Consiliul Local Câmpina a suplimentat suma alocată realizării documentației aferente proiectului de extindere și modernizare a iluminatului public

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul rectificării bugetare aprobate în ședința de miercuri, 30 mai, a Consiliului Local Câmpina, un punct aparte l-a constituit suplimentarea sumei alocate pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea extinderii și modernizării sistemului de iluminat public din municipiu. Practic, este vorba despre documentația necesară pentru accesarea de fonduri europene, la începutul acestui an fiind lansată o nouă axă de finanțare destinată creșterii eficienței energetice prin modernizarea iluminatului public în localitățile urbane.

Inițial pentru studiul de fezabilitate s-au alocat 120.000 lei de la bugetul local, suma fiind suplimentatăîn cadrul rectificării bugetare de ieri la 192.000 lei. "Am inclus în acest proiect încă două străzi, este vorba despre Podului și Drumul Taberei pentru extinderea rețelei de iluminat. Obținem punctaj suplimentar dacă la acest proiect cu fonduri europene venim și cu extindere pe lângă modernizare. Rugămintea mea este ca în cazul în care mai cunoașteți alei sau aleiuțe neiluminate, vă rugăm să ne comunicați. Noi am făcut o analiză împreună cu consultantul proiectului și cu operatorul care se ocupă de mentenanța sistemului de iluminat și pe baza acestei analize am stabilit unde se impune modernizare și unde este necesară extinderea. Totuși, dacă aveți cunoștință despre existența unor alei fără iluminat public, vă rugăm să ne spuneți pentru a fi introduse de maximă urgență în acest proiect", a declarat primarul Horia Tiseanu în plenul ședinței de ieri. (video)
Prin noua axă de finanţare cu fonduri europene se pot atrage până la 1,5 milioane euro pentru investiţii care să contribuie la scăderea consumului de energie primară în iluminatul public.

3446 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Un cetatean 31.05.2018 23:51 Pe Calea Doftanei,Bobalna si Voila ar fi nevoie sa se suplimenteze becurile ca sa vedem mai bine gropile😉

Actualitate

633 vizualizari
23 sept. 2023 14:47

Câmpina, mileniul III. Indicatorul din... copac

Pentru că nouă ne pasă de Câmpina, am decis să continuăm să vă prezentăm lucruri care nu sunt așa cum ar trebui să fie. Pot părea detalii sau lucruri mărunte, dar ar trebui cu toții să știm că în viață detaliile fac diferența de multe ori. Acesta este un serial în care vom atrage atenția asupra unor lucruri care nouă nu ni se par în regulă și promitem să revenim asupra fiecărui subiect în parte, dacă situația semnalată de noi se remediază. Sau nu...

849 vizualizari
23 sept. 2023 13:17

Trei tineri din Voluntari depistați de polițiștii câmpineni, după ce ar fi făcut cumpărături cu un card bancar găsit pe stradă

Polițiștii câmpineni au identificat și depistat în cursul zilei de vineri, 22 septembrie, trei bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Alte stiri recente

586 vizualizari
23 sept. 2023 14:14

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au loc partidele contând pentru etapa a 8-a a Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

558 vizualizari
23 sept. 2023 14:03

Handbal feminin, juniori III. CSO Mizil - CS Câmpina 19-35

După o primă etapă în care nu au mai jucat, adversarele, echipa Academia Junior Ploiești, restrăgându-se din campionat, handbalistele de la CS Câmpina au debutat în campionatul național de Juniori III, feminin, cu un meci în deplasare, în fața formației CSO Mizil.