Un nou scandal în jurul fermei mizeriei din satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

Social (Categoria articolului)

În vara acestui an, în luna august, vă prezentam situația incredibilă a unei ferme din satul Urleta, comuna Bănești, localitate aflată la doi pași de municipiul Câmpina. O mizerie de nedescris, un miros insuportabil, un "peisaj" de care localnicii și autoritățile efectiv s-au săturat, dar nu au suficiente pârghii legale pentru a rezolva problema. După mizeria de nedescris de la ferma de pe Strada Oncești, a mai apărut un scandal, o familie din Urleta reclamând că grădina i-a fost ocupată abuziv de animalele lui Liviu Mihalache, proprietarul fermei amintite.

Dimineața devreme, când soarele își făcea greu loc prin pătura ceții, într-un loc care ar putea fi de poveste, am asistat la un adevărat scandal. De la prima oră, așa cum probabil face zi de zi, de foarte mult timp, Liviu Mihalache a dat drumul animalelor sale pe terenul familiei Stanciu. Porci, vaci, bivoli, capre, câini, de-a valma. Și se vede că asta este o practică pentru că pe terenul respectiv nu mai este un fir de iarbă, urmele animalelor și mizeria aferentă sunt la tot pasul, gardul este distrus, iar dintr-o frumusețe de livadă cu 70 de pruni aproape că nu a mai rămas nimic.
"Este indmisibil ce se întâmplă și mai ales faptul că pentru acest om nu există nicio lege și nimeni nu îi poate face nimic! A ocupat abuziv terenul meu, nici nu putem intra, pentru că are bivoli, vaci, câini și efectiv ne este frică să intrăm pe terenul nostru pentru care noi plătim impozite an de an! Am reclamat peste tot pe unde a fost posibil. Toată lumea vine, uneori i se dă o amendă, o plătește sau nu, dar noi rămânem în aceeași situație, în imposibilitatea de a ne folosi propriul teren. Până la urmă vom fi nevoiți să îl dăm în judecată, dar noi nu avem nici banii și nici timpul necesar să stăm prin tribunale", ne spune Elena Stanciu, proprietar al terenului din imediata vecinătate a fermei lui Liviu Mihalache. Peste încă o grădină se află proprietatea lui Virgil Stanciu, la fel de nemulțumit: "Pentru că animalele au intrat pe proprietatea vecinilor și rudelor mele, care sunt gard în gard cu Mihalache, de multe ori acestea ajung și pe proprietatea mea. În plus, chiar Mihalache le dă drumul de multe ori spre islaz, traversând terenurile noastre, fără niciun drept, în mod abuziv, fără ca nimeni să-l poată opri!" (video)
În curtea sa se afla și Livu Mihalache care, la rugămintea noastră, a acceptat o discuție cu vecinii săi. Foarte repede s-a ajuns la ridicarea tonului și la acuze reciproce, Liviu Mihalache dând vina pentru invadarea terenului vecinilor săi de către animale pe faptul că "gardul a fost distrus". Totuși, Mihalache le-a promis vecinilor că săptămâna viitoare va începe realizarea gardului, ceea ce va duce la împiedicarea animalelor sale să mai ajungă pe terenul altora (video). Dacă va fi așa sau nu, vom vedea, pentru că intenționăm să revenim la Urleta pentru a vedea cum decurg lucrurile. Credem în buna-credință a celor implicați și sperăm că problemele legate de terenurile altora se vor rezolva, dar ce ne facem cu mizeria de la această fermă, de unde zilnic, zeci de litri de lapte ajung, poate, pe mesele câmpinenilor?!

Citiți și: Ferma mizeriei în satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

7480 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2365 vizualizari
14 feb. 2019 10:00

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica vor fi aduse, în pelerinaj, la mai multe biserici din Câmpina

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica va fi adusă în pelerinaj la mai multe biserici din municipiul Câmpina, în perioada 17-24 februarie 2019. Sfântul Calinic a trăit între anii 1787-1868, iar printre numeroasele așezăminte ctitorite de el se numără și Biserica "Sfânta Treime" (de la piața) din Câmpina, lângă biserică ridicând și un cămin pentru bătrâni, apoi o școală primară. Este cel care s-a îngrijit de refacerea Bisericii de la Brazi (de la han) după cumplitul cutremur de la 1838. Sfântul Ierarh Calinic, stareț al Mănăstirii Cernica, a avut o mare influență asupra Câmpinei, căreia i-a impulsionat viața social-religioasă.

2896 vizualizari
13 feb. 2019 10:43

Incendiu la o casă din Băicoi. O bătrână a suferit arsuri la picioare și a fost transportată la spital

Un nou incendiu a avut loc în orașul Băicoi, de această dată la o casă de pe Strada Mihai Eminescu. Pompierii militari au intervenit într-un timp foarte scurt și au reușit să stingă focul înainte ca acesta să se extindă la întreaga casă. Au ars mai multe bunuri dintr-o cameră, iar o bătrână de 88 de ani a suferit arsuri de gradul 2 pe picioare și a fost transportată la UPU Ploiești de un echipaj Smurd.

Alte stiri recente

2063 vizualizari
15 feb. 2019 11:50

Inițiativă la nivelul administrației câmpinene: parteneriate cu investitori privați pentru punerea în valoare a unor spații publice

Se anunță vremuri complicate din punct de vedere al investițiilor publice. Bugetul local se duce, în cea mai mare parte, pe salarii și cheltuieli cu funcționarea instituțiilor publice, veniturile stau pe loc, iar accesarea unor credite bancare reprezintă o soluție pe termen scurt, cu îndatorare pe termen lung. În acest context, la nivelul administrației locale a fost organizată o întâlnire pentru găsirea unor soluții privind încheierea unor parteneriate cu investitori privați în vederea punerii în valoare a unor spații publice din Câmpina, pe care Primăria nu are bani să le modernizeze și să le găsească apoi o utilitate publică. Întâlnirea a fost organizată la inițiativa consilierilor locali Monica Clinciu - președintele Comisiei de Urbanism și Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Sănătate și Sport.

2730 vizualizari
14 feb. 2019 21:44

A început administrarea de probe în procesul în care primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție

A fost nevoie de cinci termene pentru ca, la Secția Penală a Tribunalului Prahova, în procesul primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, să înceapă administrarea efectivă de probe. Până acum au fost doar amânări. La termenul de astăzi se poate spune că a început și judecarea propriu-zisă, chiar dacă dosarul a intrat pe rol la 15 noiembrie 2018. Următorul termen a fost fixat peste două săptămâni, pe 28 februarie.