O cisternă încărcată cu acid sulfuric a luat foc pe DN1, în dreptul Câmpinei. Șoferul a decedat

Social (Categoria articolului)

În această dimineață, în jurul orei 4.10, o cisternă încărcată cu 40 tone acid sulfuric s-a izbit de un cap de pod, pe DN1, în zona municipiului Câmpina, chiar în apropiere de Iatsa Service. În urma impactului, cisterna s-a răsturnat, iar cabina a luat foc aproape instantaneu. Din cauza pericolului mare de explozie, zona a fost izolată de polițiști pe o raza de un km, iar traficul rutier a fost deviat prin Câmpina.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a intervenit cu opt autospeciale de lucru cu apă, două autospeciale pentru descarcerare și două ambulanțe, dar intervenția a fost extrem de dificilă tocmai din cauza riscului foarte mare de explozie. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie, s-a asigurat mai întâi răcirea cisternei, pentru a nu exploda, apoi s-a acționat pentru stingerea incendiului. Focul a fost lichidat după aproximativ o oră. Nu au existat scurgeri de combustibil pe carosabil, iar accidentul a avut loc într-o zonă fără case, pe sensul de mers spre Brașov. Din păcate, șoferul cisternei a fost găsit mort, sub autovehicul. Din primele cercetări reiese că șoferul a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un cap de pod, moment în care vehiculul de mare tonaj s-a răsturnat și a luat foc. Conducătorul auto a murit pe loc. Dumnezeu să-l ierte!

6286 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

482 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2457 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2698 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2450 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.