Alegeri la PNL Câmpina, Alexandru Vane și Marian Nistor, candidații pentru funcția de președinte

Politică (Categoria articolului)

UPDATE - Surse din cadrul PNL Prahova ne-au precizat faptul că Marian Nistor nu va putea candida la funcția de președinte al PNL Câmpina și va exista un singur candidat la alegerile din 7 iulie - Alexandru Vane. De ce nu este acceptată candidatura lui Marian Nistor? Aceleași surse spun că din cauza problemelor de incompatibilitate pe care le-a avut cu ANI. Este o poveste mai veche, din 2015, când ANI l-a declarat incompatibil pe Marian Nistor, considerând că nu poate deține simultan funcția de director la Piața Centrală și cea de consilier local.

Pe 7 iulie 2021, la Casa de Cultură “Geo Bogza”, va avea loc conferința de alegeri a PNL Câmpina, organizația locală urmând să-și aleagă o nouă conducere. Două candidaturi au fost depuse pentru funcția de președinte: Alexandru Vane – actualul subprefect al județului, membru al echipei vechi a PNL Câmpina, de pe vremea când aceasta era condusă de Virgil Guran, înainte de fuziunea PNL cu PDL și Marian Nistor – directorul Pieței Centrale Câmpina, fost consilier local și consilier județean.

PNL Câmpina este la pământ de mai multă vreme, iar după alegerile locale din toamna anului trecut, când știm cu toții ce s-a întâmplat, aproape că nu a mai existat. Președintele organizației, Horia Tiseanu, a făcut un serios pas înapoi, dezamăgit de faptul că nu a mai fost lăsat să candideze pentru încă un mandat de primar, apoi și mai dezamăgit de faptul că partidul nu i-a oferit funcția guvernamentală promisă pentru a... trece mai ușor peste despărțirea definitivă de Primăria Câmpina, după două mandate de viceprimar și patru de primar. Abia după ce conducerea județeană a partidului l-a delegat pe Dorin Tudora să preia interimatul organizației de la Câmpina, Horia Tiseanu a avut o încercare timidă de a-și reuni membrii de partid, adică ce a mai rămas din PNL pe plan local. Și mare lucru nu a mai rămas.
Acum, vor avea loc alegeri la PNL Câmpina. Vor fi aleși președintele, vicepreședinții, trezorierul și membrii Biroului Permanent Local. În jur de 16 persoane, cărora li se va alătura secretarul organizației, numit de noul președinte. Cei doi candidați la funcție de președinte reprezintă fiecare câte o tabără. Să le spunem “tabăra Ploiești” și “tabăra Câmpina”, după susținerea pe care o are fiecare. Cu siguranță, nici lui Alexandru Vane și nici lui Marian Nistor nu le va fi ușor să-și întocmească propria listă de oameni în biroul de conducere, iar în privința susținătorilor, va fi foarte interesant de văzut. În mod normal, sala mică de la Casa de Cultură ar fi mai mult decât suficientă pentru aceste alegeri, dar este foarte probabil să asistăm la reactivarea unor membri mai vechi, interesați brusc de soarta PNL și deciși la fel de brusc să vină și să voteze pentru noul președinte. Chiar dacă pare liniște la PNL, în spatele cortinei se lucrează intens.
Din informațiile noastre, Horia Tiseanu va candida pentru un post de vicepreședinte și va aștepta în continuare funcția guvernamentală promisă de președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu. De asemenea, potrivit unor surse din cadrul PNL, la alegerile de la Câmpina va participa senatorul Roberta Anastase, președinte al Organizației Municipale PNL Ploiești. Și tot pe surse vă informăm că sunt unii liberali disperați după funcții, iar în disperarea lor joacă așa cum le cântă unii lideri de partid, ceea ce nu ar fi chiar o noutate.

2970 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionuț Preda 06.07.2021 08:00 Va câștiga cel susținut de Roberta Anastase. Restul nu contează.
  • Ioana Florea 07.07.2021 17:10 Ce treabă are o incompatibilitate cu dreptul de a fi șeful unui partid? Șeful partidului trebuie obligatoriu sa fie consilier local? Nu cred... Poate coordona f bine un proiect local. Marian Nistor a fost colegul meu de școală și știu ce poate. Mai repede cred că nu îl vor pt că nu e mielușel și nu răspunde comenzilor Robertei.
  • Feticu Dorel 07.07.2021 17:25 Mai trăiește Roberta Anastase? Nu s-a dat la o parte??? Daca numără ea, cu siguranță iese cine Trebuie ...
  • Vlad Nicoara 07.07.2021 17:37 Forța Marian! Nu te lasa!??? Altfel nu se va schimba nimic.curaj
  • Monica 08.07.2021 01:26 Baiatul asta Alexandru Vane era aranjator de produse pe raft la Carrefour Ploiesti... Probabil el isi spunea merchendiser... Imi confirma ideea ca in politica ajung doar oamenii care nu sunt in stare sa faca nimic altceva.
  • Monica 08.07.2021 01:32 Si bonus, Alexandru Vane este prieten bun cu Cezar Grama... spune-mi cu cine te insotesti ca sa iti zic cine esti. Va dati seama ce circ va fi, cu clovni unul si unul...
  • Cristi 08.07.2021 12:59 Curaj Marian!!!???
  • Babuinu 09.07.2021 16:11 Deci Libanezu, adica Alexandru Vane, care a lucrat ca adminiatrator la un magazin al familiei Anghel si care a fost dat afara pentru ca gestiunea se subtia in mod subit, o sa fie seful PNL Campina?

Politică

2240 vizualizari
04 ian. 2022 20:08

Ce soluții au liderii partidelor cu reprezentare în Consiliului Local pentru blocul de necesitate din Câmpina

UPDATE - Punctul de vedere al președintelui USR Câmpina, Liviu Dumitrache: "Prima dată, considerăm că trebuie să analizăm motivele pentru care s-a ajuns în această situație. Trebuie sa avem și punctul de vedere al locatarilor din blocul A6 și al locatarilor blocurilor din str. Mihai Eminescu de la acest moment. Iar dacă poziția acestora rămâne aceeași, este absolut necesar să schimbăm destinația blocului pentru a stopa costurile mari cu întreținerea acestui imobil. În acest sens, săptămâna viitoare, ne vom întâlni cu mai mulți colegi consilieri și sperăm să identificăm cea mai bună soluție de rezolvare a acestei situații.”

Actuala administrație locală câmpineană a moștenit o serie de ”castane fierbinți” de la fosta administrație, printre care și blocul de necesitate de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. O construcție care a costat destul de mult (9,5 milioane lei fără TVA), dar care nu și-a atins scopul. Blocul are 72 de unități locative (56 apartamente și 16 garsoniere), 24 de unități locative au fost repartizate medicilor de la cele două spitale, iar o garsonieră a primit-o campioana olimpică la monobob Georgeta Popescu. 47 de apartamente și garsoniere sunt libere.

2276 vizualizari
11 dec. 2021 08:54

PMP Câmpina, cu desaga plină, pentru copiii cuminți

PMP Câmpina l-a adus, anul acesta, pe Moș Crăciun în casele oamenilor. Plin de daruri și cadouri, dar mai ales surprize, Moșul a fost foarte darnic cu copiii cuminți din municipiul Câmpina, se arată într-un comunicat de presă transmis de PMP Câmpina.

Alte stiri recente

167 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1263 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.