CONTACT
https://www.hidroprahova.ro/
https://www.soceram.ro/

Jurnal din Himalaya. O expoziție-poveste cu fotografii din expediția ghidului montan câmpinean Cristi Minculescu

- Eveniment -

Jurnal din Himalaya. O expoziție-poveste cu fotografii din expediția ghidului montan câmpinean Cristi Minculescu

La Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina va avea loc joi, 26 mai 2022, de la ora 18.00, vernisajul expoziției din cadrul proiectului “Jurnal din Himalaya”. O expoziție de fotografie, prin intermediul căreia ghidul montan Cristi Minculescu spune povestea expediției pe care a făcut-o în Himalaya luna trecută. O experiență extraordinară într-una dintre cele mai fascinante zone ale continentului asiatic – centura Himalaya din Nepal.

În expediția sa, Cristi Minculescu a ajuns în Everest Base Camp, apoi, în cea de-a 16 zi a expediției a reușit, împreună cu ceilalți nouă coechipieri, ghidați de cinci șerpași nepalezi, să își atingă și cel de-al doilea obiectiv: vârful Island Peak (6.160 metri altitudine). “Pentru cei care iubesc muntele, aventura și, în general, libertatea unei ascensiuni în aer liber, ideea de a cuceri munți legendari este cu siguranță o forță și o chemare puternică. Când mă voi apropia, în cele din urmă, de tabăra de bază Everest și cel mai înalt munte din lume se va arăta în fața mea, voi parcurge mental pașii care m-au condus acolo, într-unul dintre cele mai simbolice locuri din lume. Această motivație va fi suficientă pentru a merge mai departe, chiar și în cele mai dificile momente: amintirea a ceea ce a fost și de unde ai plecat este cea mai puternică forță ce te împinge să nu renunți când jocul devine, uneori, al naibii de greu”, a scris Cristi Minculescu pe site-ul său sprevarf.ro.
Expoziția este despre oameni și locuri și fiecare fotografie în parte spune o poveste despre Himalaya din ochii și sufletul lui Cristi Minculescu, un câmpinean care continuă să urce “spre vârf”. Veniți la vernisaj și vă veți convinge!


16 May 2022 12:08 3260 vizualizari



Comentarii






  • 16.05.2022 18:18 diss Felicitări!👏
1287 vizualizari 31 Mar 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2091 vizualizari 25 Mar 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2896 vizualizari 21 Mar 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
1908 vizualizari 17 Mar 2024 11:53

Gala folk ”Om bun”, în perioada 27-29 martie 2024, la Breaza

Primăria și Consiliul Local Breaza, Centrul Cultural ”Ion Manolescu” Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală ”Tatiana Stepa”, organizează în ultima săptămână a lunii martie, la Breaza, Gala folk ”Om bun”, în memoria lui Victor Socaciu, eveniment ajuns la a patra ediție.

citeste mai mult
https://cleopatra-esthetics.ro/
https://dentfamily.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV