Cum a decurs votul câmpinenilor, de-a lungul timpului, pentru Horia Tiseanu

Politică (Categoria articolului)

La alegerile locale de duminică, 5 iunie, Horia Tiseanu a obținut cel de-al patrulea mandat consecutiv de primar al Câmpinei. A candidat de cinci ori la Primărie și de patru ori a ieșit primar. Acum, în 2016, a câștigat alegerile cu cel mai mic număr de voturi din 2004 încoace - 6.136. Haideți să ne amintim împreună cum a decurs votul câmpinenilor de-a lungul timpului pentru Horia Tiseanu.

Horia Laurențiu Tiseanu a candidat pentru prima dată la funcția de primar al Câmpinei în anul 2000. Era candidatul Partidului Democrat și a obținut atunci 2.551 voturi (15,40%), clasându-se pe locul al patrulea. În acel an, alegerile au fost câștigate de Gheorghe Tudor (PDSR) după un tur doi în care s-a confruntat cu candidatul ApR, Romul Remus Micu.

La alegerile locale din anul 2004, Horia Tiseanu a candidat la Primăria Câmpina din partea PUR. În primul tur de scrutin a obținut 5.051 voturi (30,95%), cu mai bine de o mie de voturi mai puțin decât principalul său contracandidat, primarul în funcție de atunci, Gheorghe Tudor (PSD). În turul al doilea, însă, a fost o răsturnare spectaculoasă de situație, iar Horia Tiseanu a câștigat primul său mandat de primar al municipiului cu 9.073 voturi (57,85%). Oficial, Câmpina avea atunci 33.880 persoane cu drept de vot, iar prezența la urne a fost de 46,8%.

Anul 2008 a adus cele mai tensionate alegeri de la Câmpina. Horia Tiseanu (revenit în PDL, noua denumire a vechiului PD) era atunci pe val. În primul tur al alegerilor locale a obținut 4.684 voturi (33,99%), cu peste 1.300 de voturi în plus față de următorul clasat - Alin Moldoveanu (PNDC). Pentru cel de-al doilea tur, toate celelalte partide importante atunci pe plan local (PSD, PNL, PIN) au făcut front comun în jurul lui Tiseanu pentru "a salva Câmpina" de Alin Moldoveanu. A fost o mobilizare politică fără precedent în Câmpina. Urmarea - Tiseanu a câștigat funcția de primar cu 10.359 voturi (69,17%). 

Alegerile locale din 2012 au fost primele desfășurate într-un singur tur. Horia Tiseanu a candidat tot din partea PDL și a câștigat confortabil în fața contracandidatului său din USL - Virgil Guran. Tiseanu a obținut 8.797 voturi (45,7%), iar Guran - 7.073 voturi (36,7%). În 2012, prezența la vot a fost 57,34%.

Am ajuns la alegerile de duminică, 5 iunie 2016. Horia Tiseanu a candidat din partea PNL (noul PNL, rezultat în urma fuziunii dintre vechiul PNL și fostul PDL). Avantajat de un singur tur de scrutin, de notorietatea căpătată în cei 20 de ani de administrație locală și de contracandidați care nu i-au dat niciun fel de emoții, Tiseanu a câștigat fără probleme al patrulea mandat de primar cu 6.136 voturi (47,45%). Prezența la vot a fost destul de slabă comparativ cu alte alegeri locale - 41,56%.

Cam așa au stat lucrurile la alegerile locale din 2004 și până în prezent. În mod cert, Horia Tiseanu nu mai are susținerea publică de altă dată. Se vede asta nu doar din nemulțumirile cetățenilor, exprimate pe diverse căi, ci și din numărul de voturi obținut de la un scrutin la altul. Dar chiar și în aceste condiții câștigă Primăria și, mai mult, reușește să ia procente bune peste propriul partid. Așadar, Câmpina are în față încă patru ani cu Tiseanu primar. Cum vor fi acești ani? Vom vedea.

6684 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Musat 08.06.2016 08:16 Votul e vot si trebuie respectat, dar, pe bune, nu e cam mult pentru un om 24 de ani la o primarie?! Cum e si cazul lui Nanu de la Cornu. Parca e totusi prea mult! Dar poate ca la Campina Tiseanu va apuca sa faca 24 de ani, ci vom avea anticipate in toamna! Daca DNA isi face datoria!
  • Alexandra 08.06.2016 09:06 Foarte interesanta analiza dvs. Chiar mi/a facut placere sa citesc asa ceva, nu e o stire pur si simplu. Daca se poate ar fi bine sa mai scrieti astfel de articole pentru ca sunt oameni interesati. Imi permit sa va sugerez ceva similar pentru partidele mari ca PSD, PDL-PNL sau ce partide am avut si au disparut de tot. Poate ce mai fac fostii politicieni care au candidat la Campina. Daca se poate si va face si dvs placere ca imi dau seama ca trebuie cautate informatiile. Multumesc.
  • Popa Mihaela 08.06.2016 10:21 Foarte interesant. Felicitari pentru idee!
  • Liviu 10.10.2019 22:54 Din ciclul: Dormiți aleși, dormiți în pace ! O să încerce să obțină încă un mandat. Trăind într-o lume paralelă, o să candideze, deoarece este foarte mândru de "realizările" sale în acest municipiu "fără viață" . Realitatea și starea de spirit a cetățenilor, se va vedea la urne. Îl invităm pe dl. Tiseanu și pe ceilalți consilieri, să pășească pe străzile lăturalnice ( nu doar pe cele cu sclipici ) atunci când vor mai dori voturi. Va fi profund dezamăgit.

Politică

1013 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2109 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.

Alte stiri recente

1825 vizualizari
14 aug. 2020 07:20

A X-a ediție a Festivalului Dulceții de la Brebu va avea loc în ultimul week-end din august

În comuna Brebu se va desfășura, în perioada 29-30 august 2020, cea de-a X-a ediție a Festivalului Dulceții, un eveniment tradițional, organizat de Primărie și Consiliul Local, care reunește zeci de firme și producători individuali din Brebu și împrejurimi.

1816 vizualizari
14 aug. 2020 06:40

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 14 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.