Un nou scandal în jurul fermei mizeriei din satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

Social (Categoria articolului)

În vara acestui an, în luna august, vă prezentam situația incredibilă a unei ferme din satul Urleta, comuna Bănești, localitate aflată la doi pași de municipiul Câmpina. O mizerie de nedescris, un miros insuportabil, un "peisaj" de care localnicii și autoritățile efectiv s-au săturat, dar nu au suficiente pârghii legale pentru a rezolva problema. După mizeria de nedescris de la ferma de pe Strada Oncești, a mai apărut un scandal, o familie din Urleta reclamând că grădina i-a fost ocupată abuziv de animalele lui Liviu Mihalache, proprietarul fermei amintite.

Dimineața devreme, când soarele își făcea greu loc prin pătura ceții, într-un loc care ar putea fi de poveste, am asistat la un adevărat scandal. De la prima oră, așa cum probabil face zi de zi, de foarte mult timp, Liviu Mihalache a dat drumul animalelor sale pe terenul familiei Stanciu. Porci, vaci, bivoli, capre, câini, de-a valma. Și se vede că asta este o practică pentru că pe terenul respectiv nu mai este un fir de iarbă, urmele animalelor și mizeria aferentă sunt la tot pasul, gardul este distrus, iar dintr-o frumusețe de livadă cu 70 de pruni aproape că nu a mai rămas nimic.
"Este indmisibil ce se întâmplă și mai ales faptul că pentru acest om nu există nicio lege și nimeni nu îi poate face nimic! A ocupat abuziv terenul meu, nici nu putem intra, pentru că are bivoli, vaci, câini și efectiv ne este frică să intrăm pe terenul nostru pentru care noi plătim impozite an de an! Am reclamat peste tot pe unde a fost posibil. Toată lumea vine, uneori i se dă o amendă, o plătește sau nu, dar noi rămânem în aceeași situație, în imposibilitatea de a ne folosi propriul teren. Până la urmă vom fi nevoiți să îl dăm în judecată, dar noi nu avem nici banii și nici timpul necesar să stăm prin tribunale", ne spune Elena Stanciu, proprietar al terenului din imediata vecinătate a fermei lui Liviu Mihalache. Peste încă o grădină se află proprietatea lui Virgil Stanciu, la fel de nemulțumit: "Pentru că animalele au intrat pe proprietatea vecinilor și rudelor mele, care sunt gard în gard cu Mihalache, de multe ori acestea ajung și pe proprietatea mea. În plus, chiar Mihalache le dă drumul de multe ori spre islaz, traversând terenurile noastre, fără niciun drept, în mod abuziv, fără ca nimeni să-l poată opri!" (video)
În curtea sa se afla și Livu Mihalache care, la rugămintea noastră, a acceptat o discuție cu vecinii săi. Foarte repede s-a ajuns la ridicarea tonului și la acuze reciproce, Liviu Mihalache dând vina pentru invadarea terenului vecinilor săi de către animale pe faptul că "gardul a fost distrus". Totuși, Mihalache le-a promis vecinilor că săptămâna viitoare va începe realizarea gardului, ceea ce va duce la împiedicarea animalelor sale să mai ajungă pe terenul altora (video). Dacă va fi așa sau nu, vom vedea, pentru că intenționăm să revenim la Urleta pentru a vedea cum decurg lucrurile. Credem în buna-credință a celor implicați și sperăm că problemele legate de terenurile altora se vor rezolva, dar ce ne facem cu mizeria de la această fermă, de unde zilnic, zeci de litri de lapte ajung, poate, pe mesele câmpinenilor?!

Citiți și: Ferma mizeriei în satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

7855 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1986 vizualizari
16 aug. 2019 11:47

Peste 100 de elevi și profesori din țară au participat la concursul de dezbateri "Câmpina Impromptu Open 2019"

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost gazda ediției a V-a a concursului de dezbateri "Câmpina Improptu Open", un eveniment dedicat în acest an aniversării centenarului liceului. Competiția a reunit 27 de echipe din întreaga țară, în total peste 100 de elevi și profesori coordonatori. De la un an la altul, competiția de dezbateri organizată sub egida AES (Asociației de Educație Socială) crește în valoare și tinde să devină una dintre cele mai atractive la nivel național.

2566 vizualizari
14 aug. 2019 12:18

Pompierii prahoveni s-au luptat, timp de mai multe ore, cu două incendii extrem de puternice, la Breaza și Baba Ana

Un incendiu violent a izbucnit marți, 13 august, la Breaza, la mai multe anexe gospodărești situate la Valea Târsei. La sosirea echipajelor de pompieri, focul se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, cu degajare mare de fum.

Alte stiri recente

2292 vizualizari
17 aug. 2019 19:49

Liga A Prahova, etapa I. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață, la Boldești, s-a dat startul unei noi ediții a Campionatului Ligii A Prahova la fotbal. Primul joc al etapei și al campionatului a opus două echipe de tradiție, Petrolistul Boldești și Tricolorul Breaza. Cele mai multe dintre meciurile acestei prime etape au avut loc sâmbătă după-amiaza, runda urmând a se încheia duminică dimineață.

6194 vizualizari
17 aug. 2019 16:21

Incendiu la Câmpina, la două case din cartierul Câmpinița. Cinci persoane au fost evacuate

UPDATE 16.50 - Incendiul a fost lichidat. Una dintre autospeciale s-a retras la bază, celelalte echipaje de pompieri intervin pentru înlăturarea efectelor incendiului.
 
În cartierul Câmpinița din municipiul Câmpina a avut loc sâmbătă după-amiază un incendiu puternic, în urma căruia au ars două case, în suprafață de 150mp și 120mp, precum și mai multe anexe gospodărești, iar cinci persoane au fost evacuate, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.