Jurnal din Himalaya. O expoziție-poveste cu fotografii din expediția ghidului montan câmpinean Cristi Minculescu

Eveniment (Categoria articolului)

La Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina va avea loc joi, 26 mai 2022, de la ora 18.00, vernisajul expoziției din cadrul proiectului “Jurnal din Himalaya”. O expoziție de fotografie, prin intermediul căreia ghidul montan Cristi Minculescu spune povestea expediției pe care a făcut-o în Himalaya luna trecută. O experiență extraordinară într-una dintre cele mai fascinante zone ale continentului asiatic – centura Himalaya din Nepal.

În expediția sa, Cristi Minculescu a ajuns în Everest Base Camp, apoi, în cea de-a 16 zi a expediției a reușit, împreună cu ceilalți nouă coechipieri, ghidați de cinci șerpași nepalezi, să își atingă și cel de-al doilea obiectiv: vârful Island Peak (6.160 metri altitudine). “Pentru cei care iubesc muntele, aventura și, în general, libertatea unei ascensiuni în aer liber, ideea de a cuceri munți legendari este cu siguranță o forță și o chemare puternică. Când mă voi apropia, în cele din urmă, de tabăra de bază Everest și cel mai înalt munte din lume se va arăta în fața mea, voi parcurge mental pașii care m-au condus acolo, într-unul dintre cele mai simbolice locuri din lume. Această motivație va fi suficientă pentru a merge mai departe, chiar și în cele mai dificile momente: amintirea a ceea ce a fost și de unde ai plecat este cea mai puternică forță ce te împinge să nu renunți când jocul devine, uneori, al naibii de greu”, a scris Cristi Minculescu pe site-ul său sprevarf.ro.
Expoziția este despre oameni și locuri și fiecare fotografie în parte spune o poveste despre Himalaya din ochii și sufletul lui Cristi Minculescu, un câmpinean care continuă să urce “spre vârf”. Veniți la vernisaj și vă veți convinge!

3115 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 16.05.2022 18:18 Felicitări!👏

Eveniment

502 vizualizari
01 oct. 2023 17:18

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

280 vizualizari
01 oct. 2023 15:16

”Invitație la lectură”, atelier de creație la Școala ”Ion Câmpineanu” în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor

În cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, Școala ”Ion Câmpineanu” a fost gazda unui atelier de creație intitulat ”Invitație la lectură”.

Alte stiri recente

490 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

1378 vizualizari
01 oct. 2023 13:41

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc jocurile din cadrul etapei a 9-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele întregistrate, clasamentul la zi și programul etapei viitoare