Prima zi de școală, cu bucuria revederii colegilor și profesorilor. Emoții ascunse sub mască...

Actualitate (Categoria articolului)

Câmpina a fost astăzi un furnicar. Agitație, lume multă, părinți cu copii de mână, grupuri de liceeni, mașini parcate peste tot, străzi aproape blocate, mai ales în zona centrală. A fost prima zi de școală, 13 septembrie 2021. Dincolo de toată agitația, a existat totuși și bucuria începerii cursurilor cu prezența fizică a elevilor la școală, chiar și așa, cu masca de protecție, cum au stabilit autoritățile naționale.

În aproape toate unitățile de învățământ din Câmpina au avut loc astăzi festivități de deschidere a noului an școlar. Excepția a fost Liceul Tehnologic “Constantin Istrati”, unde se execută lucrări de reabilitare termică a clădirii (proiect cu fonduri europene) și unde cursurile se vor desfășura în două serii și doar în unele clase, cele care pot fi folosite. Acolo unde au avut loc, au fost festivități frumoase, cu emoții în special pentru cei mici și părinții lor, dar și cu anumite griji legate de evoluția situației pandemice, de posibilitatea ca, la un moment dat, dacă incidența cazurilor crește, să se treacă din nou la cursuri online, pe care nu și le doresc nici părinții, nici elevii și nici cadrele didactice.
Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a mers astăzi la toate școlile gimnaziale și la toate liceele din localitate, dar și la Grădinița cu program prelungit și program normal nr. 9. La unele unități de învățământ, prezența primarului a constituit o adevărată surpriză atât pentru cadrele didactice, cât mai ales pentru elevi și părinți, fiind pentru prima dată când un primar al Câmpinei vine în mijlocul lor la deschiderea anului școlar. Și dăm aici exemplul Liceului Tehnologic Mecanic, Școlii Gimnaziale Alexandru Ioan Cuza sau Școlii nr. 3 din Cartierul Voila. În discursul său, Ain Moldoveanu a insistat pe respectarea măsurilor de protecția sanitară, astfel încât să nu se ajungă la o creștere a ratei incidenței cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2. De asemenea, primarul le-a urat mult succes elevilor și cadrelor didactice în noul an școlar și a asigurat conducerile unităților de învățământ de tot sprijinul administrației locale.
La festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Colegiul Național
Nicolae Grigorescu au participat și consilierii locali care fac parte din Consiliul de Administrație al liceului – Adina Gârbăcică și Cezar Grama, precum și subprefectul județului, Alexandru Vane, fost elev al acestei instituții de învățământ. Mesajul inspectorului școlar general al ISJ Prahova, Ilona Rizea, a fost transmis celor prezenți prin intermediul inspectorului școlar Gabriela Tudor.
La școlile și liceele din Câmpina au început noul an școlar aproximativ 4.500 de elevi în cele trei cicluri de învățământ – primar, gimnazial, liceal. Mai precizăm un lucru, singura unitate de învățământ din Câmpina care a început anul școlar cu o nouă conducere este Școala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza, unde director este în prezent profesor Raluca Andreea Mihalache, iar director adjunct – profesor Florina Gherghel.

5017 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2344 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2377 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

138 vizualizari
25 apr. 2024 19:00

Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 26-a din Liga A Prahova la fotbal sunt programate la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările:

274 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.