Câmpina a fost pentru o zi capitala atletismului românesc. Cupa Speranțelor Olimpice a reunit aproape 100 de sportivi

Sport (Categoria articolului)

Ediția a III-a a Cupei Speranțelor Olimpice și ediția a VIII-a a Memorialului ”Luca Henegar” au transformat municipiul Câmpina, pentru o zi, în capitala atletismului românesc. Cei mai buni aruncători ai României (greutate, disc, suliță, ciocan) și unii dintre cei mai buni antrenori din țară au fost prezenți sâmbătă, 19 octombrie 2019, la aceste evenimente sportive organizate de Clubul Sportiv Școlar “Constantin Istrati” din Câmpina, cu sprijinul Consiliului Județean Prahova, Primăriei și Consiliului Local Câmpina, dar și cu susținerea unor sponsori privați.

La evenimentul sportiv de la Câmpina i-am remarcat pe Nicoleta Grasu - acum antrenor la Dinamo, fostă vicecampioană mondială la aruncarea discului și participantă la șase ediții ale Jocurilor Olimpice și pe coordonatorul lotului olimpic de bursieri - Ioan Doru Crișan, acesta mărturisindu-le gazdelor că intenționează să propună ca unele dintre cantonamentele anului viitor ale bursierilor olimpici (din Câmpina îi avem în această categorie pe Andreea Lungu și Marius Vasile) să se desfășoare la Câmpina, fiind destul de puține locuri în țară unde să existe o bază sportivă dedicată aruncărilor, alături de un teren sintetic, de un bazin de înot, cu posibilități de cazare în apropiere, fără să mai adăugăm și apropierea de București. Ar fi un lucru de mare importanță pentru Câmpina și poate această apropiere și implicare a Comitetului Olimpic Român vor determina și autoritățile locale să se aplece mai atent asupra sportului de performanță în Câmpina.
Sâmbătă, au fost alături de organizatorii celor două competiții sportive și oameni din afara atletismului, dar care au sprijinit financiar aceste evenimente: Ștefan Radu Oprea - ministrul Mediului de Afaceri și Emanoil Savin, senator de Prahova. De asemenea, au fost prezenți din partea administrației locale: viceprimarul Adrian Pițigoi, administratorul public Remus Bădulescu, consilierii locali Ioan Petrescu și Florin Frățilă, dar și reprezentanți ai Casei Tineretului, instituție prin intermediul căreia administrația câmpineană a sprijinit competițiile organizate de Clubul Sportiv Școlar “Constantin Istrati”. Faptul că mai multe instituții publice și persoane private au contribuit financiar la buna desfășurare a celor două concursuri de atletism s-a văzut în calitatea organizării și mai ales la premierea sportivilor, fiind pentru prima dată când, după cum afirma antrenorul coordonator al CSS “C. Istrati”, Mihaela Marin, ocupanții podiumului au primit premii în bani.

În sectoarele de aruncări, competiția a fost frumoasă, dominată de fair-play, dar și de multă ambiție. La aruncarea ciocanului, singura probă din aceste competiții la care Câmpina nu a avut un reprezentant, au fost prezenți cei mai mulți sportivi - 34 (9 în întrecerea feminină și 25 în întrecerea masculină). În schimb, în celelalte probe, sportivii câmpineni s-au impus – Andreea Lungu (antrenor Mihaela Marin) la aruncarea greutății și aruncarea discului, Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel) la aceleași probe, dar în întrecerea masculină și Ioana Plăvan (antrenor Nicolae Pavel), chiar dacă acum reprezintă CSM Buzău, la aruncarea suliței. De asemenea, la finalul concursurilor au fost premiate și cele mai bune performanțe – Andreea Lungu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina), la aruncarea discului, și Dragoș Nicorici (LPS Roman), la aruncarea ciocanului. La Câmpina au fost prezenți în total 92 de sportivi din întreaga țară, care au concurat în cele patru probe.

Iată și rezultatele obținute în fiecare probă în parte:

Aruncarea discului
Copii, feminin
1. Alexia Tudorache (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina – 30,65m)
Juniori, feminin
1. Andreea Lungu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina – 44,49m); 2. Diana Țigănașu (CS Ceahlăul Piatra Neamț – 42,92m); 3. Ecaterina Vîrlan (CSM Onești – 34,04m)
Copii, masculin
1. Mario Tudorache (CSS Buzău – 19,66m)
Juniori, masculin
1. Marius Vasile (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina – 50,40m); 2. Matei Ionescu (CS Dinamo București – 48,10m); 3. Carol Banu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina – 42,03m)

Aruncarea greutății
Copii, feminin
1. Denisa Lepuș (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina – 13,17m); 2. Alexia Tudorache (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina – 12,44m); 3. Eva Duță (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina – 10,76m)
Juniori, feminin
1. Andreea Lungu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina – 13,98m); 2.Ioana Țigănașu (CS Ceahlăul Piatra Neamț – 13,49m); 3.Bianca Ciobanu (LPS Roman – 12,25m)
Copii, masculin
1. Denis Moldovan (LPS Roman – 12,18m); 2. David Marin (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina – 10,03m); 3. Norbert Chițu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina – 9,07m)
Juniori, masculin
1. Marius Vasile (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina – 17,80m); 2. Marius Bîra (LPS Buzău – 16,81m); 3. Paul Burlacu (LPS Buzău – 14,95m)

Aruncarea suliței
Copii, feminin
1. Denisa Lepuș (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina – 28,69m); 2. Eva Duță (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina – 24,28m)
Juniori, feminin
1. Ioana Plăvan (CSM Buzău – 43,01m); 2. Serena Neață (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina – 27,18m)
Copii, masculin
1. Ștefan Ciobanu (LPS Roman – 37,73m); 2.Narcis Popescu (LPS Roman – 31,75m); 3. David Marin (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina – 28,40m)
Juniori, masculin
1. Robert Cristian (CSM Buzău – 45,38m); 2. Mircea Popescu (LPS Roman – 40,11m); 3. Teodor Enache (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina – 37,85m)

Aruncarea ciocanului
Copii, feminin
1. Alexandra Iacob (CSS Dinamo București – 48,79m); 2. Maria Lazăr (CS Olimpia București – 47,40m); 3. Andreea Răileanu (LPS Roman – 27,67m)
Juniori, feminin
1. Daria Apostol (LPS Roman – 43,70m); 2. Bianca Ciobanu (LPS Roman – 37,07m); 3. Alina Ciur (LPS Roman – 32,95m)
Copii, masculin
1. Denis Moldovan (LPS Roman – 40,94m); 2. Ștefan Ciobanu (LPS Roman – 34,42m); 3. Albert Grigoraș (CS Viitorul Vaslui – 28,78m)
Juniori, masculin
1. Dragoș Nicorici (LPS Roman – 65,88m); 2. Mihăiță Micu (CS Viitorul Vaslui – 64,50m); 3. Rareș Conduraru (CS Viitorul Vaslui – 58,49m)

8874 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

4339 vizualizari
19 sept. 2021 16:35

Superliga B Prahova. Sportul Câmpina - Petrolul Ologeni 2-0. Cel mai frumos cadou pentru ”Mara”

În ziua în care Mărgărint Ciobotaru, cunoscut în rândul microbiștilor câmpineni sub apelativul ”Mara”, împlinește 52 de ani, echipa sa, Sportul Câmpina, a jucat pe tern propriu cu Petrolul Ologeni. Și ce cadou ar fi putut fi mai frumos decât o victorie, astfel că elevii lui Marius Pălăncianu și Philip Basma s-au mobilizat și i-au făcut lui ”Mara” acest frumos cadou.

6288 vizualizari
19 sept. 2021 15:30

Superliga B Prahova. Triumf Poiana Câmpina - AS Starchiojd 2-2. Remiza erorilor și incidente la final

Ceea ce se aștepta a fi un spectacol sportiv a fost umbrit de erorile individuale, care au dus la mrcarea tuturor celor patru goluri, dar și de incidentele de la finalul jocului, incidente provocate de jucătorii formației oaspete.

Alte stiri recente

536 vizualizari
23 sept. 2021 20:54

La Spitalul de Psihiatrie Voila a avut loc conferința de închidere a proiectului de achiziție de echipamente și aparatură medicală cu fonduri europene

Zece luni a durat, la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina, implementarea unui proiect cu fonduri europene privind achiziția de echipamente și aparatură medicală, toate acestea necesare în dezvoltarea capacității de diagnosticare și îngrijiri medicale acordate pacienților cu afecțiuni psihice și suspecți sau confirmați cu infecția SARS-CoV-2.

494 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.