Prima zi de școală, cu bucuria revederii colegilor și profesorilor. Emoții ascunse sub mască...

Actualitate (Categoria articolului)

Câmpina a fost astăzi un furnicar. Agitație, lume multă, părinți cu copii de mână, grupuri de liceeni, mașini parcate peste tot, străzi aproape blocate, mai ales în zona centrală. A fost prima zi de școală, 13 septembrie 2021. Dincolo de toată agitația, a existat totuși și bucuria începerii cursurilor cu prezența fizică a elevilor la școală, chiar și așa, cu masca de protecție, cum au stabilit autoritățile naționale.

În aproape toate unitățile de învățământ din Câmpina au avut loc astăzi festivități de deschidere a noului an școlar. Excepția a fost Liceul Tehnologic “Constantin Istrati”, unde se execută lucrări de reabilitare termică a clădirii (proiect cu fonduri europene) și unde cursurile se vor desfășura în două serii și doar în unele clase, cele care pot fi folosite. Acolo unde au avut loc, au fost festivități frumoase, cu emoții în special pentru cei mici și părinții lor, dar și cu anumite griji legate de evoluția situației pandemice, de posibilitatea ca, la un moment dat, dacă incidența cazurilor crește, să se treacă din nou la cursuri online, pe care nu și le doresc nici părinții, nici elevii și nici cadrele didactice.
Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a mers astăzi la toate școlile gimnaziale și la toate liceele din localitate, dar și la Grădinița cu program prelungit și program normal nr. 9. La unele unități de învățământ, prezența primarului a constituit o adevărată surpriză atât pentru cadrele didactice, cât mai ales pentru elevi și părinți, fiind pentru prima dată când un primar al Câmpinei vine în mijlocul lor la deschiderea anului școlar. Și dăm aici exemplul Liceului Tehnologic Mecanic, Școlii Gimnaziale Alexandru Ioan Cuza sau Școlii nr. 3 din Cartierul Voila. În discursul său, Ain Moldoveanu a insistat pe respectarea măsurilor de protecția sanitară, astfel încât să nu se ajungă la o creștere a ratei incidenței cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2. De asemenea, primarul le-a urat mult succes elevilor și cadrelor didactice în noul an școlar și a asigurat conducerile unităților de învățământ de tot sprijinul administrației locale.
La festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Colegiul Național
Nicolae Grigorescu au participat și consilierii locali care fac parte din Consiliul de Administrație al liceului – Adina Gârbăcică și Cezar Grama, precum și subprefectul județului, Alexandru Vane, fost elev al acestei instituții de învățământ. Mesajul inspectorului școlar general al ISJ Prahova, Ilona Rizea, a fost transmis celor prezenți prin intermediul inspectorului școlar Gabriela Tudor.
La școlile și liceele din Câmpina au început noul an școlar aproximativ 4.500 de elevi în cele trei cicluri de învățământ – primar, gimnazial, liceal. Mai precizăm un lucru, singura unitate de învățământ din Câmpina care a început anul școlar cu o nouă conducere este Școala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza, unde director este în prezent profesor Raluca Andreea Mihalache, iar director adjunct – profesor Florina Gherghel.

4127 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2793 vizualizari
16 sept. 2021 20:32

Rectificare cu emoții. Vot la limită pentru asigurarea finanțării în vederea pregătirii mai multor proiecte cu fonduri europene

Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a convocat pentru joi, 16 septembrie 2021, o ședință extraordinară a Consiliului Local, principalul punct pe ordinea de zi fiind o rectificare a bugetului local. Ședința Consilului Local Câmpina a început cu un moment de reculegere în memoria fostului director al Poliției Locale, Romeo Văsii, care a încetat din viață săptămâna trecută.

2419 vizualizari
16 sept. 2021 10:24

Accident pe DN1, la Nistorești. O mașină a ajuns în albia râului Prahova

Pe DN1, la Nistorești, a avut loc în această dimineață un accident de circulație în urma căruia un autoturism în care se aflau două persoane a părăsit carosabilul și a ajuns în albia râului Prahova.

Alte stiri recente

49 vizualizari
18 sept. 2021 10:12

Anunț licitații publice pentru vânzarea activelor Emon Electric Câmpina, societate aflată în faliment

Lichidatorul judiciar Mușat&Asociații anunță organizarea unor licitații publice cu strigare pentru vânzarea mai multor active ale societății Emon Electric Câmpina, aflată în faliment.

1171 vizualizari
18 sept. 2021 08:06

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 18 septembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.