Consiliul Local Câmpina a suplimentat suma alocată realizării documentației aferente proiectului de extindere și modernizare a iluminatului public

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul rectificării bugetare aprobate în ședința de miercuri, 30 mai, a Consiliului Local Câmpina, un punct aparte l-a constituit suplimentarea sumei alocate pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea extinderii și modernizării sistemului de iluminat public din municipiu. Practic, este vorba despre documentația necesară pentru accesarea de fonduri europene, la începutul acestui an fiind lansată o nouă axă de finanțare destinată creșterii eficienței energetice prin modernizarea iluminatului public în localitățile urbane.

Inițial pentru studiul de fezabilitate s-au alocat 120.000 lei de la bugetul local, suma fiind suplimentatăîn cadrul rectificării bugetare de ieri la 192.000 lei. "Am inclus în acest proiect încă două străzi, este vorba despre Podului și Drumul Taberei pentru extinderea rețelei de iluminat. Obținem punctaj suplimentar dacă la acest proiect cu fonduri europene venim și cu extindere pe lângă modernizare. Rugămintea mea este ca în cazul în care mai cunoașteți alei sau aleiuțe neiluminate, vă rugăm să ne comunicați. Noi am făcut o analiză împreună cu consultantul proiectului și cu operatorul care se ocupă de mentenanța sistemului de iluminat și pe baza acestei analize am stabilit unde se impune modernizare și unde este necesară extinderea. Totuși, dacă aveți cunoștință despre existența unor alei fără iluminat public, vă rugăm să ne spuneți pentru a fi introduse de maximă urgență în acest proiect", a declarat primarul Horia Tiseanu în plenul ședinței de ieri. (video)
Prin noua axă de finanţare cu fonduri europene se pot atrage până la 1,5 milioane euro pentru investiţii care să contribuie la scăderea consumului de energie primară în iluminatul public.

3502 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Un cetatean 31.05.2018 23:51 Pe Calea Doftanei,Bobalna si Voila ar fi nevoie sa se suplimenteze becurile ca sa vedem mai bine gropile😉

Actualitate

1098 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1143 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1291 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

991 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.