Discuții dure la modificarea listei manifestărilor culturale finanțate de la bugetul local al Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat deja, miercuri, 15 februarie 2023, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Câmpina în cadrul căreia s-a discutat și votat lista manifestărilor culturale, artistice, sportive și educative finanțate de la bugetul local. A fost o dezbatere dură, contondentă, care a durat mai bine de o oră și la finalul căreia s-au adus unele modificări la lista inițială a manifestărilor.

A fost prima dată în istoria recentă a administrației câmpinene când s-a discutat atât de dur și cu așa rezultate pe seama acestei liste a manifestărilor culturale. Au fost formulate mai multe amendamente la proiectul de hotărâre și puteți urmări înregistrarea video integrală a discuțiilor, CâmpinaTV.ro fiind singura publicație prezentă la această ședință extraordinară. Noi vom puncta aici doar detaliile care ni s-au părut interesante.
Autorul seriei ”Wild Carpathia” nu a fost dorit de majoritatea din Consiliul Local pentru realizarea unui film de prezentare a Câmpinei
Cele mai multe dintre amendamente au venit din partea consilierilor Noemi Ionescu, Costel Filip, Cosmin Raț și Florin Marcu, acesta din urmă fiind și cel care le-a susținut în plenul Consiliului Local. Proiectul ”Redescoperă România - Câmpina, poarta Bucegilor” presupunea realizarea unei serii de transmisiuni audio/video online în regim live pe paginile și profilurile de Facebook și Youtube ale participanților. Transmisiunile presupuneau prezentarea sub forma unui tur ghidat a unuia sau mai multor obiective din zonă, preluarea în regim live a unui recital cameral și difuzarea unui episod din seria Wild Carpathia realizată de Charlie Ottley. Totul pentru numai 4.000 euro. Puteți urmări discuțiile pe larg, cu argumentele fiecăruia. Din păcate, protagoniștii ședinței Consiliului Local au lăsat să se înțeleagă că ar fi vorba mai mult de o răfuială personală față de un coleg, în cazul de față Liviu Davidescu, președintele Comisiei de Cultură a Consiliului Local, cel care a susținut acest proiect. 
”Revista Nouă” a dispărut din peisaj. Cel puțin, deocamdată...
Și ”Revista Nouă” a fost scoasă de pe lista manifestărilor culturale. Aici nu au fost la fel de multe discuții, ba chiar s-a spus la un moment dat că, de fapt, se dorește doar ”transferarea” acesteia de la Casa de Cultură la Biblioteca Municipală. Deocamdată, s-a scos de tot...
Fără finanțare de la bugetul local pentru Festivalul de Jazz-Rock
Amendamentul celor patru consilieri locali a cuprins și eliminarea Festivalului de Jaz-Rock de pe lista manifestărilor finanțate de la bugetul local. Nu este o noutate, la fel s-a întâmplat și anul trecut, când chiar promotorul acestui festival, consilierul Liviu Briciu, a fost cel care a solicitat ca acest festival să nu mai fie finanțat de la bugetul local. După liniștea afișată de acesta, a părut că totul a fost doar o momeală, pentru a nu se spune că au fost scoase doar proiectele unora...
Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului nu mai primește finanțare de la bugetul local
A surprins (sau poate că nu) eliminarea finanțării de la bugetul local pentru Ansamblul Focloric al Casei Tineretului. Un ansamblu extraordinar, care a reprezentat mereu cu cinste Câmpina și România la evenimente internaționale. Din păcate, nu a fost nimeni din partea Casei Tineretului pentru a susține acest ansamblu, așa cum din partea Casei de Cultură, de exemplu, a fost prezentă Alexandra Toma, responsabilul instituției. A încercat timid Liviu Davidescu: ”Cine merge să le spună acelor copii ai câmpinenilor din acest ansamblu: voi plecați acasă!”? În schimb, unul dintre inițiatorii acestui amendament a spus că sunt tot mai puțini câmpineni în acest ansamblu care primește finanțare de la mai multe localități. