HidroPrahova anunță că apa distribuită în Câmpina NU este potabilă. Primarul a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Directorul general al HidroPrahova, Liviu Ilași, va veni la Câmpina în această seară pentru a analiza situația împreună cu reprezentanții administrației locale. Primarul Alin Moldoveanu a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

În urma unei sesizări primite telefonic din partea Direcției de Sănătate Publică Prahova, cu privire la calitatea apei, societatea HidroPrahova anunță că impune măsuri restrictive în ceea ce privește consumul de apă pentru abonații din municipiul Câmpina, în perioada 13-17.08.2021. Direcția de Sănătate Publică Prahova avertizează că apa distribuită nu îndeplinește condițiile de potabilitate, conform reglementărilor în vigoare. Apa nu poate fi utilizată pentru băut sau gătit, pentru prepararea formulelor de lapte sau ceaiuri. Apa poate fi folosită numai pentru spălat și în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor.

"Aceste interdicții se vor menține până la încadrarea apei distribuite în parametrii de potabilitate, conform Anexei 1 din Legea 458/2002 - cu modificările și completările ulterioare. Față de această situație, societatea HidroPrahova accelerează lucrările de spălare-igienizare a sistemului de apă care alimentează municipiul Câmpina și intensifică programul de monitorizare a calității apei, conform reglementărilor în vigoare. Potrivit unor evaluări preliminare, străzile afectate de această decizie sunt: Drumul Taberei (de la rezervorul Muscel, până la intersecția cu strada Voila), Voila (de la intersecția străzii Drumul Taberei până la Spitalul Voila), Silvicultorului, Buciumului, precum și Spitalul Voila. Societatea HidroPrahova a extins însă măsura de restricție a consumului de apă potabilă asupra municipiului Câmpina, pentru prevenție și eliminarea oricărui risc privind starea de sănătate a populației. Societatea HidroPrahova va reveni cu actualizări asupra evoluției acestei situații", se precizează în comunicatul remis de HidroPrahova.

4803 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 13.08.2021 22:42 Normal sa se întâmple ,..municipiu cu stane de oi si capre în zona muscel, cu vaci, cai,...este o rusine pentru un municipiu să fie zone care sunt mai rau ca in țiganie, mizerie,animale moarte,wc -uri in fundul curții.. Ce fac consilierii locali??..se complac cu mizeria si focarele de infecție făcute de nenorociți care cred ca stau in comuna primitivă??.., Dle primar interziceti creșterea porcilor,vacilor,oilor,cailor,, păsărilor de curte,câinilor mai de unul!..pe raza municipiului!!!...Uite d-aia se duce toată apa infectată în rețelele de alimentare, în pânză freatica... Dacă vor să crească animale și păsări sa se duca în ... la țară la ...!!!... Cine dracul e ... ala cu oile de pe muscel??..Să se ducă în ... la munte ori la ..., chiar în mijlocul orașului și-a făcut stănă.!!.. Urgent!!..inventarierea tuturor celor care au animale și păsări de curte în toate cartierele municipiului!!.. Respectați regulamentele comunității de conviețuire socială!!.. Sunt orașe unde animalele de campanie câini, pisici sunt trecute la întreținere!!..Nu râdeți, uite craiova pune la plată aceste jivine... Nu vedeți ce prăpăd e în lume??..pe lângă pandemia covid să mai vină și toxinfectiile ...asta mai lipsea...

Actualitate

2305 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2312 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

185 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

13 vizualizari
25 apr. 2024 15:33

UAT Câmpina - Anunț prealabil privind afișarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului

OCPI PRAHOVA anunță publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru sectorul/sectoarele cadastral(e) nr. 13 si 14, pe o perioadă de 60 de zile calendaristice, conform art. 14 alin. (1) și (2) din Legea cadastrului și a publicității Imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.