"Bătaia NU e ruptă din rai!" - mesajul OFL Prahova cu ocazia Zilei Internaționale de combatere a violenței în familie

Social (Categoria articolului)

În fiecare an, în preajma zilei de 25 noiembrie, reprezentantele OFL Prahova organizează diverse acțiuni pentru a marca Ziua Internațională de combatere a violenței în familie. Sâmbătă, la Ploiești și Câmpina, femeile liberale au împărțit pe stradă, trecătorilor, baloane mov și cărți de vizită cu mesajul "Bătaia NU e ruptă din rai! Spune STOP violenței în familie!".

În anii trecuți, Organizația Femeilor Liberale din Prahova a derulat, împreună cu Asociația "Necuvinte", o amplă campanie împotriva violenței în familie. În mai multe localități din județ au avut loc întâlniri cu cetățenii (în cea mai mare parte femei), discuțiile axându-se pe combaterea violenței domestice, soluții de intervenție în situații de urgență, prevederi ale legislației în vigoare și rolul fiecăruia dintre noi în schimbarea mentalității. Anul acesta s-a ieșit pe stradă pentru a se împărți baloane și pentru a transmite populației mesajul menționat mai sus. La Câmpina, doamnele din OFL au fost însoțite și de primarul Horia Tiseanu și consilierul local Dragomir Enache.
"Violența în familie este un subiect greu și dureros și, din păcate, este un subiect care rămâne în actualitate. Prin campaniile pe care le-am organizat, dar și prin acțiunile mai simple, cum este cea de astăzi, dorim să atragem atenția asupra acestui adevărat fenomen al violenței în familie. O violență care poate însemna atât abuz fizic, cât și mental. Sunt mii, poate zeci de mii de cazuri raportate la nivel național, dar probabil că mult mai multe sunt cele despre care nu aflăm niciodată. Sunt multe de spus despre acest subiect dureros și suntem conștiente că nu e ușor, mai ales că totul pleacă de la mentalitate", ne-a declarat președintele OFL Prahova, Monica Clinciu.
Se estimează că, în prezent, în România, o femeie este victima violenţei domestice la fiecare 30 de secunde. La nivel mondial, una din trei femei a fost măcar o dată în viaţă victimă a violenţei domestice. Din studiile realizate reiese că, din păcate, violenţa domestică se transmite din generaţie în generaţie. Ceea ce începe cu o palmă, cu un “accident”, devine rutină, iar relaţia din familie ajunge să fie una de control, manipulare şi abuz.

3227 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1444 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

693 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

191 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

352 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.