Demersurile Câmpinatv.ro către autoritățile centrale și locale pentru un trafic în siguranță pe străzile din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Așa cum menționam într-un articol anterior, Câmpinatv.ro a inițiat unele demersuri către autoritățile centrale și locale cu privire la găsirea celor mai bune soluții pentru un trafic în siguranță pe străzile din municipiul Câmpina. Printre aceste demersuri se numără și două scrisori deschise, una către Ministerul Afacerilor Interne și parlamentarii prahoveni și una către administrația locală, pe care vi le prezentăm în continuare, cu precizarea că vor fi trimise și instituțional, către destinatarii menționați. O dată, de două ori, de trei ori, de câte ori va fi nevoie.

Către Ministerul Afacerilor Interne
În atenția domnului ministru Lucian Bode

Către senatorii prahoveni: Roberta Alma Anastase – PNL, Alexandru Nazare – PNL, Laura Mihaela Fulgeanu Moagher – PSD, Ștefan Radu Oprea – PSD, Aurel Oprinoiu – USR
Către deputații prahoveni: Rodica Paraschiv – PSD, Bogdan Andrei Toader – PSD, Simona Maya Teodoroiu – PSD, Grațiela Leocadia Gavrilescu – PPU SL, Marian Cătălin Predoiu – PNL, Răzvan Sorin Prișcă – PNL, Mircea Roșca – PNL, George Ionescu – FD, Andrei Răzvan Lupu – USR, Mihai Laurențiu Polițeanu – USR, Adrian George Axinia – AUR

Numărul mare al accidentelor rutiere care se produc pe raza localităților, în special în municipii și orașe, este de natură să îngrijoreze comunitățile locale. Din păcate, viteza excesivă rămâne printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere și considerăm că trebuie descurajat un astfel de comportament în trafic. În aceste condiții, se impune, poate mai mult ca niciodată, introducerea unui sistem de monitorizare a traficului prin radare fixe, cel puțin în zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere.
Municipiul Câmpina este într-o astfel de situație nedorită în care, din cauza vitezei, se produc accidente soldate cu victime. Menționăm aici ultimul accident de acest gen, produs pe 7 aprilie 2022 și în urma căruia un tânăr de 17 ani și-a pierdut viața în timp ce traversa strada pe o trecere de pietoni de pe bulevardul central al localității.
În consecință, pentru că nu mai dorim să asistăm la astfel de drame, vă solicităm modificarea legislației rutiere astfel încât să fie permisă amplasarea de radare fixe în interiorul localităților, eventual pe baza unor protocoale încheiate între administrațiile publice locale și inspectoratele de poliție. Poate că este o măsură nepopulară din punctul de vedere al unor conducători auto, dar este o măsură care poate salva vieți!
Montarea sistemului video de monitorizare a traficului rutier şi constatare automată a abaterilor rutiere pe drumurile publice din interiorul localităților este necesară deoarece în toate ţările europene în care există astfel de sisteme (camere fixe radar), pe toate străzile şi în toate intersecţiile, ele sunt foarte eficiente. Eficienţa lor este dată de numărul mic de accidente fatale în zonele unde sunt montate în comparaţie cu zonele în care nu există niciun astfel de sistem (camere fixe radar).
Suntem convinși că înțelegeți îngrijorarea comunităților locale cu privire la problemele din trafic, așa cum suntem convinși că veți sprijini demersul nostru pentru găsirea celor mai bune soluții de prevenție astfel încât să putem opri tragediile de pe drumurile publice.
Vă mulțumim!
Câmpinatv.ro

Către Primăria Municipiului Câmpina
Către Consiliul Local al Municipiului Câmpina
Către Poliția Municipală Câmpina
 

Tragedia care s-a întâmplat pe 7 aprilie 2022, când un tânăr de 17 ani și-a pierdut viața fiind lovit de o mașină pe o trecere de pietoni din localitate, a șocat și îndurerat întreaga comunitate. În același timp, această tragedie a scos la suprafață probleme mai vechi ale Câmpinei, legate de trafic, de cursele auto care se desfășoară seara și noaptea pe străzile din municipiu, probleme legate de nesiguranța cetățenilor pe trecerile de pietoni, de sistemul de semaforizare și altele.
Având în vedere toate aceste aspecte, vă solicităm organizarea unei dezbateri publice la care să participe toți factorii decizionali, precum și societatea civilă. Avem cu toții nevoie de o dezbatere serioasă, aplicată, scopul fiind găsirea celor mai bune soluții pentru siguranța cetățenilor.
Solicităm administrației publice locale deschidere spre o astfel de dezbatere în care să fie auzită și vocea comunității, astfel încât problemele să fie discutate direct, cu sinceritate și implicare, pentru că interesul este comun, anume acela ca în Câmpina să nu mai asistăm la tragedii pe drumurile publice. Suntem convinși că ne dorim cu toții siguranță și încredere! Suntem la fel de convinși că în urma unei astfel de dezbateri vor fi stabilite cele mai bune măsuri de prevenție și siguranță în traficul din municipiul Câmpina, măsuri care să poată fi puse în aplicare într-un timp cât mai scurt.
Cu speranța că veți da curs solicitării noastre, vă mulțumim!
Câmpinatv.ro

4147 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 15.04.2022 07:00 Felicitări pentru inițiativă! Problema este că autoritățile locale sau centrale, guvernanții și politicienii nu dau doi bani pe noi!😣
  • un campinean 15.04.2022 11:03 Exista deja un sistem video de monitorizare a intersectiilor. E montat de pe vremea lui Tiseanu. Intrebari catre autoritati: 1. Mai este functional? 2. Daca nu de ce nu se repara? 3. Daca este functional de ce nu produce efecte? Cine ar trebui sa il monitorizeze? Eu banuiesc ca acest sistem a fost montat doar pentru sifonare de bani. Daca ar fi fost cat de cat functional, daca politia locala/nationala ar fi prezenta in mod activ ceva mai mult pe teren, cetatenii ar avea un pic mai mult de simt civic si nu ar asistena inerti la cursele de masini: poate ca zona centrala nu ar fi fost transformata in poligon de liniute
  • Alexandru 15.04.2022 16:04 Felicitări și mulțumiri pentru implicare!!
  • Nedelcioiu Mihaela 16.04.2022 18:16 Semafoarele sa fie lăsate si noaptea sau macar pana la ora 24.00..Daca la ora 21.06 min. semafoarele pe centru ar fi mers gândim noi, ca omul, ca teribilista asta ar fi oprit, nu ar fi omorât un copil nevinovat, făcând întrecere pe centru cu altii la fel ca ea.
  • Bella 16.04.2022 22:28 Limitatoare de viteza (bumpere) la fiecare trecere de pietoni.
  • Gherghiceanu Valeriu 19.04.2022 06:26 A se monta la fiecare întrare în intersecție a opritoarelor de viteza. Luați exemplul Egiptului. Astfel nu vor mai fi niciodată raliuri. Blocatile orice tentativa de prost gust în municipiu.

Actualitate

344 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

143 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

156 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

415 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.