CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Cum a decurs votul câmpinenilor, de-a lungul timpului, pentru Horia Tiseanu

- Politică -

Cum a decurs votul câmpinenilor, de-a lungul timpului, pentru Horia Tiseanu

La alegerile locale de duminică, 5 iunie, Horia Tiseanu a obținut cel de-al patrulea mandat consecutiv de primar al Câmpinei. A candidat de cinci ori la Primărie și de patru ori a ieșit primar. Acum, în 2016, a câștigat alegerile cu cel mai mic număr de voturi din 2004 încoace - 6.136. Haideți să ne amintim împreună cum a decurs votul câmpinenilor de-a lungul timpului pentru Horia Tiseanu.

Horia Laurențiu Tiseanu a candidat pentru prima dată la funcția de primar al Câmpinei în anul 2000. Era candidatul Partidului Democrat și a obținut atunci 2.551 voturi (15,40%), clasându-se pe locul al patrulea. În acel an, alegerile au fost câștigate de Gheorghe Tudor (PDSR) după un tur doi în care s-a confruntat cu candidatul ApR, Romul Remus Micu.

La alegerile locale din anul 2004, Horia Tiseanu a candidat la Primăria Câmpina din partea PUR. În primul tur de scrutin a obținut 5.051 voturi (30,95%), cu mai bine de o mie de voturi mai puțin decât principalul său contracandidat, primarul în funcție de atunci, Gheorghe Tudor (PSD). În turul al doilea, însă, a fost o răsturnare spectaculoasă de situație, iar Horia Tiseanu a câștigat primul său mandat de primar al municipiului cu 9.073 voturi (57,85%). Oficial, Câmpina avea atunci 33.880 persoane cu drept de vot, iar prezența la urne a fost de 46,8%.

Anul 2008 a adus cele mai tensionate alegeri de la Câmpina. Horia Tiseanu (revenit în PDL, noua denumire a vechiului PD) era atunci pe val. În primul tur al alegerilor locale a obținut 4.684 voturi (33,99%), cu peste 1.300 de voturi în plus față de următorul clasat - Alin Moldoveanu (PNDC). Pentru cel de-al doilea tur, toate celelalte partide importante atunci pe plan local (PSD, PNL, PIN) au făcut front comun în jurul lui Tiseanu pentru "a salva Câmpina" de Alin Moldoveanu. A fost o mobilizare politică fără precedent în Câmpina. Urmarea - Tiseanu a câștigat funcția de primar cu 10.359 voturi (69,17%). 

Alegerile locale din 2012 au fost primele desfășurate într-un singur tur. Horia Tiseanu a candidat tot din partea PDL și a câștigat confortabil în fața contracandidatului său din USL - Virgil Guran. Tiseanu a obținut 8.797 voturi (45,7%), iar Guran - 7.073 voturi (36,7%). În 2012, prezența la vot a fost 57,34%.

Am ajuns la alegerile de duminică, 5 iunie 2016. Horia Tiseanu a candidat din partea PNL (noul PNL, rezultat în urma fuziunii dintre vechiul PNL și fostul PDL). Avantajat de un singur tur de scrutin, de notorietatea căpătată în cei 20 de ani de administrație locală și de contracandidați care nu i-au dat niciun fel de emoții, Tiseanu a câștigat fără probleme al patrulea mandat de primar cu 6.136 voturi (47,45%). Prezența la vot a fost destul de slabă comparativ cu alte alegeri locale - 41,56%.

Cam așa au stat lucrurile la alegerile locale din 2004 și până în prezent. În mod cert, Horia Tiseanu nu mai are susținerea publică de altă dată. Se vede asta nu doar din nemulțumirile cetățenilor, exprimate pe diverse căi, ci și din numărul de voturi obținut de la un scrutin la altul. Dar chiar și în aceste condiții câștigă Primăria și, mai mult, reușește să ia procente bune peste propriul partid. Așadar, Câmpina are în față încă patru ani cu Tiseanu primar. Cum vor fi acești ani? Vom vedea.


07 Jun 2016 21:04 7822 vizualizari



Comentarii






  • 10.10.2019 22:54 Liviu Din ciclul: Dormiți aleși, dormiți în pace ! O să încerce să obțină încă un mandat. Trăind într-o lume paralelă, o să candideze, deoarece este foarte mândru de "realizările" sale în acest municipiu "fără viață" . Realitatea și starea de spirit a cetățenilor, se va vedea la urne. Îl invităm pe dl. Tiseanu și pe ceilalți consilieri, să pășească pe străzile lăturalnice ( nu doar pe cele cu sclipici ) atunci când vor mai dori voturi. Va fi profund dezamăgit.
  • 08.06.2016 10:21 Popa Mihaela Foarte interesant. Felicitari pentru idee!
  • 08.06.2016 09:06 Alexandra Foarte interesanta analiza dvs. Chiar mi/a facut placere sa citesc asa ceva, nu e o stire pur si simplu. Daca se poate ar fi bine sa mai scrieti astfel de articole pentru ca sunt oameni interesati. Imi permit sa va sugerez ceva similar pentru partidele mari ca PSD, PDL-PNL sau ce partide am avut si au disparut de tot. Poate ce mai fac fostii politicieni care au candidat la Campina. Daca se poate si va face si dvs placere ca imi dau seama ca trebuie cautate informatiile. Multumesc.
  • 08.06.2016 08:16 Musat Votul e vot si trebuie respectat, dar, pe bune, nu e cam mult pentru un om 24 de ani la o primarie?! Cum e si cazul lui Nanu de la Cornu. Parca e totusi prea mult! Dar poate ca la Campina Tiseanu va apuca sa faca 24 de ani, ci vom avea anticipate in toamna! Daca DNA isi face datoria!
1227 vizualizari 25 Apr 2024 16:18 Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

citeste mai mult
1553 vizualizari 24 Apr 2024 22:29 Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
632 vizualizari 24 Apr 2024 19:06 Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

citeste mai mult
2046 vizualizari 22 Apr 2024 21:37 Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV