Nu vă mai bateți joc de Ziua Câmpinei!

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Câmpinei ar trebui să fie o sărbătoare, un moment de bucurie, de trăire intensă, de mândrie. Oare ce bucurie, ce mândrie au simțit cei prezenți astăzi la simpozionul organizat de administrația locală la Casa de Cultură și dedicat, evident, împlinirii a 515 ani de la prima atestare documentară a Câmpinei?! De ani de zile, așa marcăm Ziua Câmpinei, printr-un simpozion cu discursuri lungi, anoste, cu puține informații interesante, cu multe momente penibile.

Un eveniment la care invităm pe cine vrem sau aducem pe cine putem. Puțini, atât de puțini sunt cei care vin de dragul Câmpinei... Umplem sala cu angajați de la Primărie, cu membri ai Clubului Pensionarilor, cu politicieni veniți pentru că trebuie să fie filmați și fotografiați. Invităm și câțiva cetățeni de onoare ai localității și unul-doi foști primari, pentru că dă bine la public, nu neapărat pentru că-i respectăm. Nu aducem scaune suficiente, iar pe cei rămași în picioare îi invităm să se așeze pe mesele laterale. 
Apoi, un primar care ocupă această funcție de aproape 14 ani și care se numește Horia Tiseanu începe să-și laude realizările, să vorbească de prioritatea numită "fonduri europene", să enumere proiectele pentru care Primăria vrea bani europeni și să-i laude pe câmpineni pentru că "sunt oameni care respectă legea și de aceea în Câmpina avem o infracționalitate scăzută". Și spune asta un primar care tocmai a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție. Dar da, el este alesul câmpinenilor, deci poate spune ce vrea și poate face ce dorește. Niciun cuvânt despre problemele Câmpinei de azi, despre realitate, despre durerile cronice ale urbei, despre degradarea culturală, morală și economică. La Câmpina, totul este minunat, inclusiv discursul primarului, pe care îl urmărim plictisiți, cu gândul cine știe unde. Cu unele excepții, este cam același discurs în fiecare an, dar nu-i spune nimeni lui Horia Tiseanu să-l mai schimbe, să-l adapteze vremurilor, realităților, adevărului. Primarul nu trebuie supărat, ci doar aplaudat și pozat, că altfel... Când n-o mai fi primar, mai vedem, dar deocamdată să-l aplaudăm.
Apoi, urmărim celelalte prelegeri, lungi și grele, interesante pe alocuri, dar mai potrivite altor evenimente și în mod cert altui public. La final, împărțim cărți, hărți ale Câmpinei (să nu se rătăcească invitații până acasă) și pliante cu Câmpina, normal. Materiale de promovare, pe care le dăm gratis câmpinenilor. Iar în timp ce acolo, în fața tuturor, cântau superb două fetițe îmbrăcate în costume populare, invitații s-au îmbulzit la cărți și hărți. Vocile copiilor au fost acoperite de tropăieli, foșnete, gălăgie. La mulți ani, Câmpina!

Am scris aici ceea ce gândesc mulți, dar nu o spun. Gândesc mulți, dar nu toți, este adevărat. Ne bucurăm pentru cei cărora le-a plăcut simpozionul și le dorim să fie invitați/aduși și anul viitor. 
Trebuie să spunem, totuși, că a existat și un moment frumos, chiar la începutul evenimentului, când tânărul Ștefan Balaș (solistul formației "Umbre albe" din localitate) a interpretat live, la chitară și voce, Imnul Câmpinei. Probabil, a fost singurul moment emoționant de Ziua Câmpinei.

