Problema deficitului de medici, discutată din nou de conducerea Spitalului Municipal și primarul Câmpinei. Se apelează la medici de la alte spitale pentru asigurarea gărzilor

Actualitate (Categoria articolului)

Delicata problemă a deficitului de cadre medicale la Spitalul Municipal Câmpina s-a acutizat luna aceasta, ajungându-se ca în momentul de față să existe un singur medic anestezist, angajat al spitalului, pentru asigurarea gărzilor. Primarul municipiului Câmpina - Alin Moldoveanu și managerul Spitalului Municipal - dr. Călin Tiu au avut o întâlnire la sediul Primăriei pentru a discuta despre această situație și pentru a încerca să găsească soluții la rezolvarea problemei create de deficitul de medici.

După cum v-am informat recent, în momentul de față, cele mai mari probleme din punct de vedere al deficitului de medici sunt la secțiile ATI și Obstetrică-Ginecologie, rezolvându-se problemele de personal de la secțiile de Boli Interne, Pediatrie și Neonatologie, care multă vreme au întâmpinat aceleași dificultăți.
Managerul Spitalului Municipal Câmpina, Călin Tiu, i-a prezentat primarului Alin Moldoveanu o situație a medicilor de la ATI: ”Am ajuns ca de la nouă medici anesteziști, în ianuarie 2020, să avem acum trei, dintre care, în luna august, unul singur poate asigura gărzi. Trei dintre medici au demisionat chiar în ziua în care Spitalul Municipal a fost declarat unitate suport COVID, în martie anul trecut, apoi au plecat și alții, unul câte unul, din diverse motive. Am rămas cu trei anesteziști angajați ai spitalului, iar lor li se adaugă alți câțiva din afara spitalului, care mai asigură gărzi”.
Este o situația extrem de delicată, iar soluții sunt destul de greu de găsit. Managerul Spitalului Municipal a mai cerut un răgaz de câteva zile pentru a relua o parte din discuțiile avute în ultimele luni cu diverși medici pentru a prelua, fie și parțial, gărzile la nivelul ATI, urmând ca, în câteva zile, dr. Călin Tiu să discute din nou cu primarul Alin Moldoveanu pentru a stabili noile direcții de acțiune în vederea rezolvării acestei spinoase probleme a Spitalului Municipal Câmpina.
Este o situație cu adevărat delicată, iar administrația locală încearcă să ajute cum poate Spitalul Municipal. După cum știți, Spitalului Municipal i-au fost repartizate mai multe apartamente în blocul de necesitate special pentru medicii care ar dori să vină la Câmpina și să nu fie nevoiți să facă naveta. Fonduri pentru modernizarea spitalului au fost alocate an de an, există proiecte cu fonduri europene în derulare tot pentru dotarea spitalului cu aparatură performantă. Salariile medicilor au fost majorate prin lege. Practic, condiții există, dar cu toate acestea problema deficitului de medici este reală. Și nu doar la spitalul din Câmpina.

3672 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Irina Bumbacea 12.08.2021 16:56 Mă lași... Și cu ce îl ajuta primăria pe director ? Aduce doctori de acasă? Asta e de fapt un mesaj pt cunoscători... Vedeți că îl susțin pe Tiu că manager de spital... Proști ne mai credeți

Actualitate

1979 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1977 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

825 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

164 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.