Alegeri la PNL Câmpina, Alexandru Vane și Marian Nistor, candidații pentru funcția de președinte

Politică (Categoria articolului)

UPDATE - Surse din cadrul PNL Prahova ne-au precizat faptul că Marian Nistor nu va putea candida la funcția de președinte al PNL Câmpina și va exista un singur candidat la alegerile din 7 iulie - Alexandru Vane. De ce nu este acceptată candidatura lui Marian Nistor? Aceleași surse spun că din cauza problemelor de incompatibilitate pe care le-a avut cu ANI. Este o poveste mai veche, din 2015, când ANI l-a declarat incompatibil pe Marian Nistor, considerând că nu poate deține simultan funcția de director la Piața Centrală și cea de consilier local.

Pe 7 iulie 2021, la Casa de Cultură “Geo Bogza”, va avea loc conferința de alegeri a PNL Câmpina, organizația locală urmând să-și aleagă o nouă conducere. Două candidaturi au fost depuse pentru funcția de președinte: Alexandru Vane – actualul subprefect al județului, membru al echipei vechi a PNL Câmpina, de pe vremea când aceasta era condusă de Virgil Guran, înainte de fuziunea PNL cu PDL și Marian Nistor – directorul Pieței Centrale Câmpina, fost consilier local și consilier județean.

PNL Câmpina este la pământ de mai multă vreme, iar după alegerile locale din toamna anului trecut, când știm cu toții ce s-a întâmplat, aproape că nu a mai existat. Președintele organizației, Horia Tiseanu, a făcut un serios pas înapoi, dezamăgit de faptul că nu a mai fost lăsat să candideze pentru încă un mandat de primar, apoi și mai dezamăgit de faptul că partidul nu i-a oferit funcția guvernamentală promisă pentru a... trece mai ușor peste despărțirea definitivă de Primăria Câmpina, după două mandate de viceprimar și patru de primar. Abia după ce conducerea județeană a partidului l-a delegat pe Dorin Tudora să preia interimatul organizației de la Câmpina, Horia Tiseanu a avut o încercare timidă de a-și reuni membrii de partid, adică ce a mai rămas din PNL pe plan local. Și mare lucru nu a mai rămas.
Acum, vor avea loc alegeri la PNL Câmpina. Vor fi aleși președintele, vicepreședinții, trezorierul și membrii Biroului Permanent Local. În jur de 16 persoane, cărora li se va alătura secretarul organizației, numit de noul președinte. Cei doi candidați la funcție de președinte reprezintă fiecare câte o tabără. Să le spunem “tabăra Ploiești” și “tabăra Câmpina”, după susținerea pe care o are fiecare. Cu siguranță, nici lui Alexandru Vane și nici lui Marian Nistor nu le va fi ușor să-și întocmească propria listă de oameni în biroul de conducere, iar în privința susținătorilor, va fi foarte interesant de văzut. În mod normal, sala mică de la Casa de Cultură ar fi mai mult decât suficientă pentru aceste alegeri, dar este foarte probabil să asistăm la reactivarea unor membri mai vechi, interesați brusc de soarta PNL și deciși la fel de brusc să vină și să voteze pentru noul președinte. Chiar dacă pare liniște la PNL, în spatele cortinei se lucrează intens.
Din informațiile noastre, Horia Tiseanu va candida pentru un post de vicepreședinte și va aștepta în continuare funcția guvernamentală promisă de președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu. De asemenea, potrivit unor surse din cadrul PNL, la alegerile de la Câmpina va participa senatorul Roberta Anastase, președinte al Organizației Municipale PNL Ploiești. Și tot pe surse vă informăm că sunt unii liberali disperați după funcții, iar în disperarea lor joacă așa cum le cântă unii lideri de partid, ceea ce nu ar fi chiar o noutate.

3791 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionuț Preda 06.07.2021 08:00 Va câștiga cel susținut de Roberta Anastase. Restul nu contează.
  • Ioana Florea 07.07.2021 17:10 Ce treabă are o incompatibilitate cu dreptul de a fi șeful unui partid? Șeful partidului trebuie obligatoriu sa fie consilier local? Nu cred... Poate coordona f bine un proiect local. Marian Nistor a fost colegul meu de școală și știu ce poate. Mai repede cred că nu îl vor pt că nu e mielușel și nu răspunde comenzilor Robertei.
  • Feticu Dorel 07.07.2021 17:25 Mai trăiește Roberta Anastase? Nu s-a dat la o parte??? Daca numără ea, cu siguranță iese cine Trebuie ...
  • Vlad Nicoara 07.07.2021 17:37 Forța Marian! Nu te lasa!??? Altfel nu se va schimba nimic.curaj
  • Monica 08.07.2021 01:26 Baiatul asta Alexandru Vane era aranjator de produse pe raft la Carrefour Ploiesti... Probabil el isi spunea merchendiser... Imi confirma ideea ca in politica ajung doar oamenii care nu sunt in stare sa faca nimic altceva.
  • Monica 08.07.2021 01:32 Si bonus, Alexandru Vane este prieten bun cu Cezar Grama... spune-mi cu cine te insotesti ca sa iti zic cine esti. Va dati seama ce circ va fi, cu clovni unul si unul...
  • Cristi 08.07.2021 12:59 Curaj Marian!!!???
  • Babuinu 09.07.2021 16:11 Deci Libanezu, adica Alexandru Vane, care a lucrat ca adminiatrator la un magazin al familiei Anghel si care a fost dat afara pentru ca gestiunea se subtia in mod subit, o sa fie seful PNL Campina?

Politică

1749 vizualizari
21 feb. 2023 10:37

PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia Nașterea Maicii Domnului din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

1848 vizualizari
16 feb. 2023 21:20

Horațiu Zăgan, despre acuzele aduse de Florin Marcu: ”Nu au nicio legătură cu realitatea”

La finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 15 februarie, consilierul Florin Marcu l-a acuzat pe Horațiu Zăgan că este într-un conflict de interese și l-a amenințat cu... ANI.

Alte stiri recente

108 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

102 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.