La finalul anului trecut, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire a noului ambasador al României la Uniunea Europeană, în persoana Iuliei Raluca Matei.
Născută pe 23 august 1978, Iulia Raluca Matei este originară din Câmpina, fiind absolventă, în anul 1996, a actualului Colegiu Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina. A absolvit, în anul 2001, Facultatea de Științe Politice și Administrative, secția franceză, din cadrul Universității București și ulterior a obținut o diplomă de master în instituții și politici UE, la Institutul de Studii Europene din cadrul Universității Libere din Bruxelles. A participat la numeroase cursuri de formare în domeniul relațiilor internaționale și afacerilor europene. Vorbește fluent limbile engleză şi franceză. Este căsătorită și are doi copii.
Până la numirea ca ambasador extraordinar și plenipotențiar, șef al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, câmpineanca Iulia Raluca Matei a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe. În perioada 2003-2007 a făcut parte din echipa Departamentului Uniunea Europeană din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, fiind responsabilă cu gestionarea pregătirii aderării României la Uniunea Europeană, pe aspectele vizând îndeplinirea criteriului politic de aderare şi gestionarea dialogului politico-diplomatic cu instituțiile europene, în special cu Parlamentul European. După aderarea României la Uniunea Europeană, începând cu aprilie 2007 și până în iulie 2012, și-a desfășurat activitatea în cadrul Reprezentanței Permanente a României la Uniunea Europeană de la Bruxelles, unde a gestionat relațiile cu Parlamentul European. A coordonat activitatea Departamentului Uniunea Europeană pe durata pregătirii și exercitării primei Președinții a României la Consiliul UE, desfășurate în intervalul 1 ianuarie – 30 iunie 2019. Rezultatele Președinției României la Consiliul UE au avut un rol important pentru creșterea vizibilității României la nivelul Uniunii Europene și promovarea proiectului european. A deținut, începând cu aprilie 2013, funcția de director general adjunct și ulterior, din 2016, director general al Departamentului Uniunea Europeană din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În această calitate, a fost responsabilă cu gestionarea ansamblului problematicii UE, atât din perspectiva rolului Ministerului Afacerilor Externe de coordonator al sistemului național de gestionare a afacerilor europene, cât și a dialogului politico-diplomatic bilateral cu statele membre ale Uniunii Europene. Pe 8 noiembrie 2019 a fost numită în funcția de secretar de stat pentru Afaceri Europene. Este diplomat de carieră din anul 2003 și a parcurs toate etapele profesionale până la gradul diplomatic de ambasador, pe care îl deține în prezent. Cariera sa diplomatică a fost asociată în mod constant de relațiile cu Uniunea Europeană şi statutul României de stat membru al Uniunii Europene.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.