Poiana Câmpina se va înfrăți cu localitățile Zaim și Negrești din Republica Moldova

Social (Categoria articolului)

Peste 1.000 de primari de pe ambele maluri ale Prutului au participat, duminică, la Conferința Reprezentanților Comunităților Locale din România și Republica Moldova, eveniment care a avut loc la Palatul Parlamentului din București și în cadrul căruia au fost perfectate 450 de acorduri de înfrățire. Printre acestea, două vizează direct comuna Poiana Câmpina, care se va înfrăți cu localitățile Zaim și Negrești din Republica Moldova.

"Am semnat declarația de intenție pentru demararea procedurii de înfrățire împreună cu primarii celor două localități basarabene - Ion Veste, de la Zaim și Zinaida Panainte de la Negrești. Între România și Republica Moldova există o relație cu totul și cu totul specială, care trebuie consolidată și în teritoriu, pentru că, după cum s-a numit și conferința de la București, frații în veci vor fi frați. După semnarea acestei declarații de intenție urmează să demarăm procedurile pentru încheierea acordului de înfrățire, care va presupune o cooperare în toate planurile - social, cultural, economic, administrativ", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu.

Comuna Zaim este situată în Raionul Căușeni. Are aproximativ 4.700 locuitori, din care 90% sunt moldoveni, iar restul ruși și ucraineni. Este localitatea natală a poetului Alexei Mateevici, cel care a scris "Limba noastră", un adevărat și superb elogiu adus limbii române. De altfel, în Zaim există și Casa-muzeu Alexei Mateevici, deschisă în 1988, când s-au împlinit 100 de ani de la nașterea poetului.
Comuna Negrești face parte din Raionul Strășeni și este situată la 26 km de Chișinău. Are 1.400 de locuitori (98% moldoveni) și este atestată documentar din anul 1772. 

3687 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

479 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2456 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2690 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2450 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.