La Câmpina, 13 elevi au promovat Bacalaureatul, în urma contestațiilor

Actualitate (Categoria articolului)

Ministerul Educației a făcut publice duminică, la prânz, rezultatele finale la prima sesiune a bacalaureatului 2020, după soluționarea contestațiilor. La liceele câmpinene au fost depuse în total 277 contestații, iar 13 elevi au promovat bacalaureatul în urma recorectării lucrărilor (zece de la Energetic, doi de la ”Istrati”, unul de la Forestier). Procentul de promovabilitate a crescut, astfel, de la 62,53% la 64,52%.

Din totalul celor 277 contestații depuse la Câmpina, 171 au dus la mărirea notelor inițiale, 23 au păstrat notele, iar în 83 de cazuri s-a decis scăderea acestora.
Iată situația la fiecare unitate liceală de învățământ în parte:
Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” – 170 elevi promovați, 55 contestații depuse (42 au dus la mărirea notelor, două au menținut notele, iar în 11 cazuri notele inițiale au fost micșorate);
Colegiul Tehnic Forestier – 102 elevi promovați; 61 contestații depuse (31 au dus la mărirea notelor, șapte au menținut notele, iar în 23 cazuri notele inițiale au fost micșorate);
Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” – 27 elevi promovați, 63 contestații depuse (33 au dus la mărirea notelor, șapte au menținut notele, iar în 23 cazuri notele inițiale au fost micșorate);
Liceul Tehnologic Energetic – 122 elevi promovați, 90 contestații depuse (61 au dus la mărirea notelor, șase au menținut notele, iar în 23 cazuri notele inițiale au fost micșorate);
Liceul Tehnologic Mecanic – un elev promovat, 8 contestații (patru au dus la mărirea notelor, una a menținut notele, iar în trei cazuri notele inițiale au fost micșorate).
Iată și câteva exemple de diferențe mari între notele ințiale și cele în urma contestațiilor: de la 7,20 la 9,40 și de la 6,55 la 9, la proba de Limba română, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”; de la 5,70 la 7,80, tot la Limba română, dar la Liceul Energetic; de la 3 la 5 la biologie, la Forestier. La polul opus, ar fi situația unui elev de la Energetic, care a obținut nota 1,05 la matematică, a depus contestație, în urma căreia nota i-a fost schimbată la 1!
În final, bacalaureatul 2020 a însemnat, la Câmpina, 675 elevi înscriși la examen, 422 promovați, 232  respinși și 21 care nu s-au prezentat la BAC. Procent final de promovabilitate – 64,52%.

3471 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gigi Asistentul 06.07.2020 19:00 Buna ziua ! Tot o scaldati cu toate prostiile! De ce nu spuneti ca la Confind este depistat si internat la Ploiesti,un nou caz de Covid 19 ? Caz care a umblat prin toate birourile firmei, de luni pina vineri, inclusiv la sedinta cu presedintele Simion,de vineri si care, posibil, a infectat toata firma ! De ce nu spuneti asta ? Sunteti platiti sa nu divulgati asemenea oroare ? Va dati seama ce ascundeti ? O firma de talia Confindului, plina de covid 19 !

Actualitate

1761 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

4154 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

917 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

2026 vizualizari
12 aug. 2020 17:30

Membrii Organizației ProRomânia Câmpina susțin candidatura independentului Alin Moldoveanu la funcția de primar

1 comentarii

De-abia ce s-a anunțat semnarea protocolului care a stat la baza înființării Alianței pentru Prahova, între PSD, ProRomânia și PPU (S-L), că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru stânga politică din Câmpina. Astfel, președintele Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia, Marian Alexandru, a anunțat dizolvarea organizației și susținerea la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Câmpina a independentului Alin Moldoveanu.