Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat că au fost aprobate 167 de cereri de finanțare din partea autorităților locale pentru un număr total de 8.395 insule ecologice digitalizate, cu o valoare de 579 milioane lei. Printre cererile de finanțare aprobate se numără și cea depusă de Primăria Câmpina. Contractul de finanțare va fi semnat până la sfârșitul lunii februarie.
Câmpina a depus cerere de finanțare pentru 50 insule ecologice digitalizate supraterane, valoarea eligibilă a proiectului fiind de 2.459.750 lei. O insulă ecologică înseamnă un ansamblu de containere pentru colectarea separată a deșeurilor, containere protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, cu modul GSM pentru transmisie date și cu o bază de date privind beneficiarii serviciului. Datele sunt utilizate într-un sistem digital, instrument principal de monitorizare și raportare, care oferă informații privind volumul și tipul de deșeuri colectate, precum și persoanele care introduc deșeurile în containere. Fiecare insulă ecologică deservește minimum 200 de locuitori/apartamente.
Foto - EcoGlobal, model insule ecologice
CâmpinaTV.ro a semnalat în mai multe rânduri situații de pe domeniul public în care vegetația părea să pună stăpânire pe carosabil sau trotuare ori alte căi de acces. De asemenea, mulți câmpineni scriu pe rețele de socializare despre situații similare.
Un câmpinean a postat pe rețelele de socializare o serie de imagini suprinse zilele trecute pe Strada Milcovului, la intrarea dinspre Strada BP Hasdeu, pe lângă fostul complex alimentar.
”Ghinion” ar putea zice bărbatul de 37 ani, care avea permisul suspendat și a fost prins de... radar. Alții ar putea spune, pe drept cuvânt, teribilism, prostie, inconștiență...
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a semnalat că pe Strada Podului, în zona Bulevardului, există o mică alunecare de teren, acoperită de vegetație abundentă, care poate fi un pericol pentru oricine trece prin zonă.