11553 vizualizari
19

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • A.M. 08.01.2018 22:20 Felicitari pentru articol! Este exact ceea ce am simtit si eu, prezenta azi la Casa de Cultura. Va rog sa ma credeti ca am vrut de cateva ori sa ma ridic si sa plec, mi se parea atat de penibil, dar, sincer, mi-a fost rusine sa ii deranjez pe cei din jurul meu! Totusi, La multi ani Campina!
  • Melinte Dragos 08.01.2018 22:27 Am fost si eu cativa ani la acest simpozion, dar am constatat ca daca l-ai vazut o dat, le-ai vazut pe toate! In plus, am fost indignat de ingramadeala unor domni scortosi si cu figuri de intelectuali la protocolul de dupa simpozion. Astazi, a fost unul dintre parintii mei si, curios, l-am intrebat cum a fost, daca s-a schimbat ceva. Mi-a zis că din ce s-a vorbit acolo nu a inteles mai nimic, pentru ca a stat mai in spatele salii si tot vorbeau niste doamne in apropierea lui, dar era mandru ca s-a ales cu o harta si si-a asigurat masa de la pranz. "Noroc ca am fost mai iute decat cetatenii de onoare ai am prins mancare. Ei s-au inghesuit la carti. Eu am prins doar o harta, dar e buna si aia", mi-a spus parintele meu. Dincolo de toate, cat de ... o fi cel care a organizat prostia asta sa dai harti si pliante cu Campina campinenilor?! Pacat de orasul asta ca a ajuns la mana unor oameni de nimic!
  • Dobre 08.01.2018 22:29 Trist....totul!
  • Ioana Marin 08.01.2018 22:45 FELICITĂRI! UN ARTICOL DUR, DAR ADEVĂRAT. OARE CÂND NE TREZIM?
  • L.S 08.01.2018 22:57 Cum poate responsabilul Casei de Cultură să invite participantii la acest eveniment sa se aseze pe margine,pe măsuțe şi ea să stea jos pe scaun langa primar?Consider că a fost lipsă de respect pentru cetătenii urbei noastre.Pe viitor,propun sa se organizeze in sala mare.
  • Iancu 08.01.2018 23:21 Mai avea putin inculpatul Tiseanu si ne anunta ca pe vremuri realizarea cincinalului in patru ani si jumatate. Tiseanu e mai comunist decat multi de la PSD! De aia se si intelege cu ei atat de bine! Ceva atat de penibil ca "simpozionul" de astazi nu am mai vazut de foarte multa vreme!
  • Franga Maria 09.01.2018 10:54 Campina nu mai este a intelectualilor. De unde sa mai fie, priviti cine ne conduce, cine decide pentru noi, cine se ocupa de banii nostri. A devenit Campina ipocriziei, ridicolului, maruntului din societate. Multi vedem, putini recunoastem. Va felicit ca vedeti si ca recunoasteti!
  • Vasile Badiu 09.01.2018 21:29 Dragi prieteni de la Campina TV, Dupa parerea me, Campina TV trebuie sa fie o chipa de profesionisti si sa reprezinte vocea cetatenilor din Campina si nu a unui jurnalist nemultmit. Articolele dumneavoastra din august le-am apreciat foarte mult; au fost scrise cu multa responsabilitate si profesionalism. Campina TV a descris evenimentul din 22 august 2017 mai profesional decat reviste si televiziuni nationale si judetene. De aceea, va recomand ca inainte de a publica articole cu mai mult venin decat realitate sa faceti o echipa multidisciplinara in redactie si sa apare opimia Campina TV, dupa mai multa analiza de echipa. Cred ca acest articolul publicat de Campina TV a jignit mult pe toti care au depus eforturi pentru ca aceasta sarbatoare sa fie pe placul particip[antilor. Alexandra Ionita este o doamna tanara care cred ca poate sa organizeze evenimente excelente pentru cetatenii municipiului Campina. De asemenea, cred ca trebuie sa-i ajutam mai mult pe organizatori sa depasesca momentele penibile si sa aducem evenimentul la nivel intenational. Da, au fost momente penibile si cred ca cel mai josnic moment a fost manifestat de participanti la programul artistic realizat cu elevi... Dupa parerea mea, la acest eveniment participantii au gresit in cel putin doua momente iar organizatorii au facut ce au putut... Sper ca mesajul meu sa fie inteles si daca doriti sa stam de vorba sunt dispus sa particip la o discutie prietenesca la redactia Campina TV. Va asigur ca am o experienta obtinuta in organizarea a mai mult de 100 de evenimenter nationale si internationale ca pressedinte al Sectiunii Romane SPE si vicepresedinte al Sectiunii Romane SPE. Respect mult opinia tinerei generatii si din acest motiv am scris acest comentariu. Va asigur ca municipiul Campina este pentru toti locuitorii si este si a intelectualilor dar trebuie si incercati sa-i redescoperiti si sa-i cunosteti, pentru binele tinertei generatii. Va iubesc mult, Vasile Badiu
  • BKL 10.01.2018 08:41 Am constat si aici si pe Facebook ca sunt unii care iau apararea lui Tiseanu si chiar a organizatorilor. Eu unul ma regasesc in acest articol si reprezinta si punctul meu de vedere. Nu inteleg de ce suntem certati cei care avem o alta parerea decat altii si indraznim sa spunem acest lucru. Cred ca toti avem dreptul la o parere, dar nu ne mai certati pe cei care vrem mai mult de la Campina, de la Ziua Campinei. Cei care sunt mai preocupati sa il iubeasca pe Tiseanu, fie la propriu ridicandu-si poalele-n cap, fie la figurat,umezindu-si limba pentru ... al localitatii, sa isi vada linistiti de treaba lor. Eu unul vreau altceva pentru Campina, vreau mult mai mult, tocmai pentru ca iubesc acest oras care a ajuns sa fie condus ce un penal, care mie unul nu imi face cinste si nu il recunosc ca primar!
