O nouă rundă de dezinfecție, a patra, la blocurile din comuna Poiana Câmpina și la platformele de gunoi din vecinătatea acestora s-a realizat joi, 14 mai 2020, primarul Alin Moldoveanu fiind însoțit, de această dată, de consilierul local Bogdan Ghimbaș, alături de ei aflându-se și șefa SVSU, Ana Maria Goran. Ca de fiecare dată, au fost dezinfectate scările, ușile, balustradele, iar la final s-a mers la platformele de gunoi de lângă blocuri. La Poiana Câmpina, sunt în total 21 de scări la blocurile din centrul comunei, din zona școlii și din zona gării.
După cum am menționat și în articolele anterioare referitoare la dezinfecția de la Poiana Câmpina, de aceste acțiuni se ocupă reprezentanții administrației locale, în mod voluntar, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, dar și pentru a face o economie la bugetul local. Pentru că, după cum se știe, bugetul unei comune nu este foarte mare și atunci se încearcă rezolvarea cu forțe proprii a unor probleme, cum este și cea a dezinfecției, pentru a se economisi banii care, altfel, ar fi trebuit plătiți unei firme de specialitate. De aceea toate acțiunile de dezinfecție de până acum (de la blocuri, dar și cele de la cabinetele medicale, din stațiile de transport, domeniul public - străzi, trotuare, parcări, gară) au fost realizate de primar, viceprimar și consilierii locali. Din fericire, la Poiana Câmpina, atât primarul și viceprimarul, cât și o parte bună a consilierilor locali sunt tineri și se pot descurca fără probleme la astfel de operațiuni care presupun un anumit efort fizic. Vă reamintim și faptul că, în martie, reprezentanții administrației locale și-au donat indemnizațiile pentru a achiziționa echipamente de protecție și substanțe dezinfectante.
În privința dezinfecției din scările blocurilor, acțiunea va continua, potrivit primarului Alin Moldoveanu, chiar dacă starea de urgență s-a încheiat, iar în România s-a instituit stare de alertă.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.