Parcările de pe Strada 1 Mai din Câmpina devin parcări cu plată. 2,10 lei/oră de vehicul, dar va fi stabilit și un tarif pe zi

Actualitate (Categoria articolului)

Ne-ar fi plăcut să vă anunțăm crearea de noi locuri de parcare în Câmpina, poate chiar și inaugurarea parcării supraetajate de pe locul actualului bazar, investiție despre care se vorbește în general în campaniile electorale. Dar nu, nu este cazul, astfel de vești întâzie să apară, din păcate. Vă anunțăm, în schimb, că vor fi taxate locurile de parcare de pe Strada 1 Mai din spatele Pieței Centrale. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost inițiat de primarul Horia Tiseanu și urmează să fie aprobat în ședința de joi, 29 august 2019, a Consiliului Local Câmpina.

Vor fi taxate locurile de parcare de pe partea stângă a Străzii 1 Mai (cum priviți dinspre piață spre B.P. Hasdeu) și locurile din parcarea situată în fața magazinelor, pe partea dreaptă a străzii. "Prin delimitarea acestor parcări se asigură o mai bună circulație pe această stradă cu sens unic, precum și venituri suplimentare la bugetul local, deoarece în permanență sunt parcate mașini, în special ale comercianților din zonă. Apreciez că este oportun să aprobăm și să amenajăm aceste zone de parcare cu plată, având în vedere fluxul existent și lipsa locurilor de parcare", se precizează în expunerea de motive a primarului Horia Tiseanu.
În total sunt 22 locuri de parcare, potrivit Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei Câmpina și... 23 locuri de parcare, potrivit Serviciului ADPP din cadrul aceleiași instituții. Că sunt 22 sau 23, cert este că aceste locuri de parcare vor fi taxate cu 2,10 lei pe oră sau 202,70 lei pe lună - dacă sunt persoane interesate de un abonament lunar de parcare (dar care nu le asigură și locul de parcare). De asemenea, se intenționează și stabilirea unui tarif pe zi, al cărui cuantum va fi decis de Consiliul Local. De încasarea banilor se vor ocupa casierii care vor activa pe noua zonă (trei persoane fie nou-angajate sau detașate de la alte departamente, după cum se precizează în raportul de specialitate al Direcției de Investiții din Primărie, în subordinea căreia se află parcările publice).
Prin urmare, în loc de parcometre, așa cum a aprobat Consiliul Local în primăvară, se suplimentează numărul angajaților de la parcări, o zonă unde încasările sunt importante: 40.000 lei este media lunară a veniturilor din taxa de parcare, deci în jur de 480.000 lei pe an încasați la bugetul local. Așa era până acum, dar încasările vor crește după taxarea locurilor de parcare de pe 1 Mai. 
Știm ce înseamnă încasările făcute de casieri, sunt sumele menționate mai sus, poate vom afla într-o bună zi și media încasărilor după montarea de parcometre. S-ar putea să avem cu toții o mare surpriză...

5170 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radu Paraschiv 27.08.2019 08:27 Poate acum înțelegeți de ce a plecat Nistor de la piață. El dorea construirea unei parcări și să creeze mai multe locuri de parcare, cu un tarif mai mic, iar primăria vrea doar bani mai mulți din locurile de parcare existente. Este o diferență de gândire și de atitudine. Primăria se gândește doar la bani, nu la rezolvarea unei probleme a comunității. În acea zonă oricum se parchează. Nici economic nu știu dacă este rentabil: 20 locuri x 2 lei x 12 ore/zi =480 lei zi (medie) x 30 zile =14.400 lei / lună. Trebuie 3 casieri (schimb 1, schimb 2 și tura pană x 8 ore zi cf. Cod Muncii) x 3500 lei = 10.500. La care se adaugă alte cheltuieli (tichete vacanță, echipament, consumabile, etc.) Mare afacere. Marca Primăria Câmpina.
  • Diana Iulia 27.08.2019 12:44 Bine ca se introduce o noua taxa, iar banii merg la bugetul local ca sa organizeze festivaluri, nu pentru a demara lucrari de reasfaltare a strazilor dezastruoase din Campina. Si ce mare amenajare se poate face in zona, in afara de cateva marcaje pe carosabil? Ca spatiu nu exista. Bravo, Primaria Campina. O solutie care nu aduce castig decat Primariei, iar soferii vor avea aceeasi problema. Spatiul de parcare e acelasi, situatia va fi in continuare la fel.

Actualitate

311 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

444 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

36 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

769 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.