  • Vasile Badiu 10.01.2018 10:20 Mentionez ca nu fac parte dintr-un partid politic si nu tin cu un primar vremelnic ales, asa cum se intelege din comentariul anonim semnat cu BKL. Macar la Ziua Campinei trebuie sa renuntam la razboiul "roman contra roman" si hai sa facem pace macar o zi intr-un an. Da, articolul contine mult adevar dar adevarul trebuie spus intr-un anumit mod si Campina TV are o echipa puternica si cred ca stie la ce ma refer. Iubesc mult Romania si Municipiul Campina si nu pe un anume ales al nostru in plan local sau national.
  • G.I 10.01.2018 10:39 Asa se făcea și pe timpul comuniștilor. Laude cu ce au făcut ei și în rest multă tristețe în jur. Asta este aniversarea Cămpinei?..Pacat că nu sunt oameni în măsură să faca ceva mai frumos să simtă câmpinenii că e sarbatoarea orașului în care trăiesc. Poate se schimbă ceva totuși pe viitor...sperăm...
  • Vali 10.01.2018 11:14 Eu vad aceasta editie mai reusita decat anii trecuti.Foarte emotionant momentul tanarului Balas,dar este o parte pozitiva ca inca se mai consuma cultura,chiar daca s-au imbulzit lumea la carti.Si veti constata ca nu sunt oricine,in mare parte intelectuali.Motivul este ca nici la Biblioteca Oraseneasca unele din cartile scrise de campineni nu le gasesti,sau au 1-2 exemplare.Biblioteca Istrati din Balcescu acolo insa nu am vazut carti scrise de campineni si este o biblioteca de 1 etaj,50.000 volume,beletristica si carti tehnice
  • Un Ionel 12.01.2018 10:18 Viitorul nu suna bine.Tiseanu ar trebui sa se retraga din joc, daca continua vom avea alegeri in 2018.Campina are tineri frumosi,intelectuali.Eu vad primar pe Andi Duran si vice pe Andrei Istrate.As mai vrea prin CL sa vad aleatoriu pe urmatorii : Liviu Briciu,Andi Balu,Alin Lixandroiu,Rosu Cristian Cornel,Bobby Cord,Petcu Costin,Stanciu Bogdan,Mocanu Andrei,Auras Chivu,Cristi Minculescu,Florin Marcu
  • Serbanescu 14.01.2018 09:20 Sefa Casei de Cultura e ruda cu consilierul local Ionita? E fiica lui sau vreo nepoata, ceva de genul asta? Mi se pare foarte grav daca se promoveaza nepotismele de genul acesta.
  • Aura 14.01.2018 12:40 Privind in sala la participanti, viitorul nu suna deloc bine! Unde sunt tinerii Campinei? Ce au facut organizatorii sa ii atraga spre un astfel de eveniment?
  • Petre.I. 14.01.2018 13:43 @Serbanescu.Este sotia consilierului Ionita...important este sa renasca cultura,indiferent de cine o conduce.Casa Tineretului reprezinta sub conducerea lui Buda ceva....a ajuns pus de PSD director,si exemplele pot continua.Nu se poate sa fii cineva fara sa te murdaresti la gura de politica.Unde sunt tinerele vlastare?In alte parti unde sunt respectati.Primarul nici macar in partidul din care face parte nu a promovat tinerii.
  • elek 05.03.2018 16:16 Primarul nu este impartial,la eveniment trebuia lansata si cartea prof.Trandafir...iar altii daca doresc sa isi promoveze scrierile de ziua orasului nu pot.
  • Alexinho 05.04.2018 08:46 Pe viitor trebuie organizat in sala de spectacole,Tiseanu sa isi ia scoci si sa taca.Sa spuna doar Bine ati venit,sa fie impartial,2-3 ore cat tine spectacolul invita oameni sa vorbeasca liber( fara aluzie la politica) de la simplii muncitori la profesori si ingineri,pe alocuri presarati momentele cu glume.Ar fi cazul sa citeasca carti de dezvoltare personala primarul,lumea e suparata tare si el da blocaj si ameninta lumea pe retele de socializare cu procese.El si cei care il sustin,se stiu ei.Aceasta este tupeu maxim.Ridica oare Tiseanu pretentii cand era inginer la Neptun? I se permitea sa o comita grosolan cum a facut-o de cand este in Primarie? Stie alesii nostrii locali ca pensionarii discuta si analizeaza la Clubul Pensionarilor si pe bancile din Piata starea ''de avarie''.Sunt toti luati la puricat si comentati.
  • Elena Barbu 12.12.2018 18:30 Neaparat in sala mare,sa dea drumul la caldura.Privind in sala sunt numai "boieri" din primarie si prietenii lui Tiseanu.Priviti atent,sunt si dusmani insa putini.Pentru modestul targ Campina in afara de a-l asculta pe domnul Ciupala,cati au citit tonele de carti scrise in Campina.Cred ca peste 100 din care daca 15-20 sunt de interes,insa se face discriminare.Primare vorbeste scurt,lasa realizarile.O sa ne aburesti cu parcul Soldat care e ghinion praf si pulbere.Spune cum fac presiuni sa nu te toarne prietenii la cate gafe ai facut.

Eveniment

1558 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2788 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

180 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

626 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: