Prima zi de școală, cu bucuria revederii colegilor și profesorilor. Emoții ascunse sub mască...

Actualitate (Categoria articolului)

Câmpina a fost astăzi un furnicar. Agitație, lume multă, părinți cu copii de mână, grupuri de liceeni, mașini parcate peste tot, străzi aproape blocate, mai ales în zona centrală. A fost prima zi de școală, 13 septembrie 2021. Dincolo de toată agitația, a existat totuși și bucuria începerii cursurilor cu prezența fizică a elevilor la școală, chiar și așa, cu masca de protecție, cum au stabilit autoritățile naționale.

În aproape toate unitățile de învățământ din Câmpina au avut loc astăzi festivități de deschidere a noului an școlar. Excepția a fost Liceul Tehnologic “Constantin Istrati”, unde se execută lucrări de reabilitare termică a clădirii (proiect cu fonduri europene) și unde cursurile se vor desfășura în două serii și doar în unele clase, cele care pot fi folosite. Acolo unde au avut loc, au fost festivități frumoase, cu emoții în special pentru cei mici și părinții lor, dar și cu anumite griji legate de evoluția situației pandemice, de posibilitatea ca, la un moment dat, dacă incidența cazurilor crește, să se treacă din nou la cursuri online, pe care nu și le doresc nici părinții, nici elevii și nici cadrele didactice.
Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a mers astăzi la toate școlile gimnaziale și la toate liceele din localitate, dar și la Grădinița cu program prelungit și program normal nr. 9. La unele unități de învățământ, prezența primarului a constituit o adevărată surpriză atât pentru cadrele didactice, cât mai ales pentru elevi și părinți, fiind pentru prima dată când un primar al Câmpinei vine în mijlocul lor la deschiderea anului școlar. Și dăm aici exemplul Liceului Tehnologic Mecanic, Școlii Gimnaziale Alexandru Ioan Cuza sau Școlii nr. 3 din Cartierul Voila. În discursul său, Ain Moldoveanu a insistat pe respectarea măsurilor de protecția sanitară, astfel încât să nu se ajungă la o creștere a ratei incidenței cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2. De asemenea, primarul le-a urat mult succes elevilor și cadrelor didactice în noul an școlar și a asigurat conducerile unităților de învățământ de tot sprijinul administrației locale.
La festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Colegiul Național
Nicolae Grigorescu au participat și consilierii locali care fac parte din Consiliul de Administrație al liceului – Adina Gârbăcică și Cezar Grama, precum și subprefectul județului, Alexandru Vane, fost elev al acestei instituții de învățământ. Mesajul inspectorului școlar general al ISJ Prahova, Ilona Rizea, a fost transmis celor prezenți prin intermediul inspectorului școlar Gabriela Tudor.
La școlile și liceele din Câmpina au început noul an școlar aproximativ 4.500 de elevi în cele trei cicluri de învățământ – primar, gimnazial, liceal. Mai precizăm un lucru, singura unitate de învățământ din Câmpina care a început anul școlar cu o nouă conducere este Școala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza, unde director este în prezent profesor Raluca Andreea Mihalache, iar director adjunct – profesor Florina Gherghel.

4718 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

392 vizualizari
03 oct. 2022 10:52

A fost semnat contractul de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare din Prahova. Partea Câmpinei - 51,7 milioane euro

Contractul de finanțare pentru implementarea "Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova" a fost semnat luni, 3 octombrie 2022, la Consiliul Județean Prahova, de către ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene – Marcel Ioan Boloș, Carmen Moraru - secretar de stat în cadrul MIPE și președintele CJ – Iulian Dumitrescu. Cu o investiție de 581,6 milioane euro fără TVA (692 milioane de euro cu tot cu TVA), din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), acesta este cel mai important proiect din județul Prahova pentru dezvoltarea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare.

1714 vizualizari
01 oct. 2022 12:31

De Ziua Internațională a Muzicii, tânărul pianist câmpinean Sergiu Dobrescu vă oferă un dar... muzical

2 comentarii

1 octombrie este Ziua Internațională a Muzicii și se sărbătorește la această dată încă din 1975. Inițiativa i-a aparținut renumitului violonist şi muzicolog Yehudi Menuhin, propunerea sa fiind adoptată de Consiliul Muzical Internațional al UNESCO pentru că muzica poate fi considerată limbajul universal al omenirii. De Ziua Internațională a Muzicii, tânărul și foarte talentatul pianist câmpinean Sergiu Dobrescu vă oferă, prin intermediul nostru, un cadou muzical de suflet - Sonata Op.49, No.2, a lui Ludwig van Beethoven, unul dntre cei mai mari compozitori din istoria muzicii.

Alte stiri recente

1467 vizualizari
02 oct. 2022 20:11

Liga B Prahova. FC Muscelul Câmpina - Unirea Lacul Turcului 3-1

La revenirea pe teren propriu, FC Muscelul Câmpina a avut un adversar incomod, formația Unirea Lacul Turcului.

2165 vizualizari
02 oct. 2022 19:49

Înotătorii de la CS Câmpina, performanțe foarte bune la Cupa ”Hyperion”, de la Brașov

450 de sportivi de la 24 de cluburi din țară au fost prezenți în week-end la Brașov, la Cupa ”Hyperion” la natație. La startul acestei competiții s-au aflat și mai mulți sportivi de la CS Câmpina, pregătiți de Adrian Stoican.