HidroPrahova inventariază lucrările de canalizare din Câmpina. Dar nu știe când și cu ce firmă va relua activitatea

Actualitate (Categoria articolului)

Au trecut mai bine de șapte luni de la sistarea lucrărilor de canalizare din Câmpina. Șapte luni în care se putea interveni măcar în zonele unde lucrările au fost deja începute. Poate ar fi fost posibilă chiar și deschiderea unor noi fronturi de lucru. Dar nu s-a întâmplat nimic și nici nu se va întâmpla prea curând. Rămânem cu doar 45% lucrări executate și cu străzile făcute praf acolo unde s-a introdus canalizarea. O canalizare nefuncțională.

"Pentru Câmpina, din păcate, nu avem nici o noutate. Suntem în continuare în faza în care inventariem lucrările deja executate și așteptăm un semn de la firma constructoare. Chiar dacă nu vom putea relua contractul cu Cast Bănești și se va ajunge la desemnarea unui alt executant, această inventariere în teren a lucrărilor oricum este necesară ca să știm cu exactitate cum stăm", ne-a declarat directorul general al HidroPrahova, Adrian Semcu. 
După cum știți, Cast Bănești a reziliat unilateral contractul cu HidroPrahova invocând neplata unor lucrări deja executate. De luni întregi se încearcă o conciliere, dar fără rezultat. Iar desemnarea unui nou executant înseamnă organizarea unei licitații, adică alte luni bune de așteptare de acum înainte. O așteptare care începe să devină insuportabilă mai ales pentru câmpinenii care locuiesc pe străzile făcute praf și pulbere în urma lucrărilor. Mai mult, dacă lucrările nu sunt continuate, tot ce s-a executat până acum nu poate deveni funcțional. 

Lucrările de canalizare de la Câmpina au început în aprilie 2014, în cadrul unui amplu proiect cu fonduri europene, derulat de HidroPrahova. Până în vara anului trecut, când au fost sistate, cu greu s-a ajuns la 45% lucrări realizate. Fondurile europene au fost sistate la 1 ianuarie 2016, iar HidroPrahova încearcă să obțină aprobarea Comisiei Europene pentru o fazare a proiectului, adică includerea lui în noul val de finanțare europeană. Întrebare retorică: în toată această poveste, reprezintă cineva interesele Câmpinei, se bate cineva pentru cetățenii acestui oraș?

4354 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Calin 14.04.2016 14:46 Primăria Campina ce face pentru a remedia situația jalnica a drumurilor din localitate dupa trecerea calamității Hidro? Ca pună una-alta, Tiseanu își va lua înjurături la greu pentru starea jalnica a drumurilor din Campina!!!!
  • Copos Iohanis 17.04.2016 15:03 Sa contracteze lucrarile ramase cu .......DNA-ul .Sigur se vor termina la timp si fara zeciuiala.

Actualitate

4416 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

2289 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

1749 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2132 vizualizari
27 feb. 2020 13:54

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.