Premieră la Câmpina, în medicina veterinară - a fost realizată prima intervenție pe coloana vertebrală la un animal paralizat

Social (Categoria articolului)

Câmpina înregistrează o premieră în domeniul medicinei veterinare, fiind realizată prima intervenție chirurgicală pe coloana vertebrală la animale de companie. Operația a fost efectuată la Cabinetul Veterinar Orthocare Medical Vet, de către medicul Alexandru Pescaru.

Daisy este o cățelușă metis, de aproximativ 3 ani, preluată de o asociație pentru salvarea animalelor după ce a fost găsită lovită de mașină, cu membrele posterioare paralizate. În urma radiografiilor a fost diagnosticată cu fractură de coloană vertebrală, dar și cu alte leziuni de natură ortopedică la nivelul bazinului și femurului stâng. Deși prognosticul primit în cadrul altor clinici a fost nefavorabil, salvatorii ei au decis să solicite încă o opinie medicală, adresându-se, de această dată, Cabinetului Orthocare Medical Vet.
Deși exista o probabilitate destul de mare ca măduva spinarii să fie distrusă în totalitate la nivelul fracturii, dr. Alexandru Pescaru, împreună cu salvatorii cățelușei, au decis efectuarea unei intervenții neurochirurgicale de decompresie medulară, aceasta fiind singura opțiune pentru a-i oferi cățelușei șansa de a merge din nou. S-a intervenit chirurgical prin laminectomie dorsală la nivelul celei de-a treia vertebre lombare, cu anestezie inhalatorie. Incertitudinea s-a transformat în speranță atunci când s-a identificat măduva spinării cu integritatea conservată, chiar dacă aceasta era ușor aplatizată din cauza compresiei post-traumatice. Datorită intervenției de decompresie medulară, Daisy are acum șanse reale de a se recupera și de a putea merge din nou, însă recuperarea după astfel de intervenții chirurgicale durează de obicei câteva luni, implică tratament medicamentos și fizioterapie, iar pacienții reînvață pas cu pas să meargă din nou.
Mai multe proceduri și intervenții chirurgicale puteți găsi pe site-ul cabinetului (orthocaremedicalvet.ro), unde aveți posibilitatea să vizionați și o serie de videoclipuri cu pacienți operați pe coloana vertebrală de dr. Alexandru Pescaru la clinica din București, unde a lucrat înainte de sosirea la Câmpina. 

Date de contact Cabinet Veterinar Orthocare Medical Vet:
Adresă: Strada Milcovului, nr. 10, Câmpina
Telefon/Whatsapp: 0727.638.899
Website: orthocaremedicalvet.ro
Facebook: www.facebook.com/orthocaremedicalvet

3010 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 14.10.2022 12:26 Felicitări!👏
  • Ana Ionescu 14.10.2022 22:02 Doamne cat ma bucur ca v-ati dat interesul pentru catelusa mea. Unii doctori au spus ca cel mai bine pentru ea era eutanasierea , ca nu sunt sanse dar dumneavostra impreuna cu Dumnezeu ati facut contrariul celor spune ! Sa va dea Dumnezeu sanatate si la cat mai multe realizari !

Social

1917 vizualizari
31 mar. 2023 20:54

Programul de colectare a deșeurilor menajere în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și localitățile învecinate

Operatorul de salubritate Floricon Salub SRL anunță programul după care va acționa pentru ridicarea deșeurilor în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și în localitățile limitrofe. Modificările intervin în ceea ce privește 17 aprilie 2023, a doua zi de Paști, zi în care nu se lucrează. În restul zilelor, se va desfășura programul normal de colectare a deșeurilor.

1710 vizualizari
29 mar. 2023 08:40

Primăria Sinaia deschide Campania “Verde Crud”, cea mai amplă acțiune de curățenie și înfrumusețare a orașului

Campania "Verde Crud" 2023 se va derula în perioada 30 martie-13 aprilie 2023 și este pentru al 18-lea an consecutiv când Primăria Sinaia organizează această campanie de curățenie și înfrumusețare a orașului.

Alte stiri recente

1503 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

661 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.