A încetat din viață profesorul Gheorghe Râncu, doctor în istorie, fost director al Colegiului Tehnic Forestier Câmpina

Social (Categoria articolului)

UPDATE - Trupul neînsuflețit va fi depus, miercuri după-amiază, la Biserica "Sf. Nicolae" din Cartierul Slobozia, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 13.00, la Cimitirul din Slobozia.

Ne-a părăsit în dimineața zilei de 28 ianuarie 2020, după o grea suferință, profesorul Gheorghe Râncu, cel care, mai bine de două decenii, a fost directorul Colegiului Tehnic Forestier din Câmpina. Reputat istoric, Gheorghe Râncu a fost președintele Societății Naționale de Științe Istorice - Filiala Câmpina, funcție pe care a deținut-o și onorat-o în ultimii 24 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Gheorghe Râncu s-a născut la 26 august 1956 la Buziaș, în județul Timiș. A absolvit Facultatea de Istorie și Filozofie din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași și tot aici a obținut doctoratul în istorie. Din 1990 a ocupat funcția de director adjunct al Liceului Forestier din Câmpina, în 1996 a devenit directorul acestei unități de învățământ denumită mai târziu Colegiul Tehnic Forestier. A ocupat funcția de director al Forestierului până în ianuarie 2017. A fost și consilier județean din partea PC, în mandatul 2004-2008, când a făcut parte din Comisia pentru probleme de învățământ, cultură, științe și culte. A colaborat cu numeroase publicații istorice și nu numai și a scris sute de articole de specialitate, multe dintre ele fiind incluse și în Anuarul Societății de Științe Istorice. Pentru întreaga activitate științifică a primit numeroase premii, diplome și distincții din partea mai multor instituții de la nivel național.
Gheorghe Râncu a fost un dascăl extrem de devotat meseriei, un profesor iubit și apreciat de multe generații de elevi, un om bun, deosebit, pe care mulți dintre noi nu-l vom uita niciodată.
Drum lin, domnule profesor! Sincere condoleanțe familiei!

20605 vizualizari
10

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Abăluță Cătălin 28.01.2020 15:47 Foarte grea pierdere pentru învățământ, pentru Câmpina, pentru câmpineni, pentru familie! Dumnezeu să îl ierte și să-l odihnească cu cei drepți, iar familiei să îi dea puterea de a trece mai ușor peste aceste clipe deosebit de grele! Mare OM, mare CARACTER! RESPECT și APRECIERE, domnului DIRECTOR!
  • cris adi 28.01.2020 16:47 DUMNEZEU SA-L IERTE !
  • cris adi 28.01.2020 18:56 DUMNEZEU SA-L IERTE !
  • Costi Lupașcu 28.01.2020 20:54 A fost și profesorul meu,un om extraordinar, dzeu să-l odihnească în pace
  • Georgian Laurentiu 28.01.2020 21:02 Dumnezeu sa va odihneasca in pace domnule Diriginte!
  • Vlaicu Florin 28.01.2020 21:36 Drum lin Domnule Director, Dumnezeu să vă odihnească în pace,cu respect și cu regrete eterne!!😀
  • Iuliana Neacsu 28.01.2020 21:44 Nu pot sa cred! Cel mai deosebit profesor,dar mai întâi de toate un om de mare noblete!Dumnezeu sa l odihneasca in pace!
  • Maria 29.01.2020 20:05 Una dintre cele mai grele lovituri în învățământul Campinean. Domnul Rancu a fost, fără doar și poate, cel mai bun model de profesor, director și îndrumător. A iubit și respectat profesia de dascăl și tot ce aceasta presupune. Și-a iubit și ajutat elevii, nu a dat niciodată înapoi din a-i sprijini atunci când a fost nevoie. A susținut întotdeauna ideea de egalitate, neîncurajând coruptia. Într un cuvant: ne-a făcut mari! Pentru tot ceea ce ați fost și ați făcut pentru noi, elevii dumneavoastră, va mulțumim si va suntem recunoscatori. Dumnezeu sa va odihnească, domnule director!
  • Raluca 29.01.2020 22:08 Condoleante familie, Drum lin catre cer. A fost un om bun, in profesor bun, director bun .
  • Octavian Onea 06.02.2020 03:08 Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească, fiindcă a fost un om fără odihnă ! Ne obișnuise să prezinte Anuarul Filialei Câmpina a Societății de Științe Istorice din România, la Ziua Municipiului Câmpina. Am fost contrariat că n-a mai făcut-o și anul acesta și am trecut pe la Liceu să-l văd, să mai schimbăm o vorbă și să iau Anuarul.. Mi s-a spus că nu este în Liceu. Apoi, am vrut să-l caut iar, am trecut pe lângă Liceu, dar n-am intrat, am zis că mâine, mâine că poimâine și, poimâine, înainte de a mă duce și bâzâind cu mașina prin preajma blocului D-Sale, pentru a găsi un loc de parcare - căutam ceva la magazinul Rhodos, magazin ce nu mai este nici el -, am aflat cumplita veste, pe care n-aș fi crezut-o nici acum, dacă nu mergeam să-l conduc pe ultimul drum. Omul își pregătise cavoul, din același bazalt ca și al lui Costică Trandafir, tot acolo, și al D-l Bălu, în Cimitirul Slobozia, - oameni pe care-i credeam nemuritori și care merită să fie, și merită să mai fie și printre noi, viii și viile, încă mulți ani - și aici cuvintele noastre încetează. Atâta doar: am citit seara asta Anuarul, care-i cel mai subțire și, totodată, mi se pare a fi cel mai bun dintre toate cele 10 numere apărute până acum. D-l Gheorghe Stanciu, care-și zice ”Profesor pensionar, Breaza”, deși a funcționat la Colegiul Dr. Istrati din Câmpina, ne dă vestea rușinoasă că ”mormîntul celor doi soți, Petre Stroe (strălucit profesor de Română, deținut politic între 29 Iunie 1959 și 29 Iunie 1962) și Mimi Stroe, din cimitirul central din Breaza de Sus, ar fi fost vîndut de preotul paroh”. Îți stă mintea...

Social

1598 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

803 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1241 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

905 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.