O cisternă încărcată cu acid sulfuric a luat foc pe DN1, în dreptul Câmpinei. Șoferul a decedat

Social (Categoria articolului)

În această dimineață, în jurul orei 4.10, o cisternă încărcată cu 40 tone acid sulfuric s-a izbit de un cap de pod, pe DN1, în zona municipiului Câmpina, chiar în apropiere de Iatsa Service. În urma impactului, cisterna s-a răsturnat, iar cabina a luat foc aproape instantaneu. Din cauza pericolului mare de explozie, zona a fost izolată de polițiști pe o raza de un km, iar traficul rutier a fost deviat prin Câmpina.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a intervenit cu opt autospeciale de lucru cu apă, două autospeciale pentru descarcerare și două ambulanțe, dar intervenția a fost extrem de dificilă tocmai din cauza riscului foarte mare de explozie. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie, s-a asigurat mai întâi răcirea cisternei, pentru a nu exploda, apoi s-a acționat pentru stingerea incendiului. Focul a fost lichidat după aproximativ o oră. Nu au existat scurgeri de combustibil pe carosabil, iar accidentul a avut loc într-o zonă fără case, pe sensul de mers spre Brașov. Din păcate, șoferul cisternei a fost găsit mort, sub autovehicul. Din primele cercetări reiese că șoferul a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un cap de pod, moment în care vehiculul de mare tonaj s-a răsturnat și a luat foc. Conducătorul auto a murit pe loc. Dumnezeu să-l ierte!

6822 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

95 vizualizari
06 iun. 2023 22:36

Greva din învățământ continuă și la Câmpina. Contradicții între ministrul Educației și liderii sindicali

Greva din învățământ a continuat și marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii. La Câmpina, în toate unitățile de învățământ se face grevă, într-o proporție mai mare sau mai mică.

1679 vizualizari
28 mai 2023 08:46

Echipa Școlii Centrale Câmpina a participat la faza județeană a concursului ”Educație rutieră - Educație pentru viață”

Sâmbătă, 27 mai, în Parcul Memorial Constantin Stere, din comuna Bucov, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat faza județeană a concursului național ”Educație rutieră- Educație pentru viață". În competiție, au participat șase echipe a câte patru elevi din ciclurile primare și gimnaziale din unități de învățământ din Câmpina (Școala Gimnazială Centrală) și din orașele Comarnic, Mizil,  Sinaia, Plopeni și Vălenii de Munte. 

Alte stiri recente

709 vizualizari
06 iun. 2023 20:46

Cupa României. CS Șirna Varnița - Tricolorul Breaza 2-2, 4-3 după prelungiri

Lovitură de teatru marți după-amiază în semifinalele Cupei României, unde liderul incontestabil al campionatului Ligii A, Tricolorul Breaza, nu a putut să treacă de ocupanta locului 1 în Seria Vest a Superligii B1, al treilea eșalon județean, CS Șirna Varnița.

732 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

1 comentarii

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.