6.120 candidați s-au înscris pentru admiterea din ianuarie 2020 la școlile de poliție din Câmpina și Cluj-Napoca

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 15 noiembrie 2019 s-au încheiat înscrierile la școlile postliceale de agenți de poliție pentru sesiunea de admitere care va avea loc în ianuarie 2020. Până la data limită, 6.120 de candidați din toată țara s-au înscris pentru admiterea la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina (unde sunt disponibile 765 locuri) și Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" (unde sunt scoase la concurs 162 locuri). Concursul de admitere va avea loc în perioada 10-23 ianuarie 2020, iar durata studiilor va fi de un an, probabil ultima promoție cu această perioadă scurtă de școlarizare.

Înscrierile s-au efectuat la inspectoratele de poliție din județele unde domiciliază candidații. Și tot la inspectoratele din teritoriu, în cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie și în primele zile din decembrie, în funcție de programări, candidații vor fi evaluați din punct de vedere medical și vor susține testarea psihologică. Ulterior, Inspectoratul General al Poliției Române va anunța câți candidați au rămas în cursă pentru fiecare școală în parte. Iar la înscrierea din ianuarie, de la unitățile de învățământ, înaintea admiterii, vom afla și numărul final al candidaților, pentru că, așa cum s-a întâmplat și în anii anteriori, nu toți cei care se înscriu la inspectoratele din teritoriu se prezintă și la concursul de admitere.
Potrivit informațiilor făcute publice de MAI, din cele 765 locuri pentru admiterea la Școala de Poliție din Câmpina, 700 sunt pentru agenți de poliție în structurile IGPR, 20 sunt pentru Direcția Generală de Pașapoarte (DGP), 2 locuri pentru Direcția Generală Anticorupție (DGA), 2 la Centrul Național pentru Sistemul de Informații Schengen (CNSIS), 3 pentru Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV), 25 locuri pentru Inspectoratul General de Imigrări (IGI), un loc pentru Centrul de Psihosociologie (CPS), un loc pentru Direcția Generală Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale și 11 locuri la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" (AIC). 
La Școala de Poliție din Cluj-Napoca, din cele 162 locuri disponibile, 150 sunt pentru agenți de poliție în structurile IGPR, 2 locuri pentru Direcția Generală Anticorupție (DGA) și 10 pentru Direcția Generală de Pașapoarte (DGP).

Vă reamintim:
- p
entru candidații la școlile postliceale ale MAI nu există limită superioară de vârstă
- probele eliminatorii de la admitere vor consta, ca și până acum, în contravizita medicală și testarea aptitudinilor fizice (traseu practic-aplicativ)
- proba scrisă va consta într-un test grilă la limba română și o limbă străină (engleză sau franceză).

16711 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Doris 30.11.2019 21:04 Salut! Știți cumva daca se mai dă examenul de admitere la Câmpina,in luna Septembrie 2020?

Actualitate

3143 vizualizari
02 iun. 2020 09:50

Războiul pentru ”turnul înclinat” a parcurs o nouă etapă. Primăria Câmpina a câștigat un proces, dar victoria finală este încă departe

1 comentarii

În cursul anului 2017, odată cu modificarea legislației, Consiliul Local Câmpina a aprobat două hotărâri care au stat la baza demarării demersurilor pentru exproprierea ”turnului înclinat”, clădirea din centrul Câmpinei, începută în anul 1997, abandonată în anul 2003 și care aparține societății Erin SRL. Reprezentanții acestei firme au amenințat încă de atunci, din 2017, cu atacarea în instanța de contencios administrativ a celor două hotărâri ale Consiliului Local. S-au ținut de cuvânt. Procesul s-a finalizat recent și Erin SRL a pierdut.

3050 vizualizari
01 iun. 2020 20:54

Un nou accident în Câmpina, la intersecția străzilor Ana Ipătescu și Maramureș. Ce măsuri vor să ia autoritățile

3 comentarii

Luni după-amiază, cu ceva mai mult de o oră înaintea producerii accidentului de pe Strada Mihail Kogălniceanu (detalii - AICI) din Câmpina, la câteva sute de metri, la intersecția străzilor Ana Ipătescu și Maramureș a avut loc un alt accident de circulație. Intersecția aceasta tinde să devină noul punct roșu pe harta accidentelor din Câmpina, fiind al doilea eveniment rutier în ultimele patru zile produs în condiții aproape similare.

Alte stiri recente

1846 vizualizari
02 iun. 2020 19:20

Câmpina, Cartierul Slobozia. Un copac s-a prăbușit peste o mașină, două persoane fiind rănite

UPDATE - În zona unde a avut loc incidentul, la fiecare ploaie însemnată se adună o cantitate mare de apă. După ploile din ultimele zile, în zonă s-a produs o ușoară alunecare de teren care a afectat mai mulți copaci. Unul dintre aceștia s-a prăbușit astăzi peste mașina aflată în mers.

Un copac s-a prăbușit pentru un autoturism aflat în mers, iar cele două persoane din mașină au fost rănite. Incidentul s-a petrecut marți după-amiază, în jurul orei 18.30, în Cartierul Slobozia din municipiul Câmpina, în zona În Luncă.

1678 vizualizari
02 iun. 2020 13:47

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 iunie

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.