Jurnal din Himalaya. O expoziție-poveste cu fotografii din expediția ghidului montan câmpinean Cristi Minculescu

Eveniment (Categoria articolului)

La Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina va avea loc joi, 26 mai 2022, de la ora 18.00, vernisajul expoziției din cadrul proiectului “Jurnal din Himalaya”. O expoziție de fotografie, prin intermediul căreia ghidul montan Cristi Minculescu spune povestea expediției pe care a făcut-o în Himalaya luna trecută. O experiență extraordinară într-una dintre cele mai fascinante zone ale continentului asiatic – centura Himalaya din Nepal.

În expediția sa, Cristi Minculescu a ajuns în Everest Base Camp, apoi, în cea de-a 16 zi a expediției a reușit, împreună cu ceilalți nouă coechipieri, ghidați de cinci șerpași nepalezi, să își atingă și cel de-al doilea obiectiv: vârful Island Peak (6.160 metri altitudine). “Pentru cei care iubesc muntele, aventura și, în general, libertatea unei ascensiuni în aer liber, ideea de a cuceri munți legendari este cu siguranță o forță și o chemare puternică. Când mă voi apropia, în cele din urmă, de tabăra de bază Everest și cel mai înalt munte din lume se va arăta în fața mea, voi parcurge mental pașii care m-au condus acolo, într-unul dintre cele mai simbolice locuri din lume. Această motivație va fi suficientă pentru a merge mai departe, chiar și în cele mai dificile momente: amintirea a ceea ce a fost și de unde ai plecat este cea mai puternică forță ce te împinge să nu renunți când jocul devine, uneori, al naibii de greu”, a scris Cristi Minculescu pe site-ul său sprevarf.ro.
Expoziția este despre oameni și locuri și fiecare fotografie în parte spune o poveste despre Himalaya din ochii și sufletul lui Cristi Minculescu, un câmpinean care continuă să urce “spre vârf”. Veniți la vernisaj și vă veți convinge!

2177 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 16.05.2022 18:18 Felicitări!👏

Eveniment

1913 vizualizari
29 iun. 2022 21:08

Festivalul de Jazz-Rock de la Câmpina a ajuns la cea de-a X-a ediție

În perioada 5-7 august 2022, în incinta ștrandului de la Casa Tineretului, va avea loc ediția a X-a a Festivalului de Jazz-Rock, organizat de Asociația Culturală Euro Jazz Rock și Primăria municipiului Câmpina, prin proiectul ”CâmpinArtelor”, adică fără niciun leu de la bugetul local.

2523 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

Alte stiri recente

197 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

1118 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.