Un nou scandal în jurul fermei mizeriei din satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

Social (Categoria articolului)

În vara acestui an, în luna august, vă prezentam situația incredibilă a unei ferme din satul Urleta, comuna Bănești, localitate aflată la doi pași de municipiul Câmpina. O mizerie de nedescris, un miros insuportabil, un "peisaj" de care localnicii și autoritățile efectiv s-au săturat, dar nu au suficiente pârghii legale pentru a rezolva problema. După mizeria de nedescris de la ferma de pe Strada Oncești, a mai apărut un scandal, o familie din Urleta reclamând că grădina i-a fost ocupată abuziv de animalele lui Liviu Mihalache, proprietarul fermei amintite.

Dimineața devreme, când soarele își făcea greu loc prin pătura ceții, într-un loc care ar putea fi de poveste, am asistat la un adevărat scandal. De la prima oră, așa cum probabil face zi de zi, de foarte mult timp, Liviu Mihalache a dat drumul animalelor sale pe terenul familiei Stanciu. Porci, vaci, bivoli, capre, câini, de-a valma. Și se vede că asta este o practică pentru că pe terenul respectiv nu mai este un fir de iarbă, urmele animalelor și mizeria aferentă sunt la tot pasul, gardul este distrus, iar dintr-o frumusețe de livadă cu 70 de pruni aproape că nu a mai rămas nimic.
"Este indmisibil ce se întâmplă și mai ales faptul că pentru acest om nu există nicio lege și nimeni nu îi poate face nimic! A ocupat abuziv terenul meu, nici nu putem intra, pentru că are bivoli, vaci, câini și efectiv ne este frică să intrăm pe terenul nostru pentru care noi plătim impozite an de an! Am reclamat peste tot pe unde a fost posibil. Toată lumea vine, uneori i se dă o amendă, o plătește sau nu, dar noi rămânem în aceeași situație, în imposibilitatea de a ne folosi propriul teren. Până la urmă vom fi nevoiți să îl dăm în judecată, dar noi nu avem nici banii și nici timpul necesar să stăm prin tribunale", ne spune Elena Stanciu, proprietar al terenului din imediata vecinătate a fermei lui Liviu Mihalache. Peste încă o grădină se află proprietatea lui Virgil Stanciu, la fel de nemulțumit: "Pentru că animalele au intrat pe proprietatea vecinilor și rudelor mele, care sunt gard în gard cu Mihalache, de multe ori acestea ajung și pe proprietatea mea. În plus, chiar Mihalache le dă drumul de multe ori spre islaz, traversând terenurile noastre, fără niciun drept, în mod abuziv, fără ca nimeni să-l poată opri!" (video)
În curtea sa se afla și Livu Mihalache care, la rugămintea noastră, a acceptat o discuție cu vecinii săi. Foarte repede s-a ajuns la ridicarea tonului și la acuze reciproce, Liviu Mihalache dând vina pentru invadarea terenului vecinilor săi de către animale pe faptul că "gardul a fost distrus". Totuși, Mihalache le-a promis vecinilor că săptămâna viitoare va începe realizarea gardului, ceea ce va duce la împiedicarea animalelor sale să mai ajungă pe terenul altora (video). Dacă va fi așa sau nu, vom vedea, pentru că intenționăm să revenim la Urleta pentru a vedea cum decurg lucrurile. Credem în buna-credință a celor implicați și sperăm că problemele legate de terenurile altora se vor rezolva, dar ce ne facem cu mizeria de la această fermă, de unde zilnic, zeci de litri de lapte ajung, poate, pe mesele câmpinenilor?!

Citiți și: Ferma mizeriei în satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

7633 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

511 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

5076 vizualizari
21 apr. 2019 06:44

Două persoane și-au pierdut viața, iar alta a fost grav rănită într-un tragic accident pe DN1, în apropiere de Bănești

UPDATE - Tânărul din Florești, transportat la spital, este în comă. El a suferit mai multe traumatisme deosebit de grave. Poliția a deschis o anchetă în acest caz pe numele șoferului autoutilitarei pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă.

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN1, în apropierea comunei Bănești, în zona Bisericii "Nașterea Maicii Domnului" sau "Biserica Călătorului", cum i se mai spune. O autoutilitară care se deplasa spre Ploiești a lovit două autoturisme oprite parțial pe partea carosabilă și parțial în afara carosabilului. În urma impactului puternic, două persoane și-au pierdut viața și o a treia a fost grav rănită.

Alte stiri recente

557 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

1 comentarii

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".

1064 vizualizari
22 apr. 2019 08:00

Schimbare în Consiliul Local Câmpina. Mihail Cojocaru (ALDE) devine consilier în locul lui Gabriel Dima

După ce "a fluierat în biserica ALDE", după cum singur a afirmat în plenul ședinței Consiliului Local Câmpina, consilierul Gabriel Dima a fost exclus din partid, pierzându-și, astfel, și funcția de consilier local. Locul său va fi luat de următorul de pe lista ALDE de la alegerile locale din 2016, Mihail Cojocaru, al cărui mandat urmează să fie validat la ședința Consiliului Local din 23 aprilie 2019, când va depune și jurământul de credință.