmpina, Virgil Guran, în prezent președintele Organizației Județene Dâmbovița a PNL. I-a adus funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019.