CONTACT

Despre rolul femeii în societate, despre muncă și performanță, cu două doamne încântătoare - Dorina Popa și Mihaela Marin

- Actualitate -

Pentru că este primăvară, pentru că se apropie Ziua Internațională a Femeii, am dorit să aducem în fața dvs. două invitate speciale, două doamne remarcabile, care cu multă muncă și pasiune îi îndreaptă pe copii spre performanță. Performanța în dans și performanța în sport, în atletism. Este vorba despre Dorina Popa, cea care, prin clubul pe care l-a înființat și prin rezultatele obținute de elevele sale, a pus Câmpina pe harta baletului și despre Mihaela Marin, coordonatorul CSS "Constantin Istrati" și antrenorul multor campioni naționali la atletism.

Am vorbit cu cele două doamne despre rolul femeii în societatea modernă, despre carieră, despre obstacole, despre muncă și ambiții, despre performanță, despre rolul familiei într-o dezvoltare sănătoasă a copilului, despre rolul profesorului, dar și cel al unei informații corecte în viața fiecăruia.
"Femeia începe să-și impună rolul în societate mult mai mult în aceste vremuri. Femeia este un mediator bun și devine un lider în societate. Ne găsim locul peste tot și cred că suntem destul de puternice și echilibrate și de multe ori reușim acolo unde bărbații nu o fac prea ușor, tocmai datorită echilibrului. Nu suntem într-o competiție cu bărbații, desigur, dar eu consider că femeia trebuie lăsată să demonstreze că poate să facă lucruri mărețe în societate", este de părere Dorina Popa. Profesoara de balet ne-a povestit cât de greu a fost la început, când a înființat, la Câmpina, clubul de dans care-i poartă numele și cât de frumos a devenit pe parcurs acest drum al pregătirii copiilor în arta dansului. "Vin copii nu doar din Câmpina, ci și din alte localități. Părinții fac niște eforturi extraordinare pentru a aduce copiii la cursurile de balet. Le-am spus mereu elevilor mei că mișcarea, indiferent cum se numește ea, că e balet sau sport, este foarte importantă nu doar pentru corpul nostru, ci și pentru psihicul nostru!", a afirmat fosta balerină a Teatrului "Constantin Tănase" din București, astăzi profesor de balet la Câmpina.
"Rolul femeii a crescut progresiv în ultimii 32 de ani. Femeia a devenit mult mai independentă, mai puternică, a trecut de la acele valențe casnice, domestice, la valențe profesionale deosebite și ne-am găsit loc în domenii unde, poate, nu sperăm să avem acces vreodată - armată, tehnologie, cibernetică, cercetare, chiar și în sport, unde e nevoie de o anumită putere, forță, unde trebuie să le inspiri sportivilor multă putere, femeia a demonstrat că poate câștiga și în aceste domenii. Femeile s-au impus ca lideri în domeniile economice, în sport, chiar și în politică. Dar, cu toate acestea, eu cred că suntem foarte departe, noi, România, de ceea ce se întâmplă în alte țări precum SUA sau Finlanda, Danemarca sau Norvegia. Totuși, se vede o schimbare clară a percepției legate de rolul femeii în societate", a afirmat Mihaela Marin. În privința sportivilor pe care îi pregătește, Mihaela Marin spune că întotdeauna a ținut la respectarea unor principii caracteristice sportului de performanță - seriozitate, respect, fair-play.
O emisiune interesantă, cu două doamne încântătoare. Vă invităm să o urmăriți!


03 Mar 2022 19:55 3155 vizualizari


Comentarii






3187 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3286 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4332 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3697 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV