Un miliard lei vechi pentru Eliro, subvenție de la bugetul Câmpinei

Social (Categoria articolului)

108.000 lei, adică puțin peste un miliard lei vechi, este suma care va fi alocată anul acesta de la bugetul local pentru subvenționarea transportului public de persoane din Câmpina. Cum traseele locale sunt "acoperite" de o singură firmă, toți banii se vor duce la Eliro SRL, societatea care tocmai a scumpit biletul de călătorie de la 2,5 lei la 3 lei.

Valoarea subvenției apare explicit în proiectul bugetului local pentru 2016, propus de Primărie și care va fi aprobat de Consiliul Local. Vor fi subvenționate câte 10 bilete pe lună pentru veteranii de război și văduvele acestora, persoanele cu handicap grav și accentuat, asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, foștii deținuți politici și persoanele deportate, pensionarii cu vârsta de peste 65 ani și cu un venit net pe membru de familie mai mic de 600 lei pe lună. Consiliul Local este cel care a stabilit cine și în ce condiții primește bilete subvenționate, printr-o hotărâre aprobată în februarie 2013. În oferta cu care a câștigat licitația anul trecut, Eliro nu a venit cu nici un fel de facilitate pentru câmpineni.

7874 vizualizari
12

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
 • Un calator 22.01.2016 09:40 Dam un miliard la Eliro pentru privilegiul de a merge cu mașini din care curg fiarele, care circula un program doar de Maria-Sa șoferul stiut si pentru care noi plătim doar 3 lei! Nu se poate da o hotarâre ca toți consilierii locali, plus primarul si viceprimarul sa meargă o luna cu transportul in comun? Apoi sa ii vedem cum vor mai dezbate subiectul!
 • Nicky 22.01.2016 13:33 Asta nu e hoție, e JAF!!!
 • Cornelia 22.01.2016 18:45 De ce le dam atatia bani? Pe cuvant daca pot sa inteleg?!
 • driver 22.01.2016 20:31 Cea mai ordinara firma.
 • laura 23.01.2016 13:20 O firma care detine MONOPOLUL ajutata de ''unii prieteni'' din CL.Asa e cand consilierii nostrii dragi ridica mana ca la turma si favorizeaza ,,experti in transporturi'' care de profesie sunt profesori de sport ,fost soferi de garaj pe vremea comunismului ''oameni de afaceri'' ospatari,etc.Asta e transportul nostru local.Suntem oropsiti ca si locuitori in favoarea altor localitati
 • Joita Vasile 23.01.2016 19:35 subliniez doua aspecte legate de transportul local: 1. Microbuzele sunt degradate {amortizoare rupte, scaune cu tapiserie rupta, usi care nu se inchid, incalzirea care nu functioneaza, trapele legate cu sarma,etc) 2. Eliro nu dispune de microbuze dotate pentru persoane cu dizabilitati,iar soferii nu se sinchisesc sa ajute persoanele cu handicap sa urce in microbuz. Avand in vedere ca membrii Consiliului Local au atribuit transportul local firmei ELIRO, consider ca sunt responsabili sa solicite firmei ELIRO sa inlocuiasca imediat microbuzele vechi si uzate cu unele corespunzatoare unui transport civilizat si prevazute cu scara pentru persoanele cu dizabilitati.
 • Marius 24.01.2016 01:31 De exemplu ,au ei conditii de transport pentru persoane cu handicap? Normal ca este singura firma care acopera traseele locale,normal ca poate scumpi biletul de calatorie dupa bunul plac,normal ca ei vor primi subventie...Oare Consiliul local lucreaza pentru campineni sau pentru Eliro ? Firma n-are nici o vina, atata timp cat nu are concurenta si are "pile" in consiliu ...bani sa iasa !! Cineva trebuie sa le aminteasca celor din Consiliul Local care este rolul lor,sau sa lase locul unor persoane competente.
 • Olteanu 25.01.2016 16:48 Trebuie luat la bani marunti cate persoane au facilitati si gratuitate cu Eliro.Oare se numara si membrii familiei actionarilor,soferilor.La 2-3 copii platesc doar 1.Si in plus unele primarii nu acorda facilitati la handicapati(Magureni)
 • Un alt calator 25.01.2016 21:19 Sa le fie rusine tuturor consilierilor ce au votat asta! Mi-ar placea sa-i vad circuland cu maxi-taxi-ul timp de o luna..
 • cornelus 23.11.2016 09:47 Exista review-uri.Oare va posta cineva ,,ma simt high cu Eliro sau Ave Diana?
 • Asa-i la noi la Campinica 07.09.2017 17:49 Trebuie sa nu te cobori la manevrele soferilor de la Autogara,Eliro,Ave Diana.Se pricep sa abureasca,ca frate ca el nu face ciubuc,ca vine cu mancarea la sufertas.Nu vrea calatorii sa le faca cinste la local cu un meniu....? sefii lor la fel ca piese,rca,arunca pisica ca nu face Tiseanu drumu ca in palma dar miliardu vine acusica,patronii ce sa numere valuta ca sunt 9 si nu ajunge si tot asa
 • alex 17.10.2020 20:24 Toata lumea isi bate joc de toata lumea in acest domeniu.Soferii pacalesc patronii.Toti indiferent de firma.Patronii tepuiesc pe cei care circula regulat adica elevii si salariatii prin lipsa conditiilor, scoaterea masinilor cand vor ei fara sa anunte,apoi patronii se dau raniti in presa ca au cheltuieli cu firma si au pierderi.Daca acest domeniu nu ar prospera ar trage oblonul.Daca nu ar fi politica iar ar ramane pe uscat.Eu zic sa circulati si cu alte firme de gen Autogara,Ave Diana,Rosabi sa vedeti ,, conditii " si metehne ale soferilor-nu dau bilete,te iau la misto,vorbesc urat,nu au tinuta decenta.Angajatii sunt oglinda si relatiile patronilor.Din punctul patronilor de vedere corespund...e tot ce conteaza

Social

714 vizualizari
19 mai 2022 22:32

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost prezent la Bursa de Valori Educaționale 2022, de la Ploiești

Timp de trei zile, 17-19 mai 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc ediția a XII-a a Bursei de Valori Educaționale. S-au înscris la acest eveniment 25 de colegii și licee din Ploiești și din alte localități ale județului Prahova, inclusiv Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1547 vizualizari
18 mai 2022 20:21

Despre ecologie în limba franceză la o lecție deschisă a cercului metodic din zona Câmpina, la Școala Cuza

La Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a avut loc miercuri, 18 mai 2022, o lecție deschisă a cercului metodic de limba franceză pentru profesorii din zona Câmpina. Lecția a fost susținută de profesor Geanina Stan.

Alte stiri recente

1056 vizualizari
19 mai 2022 18:53

Ploieștean băut, prins la volan în Câmpina, înainte de 7 dimineața!

Iresponsabilitate incredibilă din partea unui ploieștean în vârstă de 57 de ani, oprit de polițiștii câmpineni în dimineața zilei de 18 mai, la ora 6.45, pe Bulevardul Carol I, pentru un control de rutină. 

1844 vizualizari
19 mai 2022 10:07

Ce au răspuns cei care au vizitat Rafinăria Câmpina la întrebarea ce își doresc în zona respectivă

Ecogen Power SRL, proprietar al imobilului “Rafinăria”, împreună cu Grupul de inițiativă “Rafinăria la prezent” aduc la cunoștința publicului rezultatul consultării cetățenilor câmpineni și nu numai, cu privire la întrebarea “Ce îmi doresc eu de la zona Rafinăriei?”