După cum v-am informat deja, miercuri, 15 februarie 2023, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Câmpina în cadrul căreia s-a discutat și votat lista manifestărilor culturale, artistice, sportive și educative finanțate de la bugetul local. A fost o dezbatere dură, contondentă, care a durat mai bine de o oră și la finalul căreia s-au adus unele modificări la lista inițială a manifestărilor.
A fost prima dată în istoria recentă a administrației câmpinene când s-a discutat atât de dur și cu așa rezultate pe seama acestei liste a manifestărilor culturale. Au fost formulate mai multe amendamente la proiectul de hotărâre și puteți urmări înregistrarea video integrală a discuțiilor, CâmpinaTV.ro fiind singura publicație prezentă la această ședință extraordinară. Noi vom puncta aici doar detaliile care ni s-au părut interesante.
Autorul seriei ”Wild Carpathia” nu a fost dorit de majoritatea din Consiliul Local pentru realizarea unui film de prezentare a Câmpinei
Cele mai multe dintre amendamente au venit din partea consilierilor Noemi Ionescu, Costel Filip, Cosmin Raț și Florin Marcu, acesta din urmă fiind și cel care le-a susținut în plenul Consiliului Local. Proiectul ”Redescoperă România - Câmpina, poarta Bucegilor” presupunea realizarea unei serii de transmisiuni audio/video online în regim live pe paginile și profilurile de Facebook și Youtube ale participanților. Transmisiunile presupuneau prezentarea sub forma unui tur ghidat a unuia sau mai multor obiective din zonă, preluarea în regim live a unui recital cameral și difuzarea unui episod din seria Wild Carpathia realizată de Charlie Ottley. Totul pentru numai 4.000 euro. Puteți urmări discuțiile pe larg, cu argumentele fiecăruia. Din păcate, protagoniștii ședinței Consiliului Local au lăsat să se înțeleagă că ar fi vorba mai mult de o răfuială personală față de un coleg, în cazul de față Liviu Davidescu, președintele Comisiei de Cultură a Consiliului Local, cel care a susținut acest proiect.
”Revista Nouă” a dispărut din peisaj. Cel puțin, deocamdată...
Și ”Revista Nouă” a fost scoasă de pe lista manifestărilor culturale. Aici nu au fost la fel de multe discuții, ba chiar s-a spus la un moment dat că, de fapt, se dorește doar ”transferarea” acesteia de la Casa de Cultură la Biblioteca Municipală. Deocamdată, s-a scos de tot...
Fără finanțare de la bugetul local pentru Festivalul de Jazz-Rock
Amendamentul celor patru consilieri locali a cuprins și eliminarea Festivalului de Jaz-Rock de pe lista manifestărilor finanțate de la bugetul local. Nu este o noutate, la fel s-a întâmplat și anul trecut, când chiar promotorul acestui festival, consilierul Liviu Briciu, a fost cel care a solicitat ca acest festival să nu mai fie finanțat de la bugetul local. După liniștea afișată de acesta, a părut că totul a fost doar o momeală, pentru a nu se spune că au fost scoase doar proiectele unora...
Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului nu mai primește finanțare de la bugetul local
A surprins (sau poate că nu) eliminarea finanțării de la bugetul local pentru Ansamblul Focloric al Casei Tineretului. Un ansamblu extraordinar, care a reprezentat mereu cu cinste Câmpina și România la evenimente internaționale. Din păcate, nu a fost nimeni din partea Casei Tineretului pentru a susține acest ansamblu, așa cum din partea Casei de Cultură, de exemplu, a fost prezentă Alexandra Toma, responsabilul instituției. A încercat timid Liviu Davidescu: ”Cine merge să le spună acelor copii ai câmpinenilor din acest ansamblu: voi plecați acasă!”? În schimb, unul dintre inițiatorii acestui amendament a spus că sunt tot mai puțini câmpineni în acest ansamblu care primește finanțare de la mai multe localități. Faptul că din acest ansamblu face parte și consilierul local Andrei Duran, un adversar politic al celor patru consilieri care au inițiat amendamentul, probabil este doar o coincindență. Sau nu... Cu sau fără Duran, este mare păcat că acest ansamblu rămâne fără finanțare, iar Câmpina rămâne, astfel, doar cu Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură. În dorința de a plăti polițe, se strică ceva ce s-a construit cu multă muncă și e păcat.
Cam acestea sunt cele mai importante amendamente aprobate de plenul Consiliului Local. Au mai fost și altele, pe care le puteți afla urmărind filmarea integrală. Totuși, au fost prea multe momente în care totul a semănat cu o vendetă, ceea ce nu face bine nimănui. Nici măcar șubredei culturi câmpinene. Oricum, din păcate, cele mai bine de 60 de minute de dezbateri nu prea au arătat că ar fi vorba de forul legislativ din orașul cu cei mai mulți intelectuali la mia de locuitori. Dar asta este deja o legendă...
Așadar, vă invităm să vă luați pungile cu pop-corn, o bere sau un suc și instalați-vă comod să urmăriți "spectacolul" de la aprobarea manifestărilor culturale finanțate de la bugetul Câmpinei.
Vineri, 13 decembrie, a fost ședință extraordinară a Consiliului Local Câmpina. Deși s-a discutat doar o rectificare a bugetului local, au ieșit scântei...
La începutul fiecărui mandat, aleșii locali sunt obligați să-și completeze declarațiile de avere și de interese și să le depună la Primărie pentru a fi postate pe site-ul instituției. Iată cât de bogați (sau nu) sunt noii aleși câmpineni.
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.
La finalul mandatului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se repartizau spațiile locative din blocurile sociale de pe străzile Petrolistului și Năsăud, construite cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate.