CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Ziua Armatei, marcată (nu sărbătorită) la Câmpina, la Troița Eroilor din Cartierul Slobozia

- Eveniment -

Ziua Armatei, marcată (nu sărbătorită) la Câmpina, la Troița Eroilor din Cartierul Slobozia

Ziua Armatei Române a fost marcată astăzi, la Câmpina, la Troița Eroilor din Cartierul Slobozia. Aici s-au desfășurat acțiunile tradiționale: alocuțiuni, ceremonial religios, depuneri de coroane, momente artistice și defilarea detașamentelor de elevi de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina și Colegiului Național Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza.

În fiecare an, pe 25 octombrie, sărbătorim Ziua Armatei Române şi asta se întâmplă din 1959 încoace. Atunci a fost emis decretul prin care 25 octombrie a fost aleasă ca zi a Armatei Române. O zi care marchează victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupaţie horthystă (1944). Anul acesta s-au împlinit 74 de ani de la eliberarea Transilvaniei, dar și 159 de ani de la înființarea Statului Major General, prin Înaltul Ordin de Zi nr. 83 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Manifestările de astăzi, de la Câmpina, destul de anoste și într-o atmosferă cam apăsătoare, au început cu o scurtă alocuțiune a col. (r) Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere - Filiala Câmpina, despre Troița Eroilor din Cartierul Slobozia, din fața Grădiniței nr.5, o troiță din lemn masiv, împodobită cu motive tradiționale, o creație a sculptorului Lucian Tache, dezvelită și sfințită în anul 2008. Pe troiță sunt scrise numele a nouă eroi câmpineni care și-au pierdut viața pe front, în cel de-al doilea război mondial. A urmat discursul primarului Câmpinei, Horia Tiseanu, apoi, Mihai Dinu, un tânăr din Câmpina, elev la Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, a citit un eseu despre Armata Română și semnificația zilei de 25 Octombrie. A urmat o slujbă religioasă oficiată de părintele protoiereu Grigore Melnic împreună cu un sobor de preoți. Au fost depuse coroane și jerbe de flori la Troița Eroilor din partea Primăriei, cadrelor militare în rezervă și retragere din MApN și MAI, partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Local (PNL, PSD, PMP și ALDE), celor două spitale din municipiu, din partea unor unități de învățământ, din partea Fundației Medis, Școlii "Louis Pasteur", Asociației Pensionarilor, din partea unor societăți comerciale câmpinene. Apoi, elevii Colegiului Național Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza au prezentat un exercițiu demonstrativ de instrucție de front fără armă. Momentele artistice care au urmat au fost susținute de Ansamblul Folcloric "Ciobănașul" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" și de un grup vocal de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu".

A fost lume puțină la manifestările de astăzi, de Ziua Armatei. Poate și din cauza locației, poate și din cauza frigului, a vântului care nu a cedat deloc. Și oficialitățile au fost destul de reduse ca număr, dar cam așa se întâmplă de câțiva ani încoace, de Ziua Armatei. Am remarcat, totuși, prezența deputatului Cătălina Bozianu, care a ales să participe alături de autoritățile locale din Câmpina la manifestările dedicate Zilei Armatei și nu este pentru prima dată. Din păcate, primarul Horia Tiseanu a plecat în timpul momentelor artistice, iar în urma lui lumea s-a cam "împrăștiat". Au rămas puțini cei care au îndurat până la final frigul (viceprimarul Adrian Pițigoi, consilierul Daniel Ioniță și rezerviștii MApN și MAI) pentru a răsplăti cu aplauze copiii care au cântat și dansat și mai ales pentru a saluta detașamentele care au defilat de Ziua Armatei...


25 Oct 2018 21:36 8477 vizualizari



Comentarii






  • 25.10.2019 21:16 Nelu LA MULȚI ANI ARMATEI ROMÂNE ȘI TUTUROR MILITARILOR ROMÂNI! Cu părere de rău parcă prea s-a împuținat efectivele cadrelor și militarilor români în ultimii ani! Ar trebui efectuarea stagiului militar obligatoriu! ''Un stat fără armată, este că o curte fără câini'' spunea bunicul meu care a luptat până la Carei!
  • 26.10.2018 15:05 Gina Soldan Ce scoateți domnule Primar toții oamenii din primărie la fiecare ceremonie... Dacă era 1Decembrie înțelegeam. Lăsați sa își facă treaba sa muncească. Sunt buni numai de afișat la ceremonii? Veniți cu câte o liota după dvs. Sunteți ... amândoi și dvs și viceprimarul. Afara de dvs si secretarul municipiului nu are nimeni ce sa caute la toate manifestările. Când ii cauți pe la birouri nu m a i e nimeni.
1284 vizualizari 20 Apr 2024 22:28 Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

citeste mai mult
1304 vizualizari 31 Mar 2024 08:58 La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2098 vizualizari 25 Mar 2024 21:51 De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2911 vizualizari 21 Mar 2024 08:05 Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV