Drumul județean 214, dintre Brebu și Pietriceaua, în pericol de surpare

Actualitate (Categoria articolului)

De la o zi la alta, drumul județean 214, care face legătura între Brebu și satul Pietriceaua, este tot mai afectat de alunecările de teren reactivate de ploile torențiale din ultima vreme. Acest drum are probleme de foarte mulți ani, indiferent de anotimp, ba se inundă, ba se transformă în pârtie înghețată, iar acum, iată arată ca în imaginile trimise de un cititor. Drumul se rupe, efectiv.

Paradoxal, acest dezastru de drum face legătura între Brebu și unul dintre cele mai frumoase sate din România - Pietriceaua, un adevărat muzeu în aer liber, un loc de poveste, încărcat de istorie și tradiții. Dar ca să ajungi aici îți trebuie curaj. Oamenii se întreabă, pe bună dreptate, dacă nu cumva autoritățile așteaptă ca drumul să se rupă de tot pentru a interveni. 
DJ 214 se află în administrarea Consiliului Județean Prahova și, potrivit, hotărârii de aprobare a bugetului județean pentru 2019, anul acesta sunt alocați 55.000 lei doar pentru realizarea proiectării în vederea executări lucrărilor de consolidare. Pentru că, în acest caz, nu vorbim despre o simplă asfaltare, ci despre consolidarea drumului afectat grav de alunecările de teren. Din păcate, drumul cedează de la o zi la alta și chiar există riscul să se producă surpări importante pe unele porțiuni.

5195 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • padure mihaela 25.06.2019 13:35 Buna ziua,va rog sa veniti sa vedeti si pasarela care face legatura dintre Breaza si DN1 catre Comarnic,care se degradeaza pe zi ce trece si nimeni nu face nimic ! S-au pus niste saci cu nisip si atat ! Cred ca pana nu se darama nu ia nimeni nici o masura !

Actualitate

1765 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1736 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

561 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

115 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.