9,90 cazuri la mia de locuitori, incidența infectării cu SARS-CoV-2 la Câmpina. Polițiștii au intensificat controalele

Actualitate (Categoria articolului)

Rata incidenței infectării cu SARS-CoV-2 a ajuns la Câmpina la cel mai mare procent de la izbucnirea pandemiei - 9,90 cazuri la mia de locuitori, peste rata la nivelul județului - 8,51. În acest context, Poliția Națională a intensificat controalele pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Acțiunile Poliției au vizat atenționarea persoanelor cu privire la purtarea în mod corespunzător a măștii de protecție, precum și verificarea mai multor agenți economici și a mijloacelor de transport în comun. De asemenea, polițiștii au reamintit tuturor persoanelor că este obligatorie purtarea măștii de protecție atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise.
Câmpina nu a fost singura localitate din județ în care s-au desfășurat astfel de acțiuni ale Poliției Naționale la finalul acestei săptămâni. În același context, se remintește că scopul polițiștilor nu este acela de aplicare a sancțiunilor contravenționale, ci acela de a informa și conștientiza cetățenii cu privire la riscurile la care se expun în cazul în care nu respectă măsurile de protecție sanitară pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2.
La nivelul județului Prahova, numai în ultimele 24 de ore au fost confirmate 946 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 19 persoane au decedat.

(Foto cu caracter ilustrativ)

2840 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 17.10.2021 10:49 Acum vin din oraș, 80% dintre oameni nu poartă mască, în piața centrală majoritatea vănzătorilor nu poartă mască căt despre controalele polițiștilor sunt sublime...dar lipsesc cu desăvârșire.
  • Alexandru 18.10.2021 12:20 Deci, 2 persoane au murit in ultimile 2 saptamani pentru ca NU au fost primite pentru ingrijiri medicale la spital - drept dat prin Constitutie… iar voi aici vorbiti numai despre alte tampenii?! Chiar nu vedem adevaratele probleme?! Oameni care mor pentru ca nu poarta etichete cu C?! Voi, cei de la media, judecati? Sau sunteti platiti pentru stiri de panica? Nu sunt deloc mai prejos fata de medicii cu spor C pana la 15.000 pe luna. Unii bipezi isi merita soarta, dar unii oameni sunt doar victime colaterale… E nevoie sa mai moara un om pe strada ca sa scrieti ceva?!

Actualitate

3120 vizualizari
03 dec. 2021 19:19

Preluarea cinematografului din Câmpina de către autoritățile locale se lovește de ”birocrația” RADEF

2 comentarii

Cinematograful din Câmpina este un subiect delicat, dureros pentru orice câmpinean, în condițiile în care aici nu a mai rulat niciun film de foarte mult timp, iar starea de degradare a clădirii se accentuează de la o zi la alta. O inspecție a Poliției, urmată de un avertisment scris adresat RADEF (Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor), a reaprins discuția, care ar putea fi soluționată în Consiliul Local.

2480 vizualizari
01 dec. 2021 22:10

De Ziua Națională, polițiștii locali le-au oferit câmpinenilor stegulețe tricolore

1.000 de stegulețe tricolore au fost împărțite astăzi, 1 Decembrie 2021, în diverse zone ale municipiului Câmpina de către agenții Poliției Locale. Un gest simplu și frumos, prin care Polița Locală a dorit să fie mai aproape de cetățeni cu ocazia Zilei Naționale a României.

Alte stiri recente

560 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

1155 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.