O câmpineancă este noul ambasador al României la Uniunea Europeană

Actualitate (Categoria articolului)

La finalul anului trecut, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire a noului ambasador al României la Uniunea Europeană, în persoana Iuliei Raluca Matei.

Născută pe 23 august 1978, Iulia Raluca Matei este originară din Câmpina, fiind absolventă, în anul 1996, a actualului Colegiu Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina. A absolvit, în anul 2001, Facultatea de Științe Politice și Administrative, secția franceză, din cadrul Universității București și ulterior a obținut o diplomă de master în instituții și politici UE, la Institutul de Studii Europene din cadrul Universității Libere din Bruxelles. A participat la numeroase cursuri de formare în domeniul relațiilor internaționale și afacerilor europene. Vorbește fluent limbile engleză şi franceză. Este căsătorită și are doi copii.
Până la numirea ca ambasador extraordinar și plenipotențiar, șef al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, câmpineanca Iulia Raluca Matei a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe. În perioada 2003-2007 a făcut parte din echipa Departamentului Uniunea Europeană din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, fiind responsabilă cu gestionarea pregătirii aderării României la Uniunea Europeană, pe aspectele vizând îndeplinirea criteriului politic de aderare şi gestionarea dialogului politico-diplomatic cu instituțiile europene, în special cu Parlamentul European. După aderarea României la Uniunea Europeană, începând cu aprilie 2007 și până în iulie 2012, și-a desfășurat activitatea în cadrul Reprezentanței Permanente a României la Uniunea Europeană de la Bruxelles, unde a gestionat relațiile cu Parlamentul European. A coordonat activitatea Departamentului Uniunea Europeană pe durata pregătirii și exercitării primei Președinții a României la Consiliul UE, desfășurate în intervalul 1 ianuarie – 30 iunie 2019. Rezultatele Președinției României la Consiliul UE au avut un rol important pentru creșterea vizibilității României la nivelul Uniunii Europene și promovarea proiectului european. A deținut, începând cu aprilie 2013, funcția de director general adjunct și ulterior, din 2016, director general al Departamentului Uniunea Europeană din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În această calitate, a fost responsabilă cu gestionarea ansamblului problematicii UE, atât din perspectiva rolului Ministerului Afacerilor Externe de coordonator al sistemului național de gestionare a afacerilor europene, cât și a dialogului politico-diplomatic bilateral cu statele membre ale Uniunii Europene. Pe 8 noiembrie 2019 a fost numită în funcția de secretar de stat pentru Afaceri Europene. Este diplomat de carieră din anul 2003 și a parcurs toate etapele profesionale până la gradul diplomatic de ambasador, pe care îl deține în prezent. Cariera sa diplomatică a fost asociată în mod constant de relațiile cu Uniunea Europeană şi statutul României de stat membru al Uniunii Europene.

7754 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1047 vizualizari
19 mai 2022 18:53

Ploieștean băut, prins la volan în Câmpina, înainte de 7 dimineața!

Iresponsabilitate incredibilă din partea unui ploieștean în vârstă de 57 de ani, oprit de polițiștii câmpineni în dimineața zilei de 18 mai, la ora 6.45, pe Bulevardul Carol I, pentru un control de rutină. 

1823 vizualizari
19 mai 2022 10:07

Ce au răspuns cei care au vizitat Rafinăria Câmpina la întrebarea ce își doresc în zona respectivă

Ecogen Power SRL, proprietar al imobilului “Rafinăria”, împreună cu Grupul de inițiativă “Rafinăria la prezent” aduc la cunoștința publicului rezultatul consultării cetățenilor câmpineni și nu numai, cu privire la întrebarea “Ce îmi doresc eu de la zona Rafinăriei?”

Alte stiri recente

679 vizualizari
19 mai 2022 22:32

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost prezent la Bursa de Valori Educaționale 2022, de la Ploiești

Timp de trei zile, 17-19 mai 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc ediția a XII-a a Bursei de Valori Educaționale. S-au înscris la acest eveniment 25 de colegii și licee din Ploiești și din alte localități ale județului Prahova, inclusiv Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1740 vizualizari
19 mai 2022 08:35

Societatea MIRAS INTERNATIONAL angajează mai multe categorii de personal pentru punctul de lucru de la Bănești

Societatea MIRAS INTERNATIONAL SRL angajează, pentru punctul de lucru de la Bănești, ȘEF SECȚIE CONFECȚII MONTAJ, MECANIC ÎNTREȚINERE ȘI REPARAȚII, LĂCĂTUȘ CONFECȚII METALICE, OPERATOR CNC, ȘOFER AUTOCAMION.