Rachete antigrindină, lansate de pe dealul Muscel

Actualitate (Categoria articolului)

Luni seară (26 iunie), de pe dealul Muscel din Câmpina au fost lansate mai multe rachete antigrindină. Săptămâna trecută s-a întâmplat același lucru, ceea ce a stârnit curiozitatea multor câmpineni, mai ales că unii dintre ei au văzut rachetele îndreptându-se spre cer.

Sistemul de lansare a rachetelor antigrindină se află undeva în apropierea Observatorului de pe Muscel și aparține Autorității Naționale pentru Administrarea Sistemului Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor. Amplasarea unei astfel de stații în zona Câmpina a fost aprobată prin HG 254/2003, deci în urmă cu 14 ani, dar abia anul acesta a fost amenajată locația și a fost instalat sistemul. Prin urmare, la Câmpina există acum un punct de lansare, de care se ocupă reprezentanții SC Electromecanica Ploiești, societate care a produs sistemul antigrindină și care îi asigură mentenanța și funcționarea. Doi angajați ai acestei firme asigură permanența la punctul de lansare de pe Muscel și lansează rachetele antigrindină în momentul în care primesc dispoziție de la dispecerat. Iar această dispoziție se dă după avertizarea ANM și cu avizul Autorității Aviației Civile Române. Din informațiile noastre, grindina aceea cumplită din luna mai a anului trecut, care a transformat Câmpina într-un oraș alb în doar jumătate de oră, a determinat autoritățile să grăbească instalarea unui sistem antigrindină pe Muscel.

14760 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1540 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accvident rutier, în urma căruia un autoturism s-a răstunat în afara părții carosabile.

2424 vizualizari
06 feb. 2023 14:06

S-a întâmplat la Câmpina. Tânără de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l în aerul expirat, la 9.30 dimineața!

1 comentarii

Polițiștii se întâlnesc cu tot felul de situații în trafic, dar să descoperi o fată de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat, și care se afla la volanul unui autoturism la 9.30 dimineața, parcă e prea mult!

Alte stiri recente

963 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări atât în legătură cu cariera profesională a invitaților noștri, dar și din viața lor particulară.

1052 vizualizari
06 feb. 2023 09:40

Rezultate bune pentru înotătorii de la CS Câmpina la Cupa Ligii Performanței în Natație

Cupa Ligii Performanței în Natație, desfășurată la Complexul Sportiv de Natație Otopeni, a reunit la start sportivi de la 28 de cluburi din țară. CS Câmpina a participat cu patru sportivi, pregătiți de Adrian Stoican, care au obținut o serie de rezultate promițătoare în perspectiva viitoarelor competiții.