Alegeri la PNL Câmpina, Alexandru Vane și Marian Nistor, candidații pentru funcția de președinte

Politică (Categoria articolului)

UPDATE - Surse din cadrul PNL Prahova ne-au precizat faptul că Marian Nistor nu va putea candida la funcția de președinte al PNL Câmpina și va exista un singur candidat la alegerile din 7 iulie - Alexandru Vane. De ce nu este acceptată candidatura lui Marian Nistor? Aceleași surse spun că din cauza problemelor de incompatibilitate pe care le-a avut cu ANI. Este o poveste mai veche, din 2015, când ANI l-a declarat incompatibil pe Marian Nistor, considerând că nu poate deține simultan funcția de director la Piața Centrală și cea de consilier local.

Pe 7 iulie 2021, la Casa de Cultură “Geo Bogza”, va avea loc conferința de alegeri a PNL Câmpina, organizația locală urmând să-și aleagă o nouă conducere. Două candidaturi au fost depuse pentru funcția de președinte: Alexandru Vane – actualul subprefect al județului, membru al echipei vechi a PNL Câmpina, de pe vremea când aceasta era condusă de Virgil Guran, înainte de fuziunea PNL cu PDL și Marian Nistor – directorul Pieței Centrale Câmpina, fost consilier local și consilier județean.

PNL Câmpina este la pământ de mai multă vreme, iar după alegerile locale din toamna anului trecut, când știm cu toții ce s-a întâmplat, aproape că nu a mai existat. Președintele organizației, Horia Tiseanu, a făcut un serios pas înapoi, dezamăgit de faptul că nu a mai fost lăsat să candideze pentru încă un mandat de primar, apoi și mai dezamăgit de faptul că partidul nu i-a oferit funcția guvernamentală promisă pentru a... trece mai ușor peste despărțirea definitivă de Primăria Câmpina, după două mandate de viceprimar și patru de primar. Abia după ce conducerea județeană a partidului l-a delegat pe Dorin Tudora să preia interimatul organizației de la Câmpina, Horia Tiseanu a avut o încercare timidă de a-și reuni membrii de partid, adică ce a mai rămas din PNL pe plan local. Și mare lucru nu a mai rămas.
Acum, vor avea loc alegeri la PNL Câmpina. Vor fi aleși președintele, vicepreședinții, trezorierul și membrii Biroului Permanent Local. În jur de 16 persoane, cărora li se va alătura secretarul organizației, numit de noul președinte. Cei doi candidați la funcție de președinte reprezintă fiecare câte o tabără. Să le spunem “tabăra Ploiești” și “tabăra Câmpina”, după susținerea pe care o are fiecare. Cu siguranță, nici lui Alexandru Vane și nici lui Marian Nistor nu le va fi ușor să-și întocmească propria listă de oameni în biroul de conducere, iar în privința susținătorilor, va fi foarte interesant de văzut. În mod normal, sala mică de la Casa de Cultură ar fi mai mult decât suficientă pentru aceste alegeri, dar este foarte probabil să asistăm la reactivarea unor membri mai vechi, interesați brusc de soarta PNL și deciși la fel de brusc să vină și să voteze pentru noul președinte. Chiar dacă pare liniște la PNL, în spatele cortinei se lucrează intens.
Din informațiile noastre, Horia Tiseanu va candida pentru un post de vicepreședinte și va aștepta în continuare funcția guvernamentală promisă de președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu. De asemenea, potrivit unor surse din cadrul PNL, la alegerile de la Câmpina va participa senatorul Roberta Anastase, președinte al Organizației Municipale PNL Ploiești. Și tot pe surse vă informăm că sunt unii liberali disperați după funcții, iar în disperarea lor joacă așa cum le cântă unii lideri de partid, ceea ce nu ar fi chiar o noutate.

4185 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionuț Preda 06.07.2021 08:00 Va câștiga cel susținut de Roberta Anastase. Restul nu contează.
  • Ioana Florea 07.07.2021 17:10 Ce treabă are o incompatibilitate cu dreptul de a fi șeful unui partid? Șeful partidului trebuie obligatoriu sa fie consilier local? Nu cred... Poate coordona f bine un proiect local. Marian Nistor a fost colegul meu de școală și știu ce poate. Mai repede cred că nu îl vor pt că nu e mielușel și nu răspunde comenzilor Robertei.
  • Feticu Dorel 07.07.2021 17:25 Mai trăiește Roberta Anastase? Nu s-a dat la o parte??? Daca numără ea, cu siguranță iese cine Trebuie ...
  • Vlad Nicoara 07.07.2021 17:37 Forța Marian! Nu te lasa!??? Altfel nu se va schimba nimic.curaj
  • Monica 08.07.2021 01:26 Baiatul asta Alexandru Vane era aranjator de produse pe raft la Carrefour Ploiesti... Probabil el isi spunea merchendiser... Imi confirma ideea ca in politica ajung doar oamenii care nu sunt in stare sa faca nimic altceva.
  • Monica 08.07.2021 01:32 Si bonus, Alexandru Vane este prieten bun cu Cezar Grama... spune-mi cu cine te insotesti ca sa iti zic cine esti. Va dati seama ce circ va fi, cu clovni unul si unul...
  • Cristi 08.07.2021 12:59 Curaj Marian!!!???
  • Babuinu 09.07.2021 16:11 Deci Libanezu, adica Alexandru Vane, care a lucrat ca adminiatrator la un magazin al familiei Anghel si care a fost dat afara pentru ca gestiunea se subtia in mod subit, o sa fie seful PNL Campina?

Politică

1041 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1742 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

188 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1066 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.