Alegeri la PNL Câmpina, Alexandru Vane și Marian Nistor, candidații pentru funcția de președinte

Politică (Categoria articolului)

UPDATE - Surse din cadrul PNL Prahova ne-au precizat faptul că Marian Nistor nu va putea candida la funcția de președinte al PNL Câmpina și va exista un singur candidat la alegerile din 7 iulie - Alexandru Vane. De ce nu este acceptată candidatura lui Marian Nistor? Aceleași surse spun că din cauza problemelor de incompatibilitate pe care le-a avut cu ANI. Este o poveste mai veche, din 2015, când ANI l-a declarat incompatibil pe Marian Nistor, considerând că nu poate deține simultan funcția de director la Piața Centrală și cea de consilier local.

Pe 7 iulie 2021, la Casa de Cultură “Geo Bogza”, va avea loc conferința de alegeri a PNL Câmpina, organizația locală urmând să-și aleagă o nouă conducere. Două candidaturi au fost depuse pentru funcția de președinte: Alexandru Vane – actualul subprefect al județului, membru al echipei vechi a PNL Câmpina, de pe vremea când aceasta era condusă de Virgil Guran, înainte de fuziunea PNL cu PDL și Marian Nistor – directorul Pieței Centrale Câmpina, fost consilier local și consilier județean.

PNL Câmpina este la pământ de mai multă vreme, iar după alegerile locale din toamna anului trecut, când știm cu toții ce s-a întâmplat, aproape că nu a mai existat. Președintele organizației, Horia Tiseanu, a făcut un serios pas înapoi, dezamăgit de faptul că nu a mai fost lăsat să candideze pentru încă un mandat de primar, apoi și mai dezamăgit de faptul că partidul nu i-a oferit funcția guvernamentală promisă pentru a... trece mai ușor peste despărțirea definitivă de Primăria Câmpina, după două mandate de viceprimar și patru de primar. Abia după ce conducerea județeană a partidului l-a delegat pe Dorin Tudora să preia interimatul organizației de la Câmpina, Horia Tiseanu a avut o încercare timidă de a-și reuni membrii de partid, adică ce a mai rămas din PNL pe plan local. Și mare lucru nu a mai rămas.
Acum, vor avea loc alegeri la PNL Câmpina. Vor fi aleși președintele, vicepreședinții, trezorierul și membrii Biroului Permanent Local. În jur de 16 persoane, cărora li se va alătura secretarul organizației, numit de noul președinte. Cei doi candidați la funcție de președinte reprezintă fiecare câte o tabără. Să le spunem “tabăra Ploiești” și “tabăra Câmpina”, după susținerea pe care o are fiecare. Cu siguranță, nici lui Alexandru Vane și nici lui Marian Nistor nu le va fi ușor să-și întocmească propria listă de oameni în biroul de conducere, iar în privința susținătorilor, va fi foarte interesant de văzut. În mod normal, sala mică de la Casa de Cultură ar fi mai mult decât suficientă pentru aceste alegeri, dar este foarte probabil să asistăm la reactivarea unor membri mai vechi, interesați brusc de soarta PNL și deciși la fel de brusc să vină și să voteze pentru noul președinte. Chiar dacă pare liniște la PNL, în spatele cortinei se lucrează intens.
Din informațiile noastre, Horia Tiseanu va candida pentru un post de vicepreședinte și va aștepta în continuare funcția guvernamentală promisă de președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu. De asemenea, potrivit unor surse din cadrul PNL, la alegerile de la Câmpina va participa senatorul Roberta Anastase, președinte al Organizației Municipale PNL Ploiești. Și tot pe surse vă informăm că sunt unii liberali disperați după funcții, iar în disperarea lor joacă așa cum le cântă unii lideri de partid, ceea ce nu ar fi chiar o noutate.

2572 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionuț Preda 06.07.2021 08:00 Va câștiga cel susținut de Roberta Anastase. Restul nu contează.
  • Ioana Florea 07.07.2021 17:10 Ce treabă are o incompatibilitate cu dreptul de a fi șeful unui partid? Șeful partidului trebuie obligatoriu sa fie consilier local? Nu cred... Poate coordona f bine un proiect local. Marian Nistor a fost colegul meu de școală și știu ce poate. Mai repede cred că nu îl vor pt că nu e mielușel și nu răspunde comenzilor Robertei.
  • Feticu Dorel 07.07.2021 17:25 Mai trăiește Roberta Anastase? Nu s-a dat la o parte??? Daca numără ea, cu siguranță iese cine Trebuie ...
  • Vlad Nicoara 07.07.2021 17:37 Forța Marian! Nu te lasa!??? Altfel nu se va schimba nimic.curaj
  • Monica 08.07.2021 01:26 Baiatul asta Alexandru Vane era aranjator de produse pe raft la Carrefour Ploiesti... Probabil el isi spunea merchendiser... Imi confirma ideea ca in politica ajung doar oamenii care nu sunt in stare sa faca nimic altceva.
  • Monica 08.07.2021 01:32 Si bonus, Alexandru Vane este prieten bun cu Cezar Grama... spune-mi cu cine te insotesti ca sa iti zic cine esti. Va dati seama ce circ va fi, cu clovni unul si unul...
  • Cristi 08.07.2021 12:59 Curaj Marian!!!???
  • Babuinu 09.07.2021 16:11 Deci Libanezu, adica Alexandru Vane, care a lucrat ca adminiatrator la un magazin al familiei Anghel si care a fost dat afara pentru ca gestiunea se subtia in mod subit, o sa fie seful PNL Campina?

Politică

5211 vizualizari
25 iul. 2021 18:05

Punctul de vedere al liderilor politici câmpineni cu privire la proiectul prin care se încalcă libertatea presei și dreptul la informare al cetățeanului

Am solicitat liderilor locali ai partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina un punct de vedere privind proiectul referitor la Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Local Câmpina, inițiat de consilierii Adina Gârbăcică (USR), Valentin Crețu (PLUS) și Dan Nica (PNL). Este vorba despre acel proiect care conține prevederi prin care se încalcă libertatea presei (nu se permite filmarea, iar fotografierea este permisă doar în primele cinci minute ale ședinței) și dreptul la informare al cetățeanului. Acel proiect prin care se dorește introducerea unei prevederi fără bază legală - “Consiliul local poate aproba desfășurarea ședinței cu ușile închise, în unele situații stabilite în raport de prevederile legale”. Detalii - aici.

3406 vizualizari
16 iul. 2021 19:38

Marian Nistor este noul președinte al PNL Câmpina

6 comentarii

Alegerile pentru noua conducere a PNL Câmpina au avut loc vineri după-amiază, la Casa de Cultură "Geo Bogza", iar de această dată s-au desfășurat fără probleme. Singurul candidat la președinția organizației locale, Marian Nistor, a câștigat această funcție cu 49 de voturi din 51. Din partea organizației județene a fost prezent Dorin Tudora, președintele CODA (Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor), fost consilier județean, în prezent director general al societății Conpet.

Alte stiri recente

1571 vizualizari
29 iul. 2021 11:56

Societatea VOIPAN angajează brutar-cocător, patiser, cofetar, șofer distribuție și inginer în panificație

Noi, echipa Voipan, ne extindem activitatea. Vrei să faci parte din echipa noastră?

3139 vizualizari
29 iul. 2021 11:46

Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.