#șîeu. O bună parte din Câmpina s-a oprit astăzi, la ora 15.00, pentru 15 minute

Actualitate (Categoria articolului)

În România a avut loc astăzi un protest absolut inedit. Protestul unor oameni care nu cer salarii mai mari, nu cer sporuri, nu cer ajutoare sociale, nu cer demisii, nu cer pomană. Un protest de 15 minute, inițiat de un om de afaceri căruia, teoretic, nu-i lipsește nimic. Un protest la care a aderat și Câmpina prin multe societăți comerciale, prin restaurante și magazine, prin bănci, agenții turistice și benzinării. O bună parte din Câmpina s-a oprit astăzi, la ora 15.00, pentru 15 minute. Pentru că și câmpinenii vor autostrăzi.

#șîeu a devenit astăzi mai mult decât un slogan. La ora 15.00, mii de oameni din țară s-au oprit pentru 15 minute ca să le atragă atenția celor de la putere că România are nevoie de autostrăzi. La ora 15.00, undeva în județul Suceava, omul de afaceri Ștefan Mandachi, de la care a pornit mișcarea #șîeu, inaugura simbolic metrul de autostradă construit din bani proprii. La ora 15.00, la Câmpina, mai multe societăți își opreau activitatea, protestând față de lipsa de interes a autorităților în ceea ce privește construcția de autostrăzi în România: Neptun SA și Soceram SA (de altfel, primele societăți din țară care și-au manifestat solidaritatea cu Ștefan Mandachi) - stațiile de carburanți ETU OIL&GAS și Restaurantul Toscano, Cirex, Libell Serv Impex, Librăria Elstar, Nacset Construct, Teron Intertur, Antagi și altele. O solidaritate remarcabilă a unor oameni care, după cum spuneam, nu cer pomană. Vor autostrăzi, vor să nu mai moară oameni în accidente rutiere cauzate de infrastructura precară, vor să nu mai piardă timp prețios în coloane nesfârșite pe drumurile patriei, vor siguranță, vor dezvoltare. Astăzi au protestat oamenii care nu vor pomană, care vor să muncească și care vor ca statul român să folosească eficient banii pe care ei îi dau la buget. Practic, protestul de astăzi a fost pentru normalitate. În 2019, în România, 90% din drumurile naționale au o singură bandă de circulație pe sens. Aceasta este realitatea, dar nu și normalitatea! 

6261 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

287 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1210 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

337 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1330 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.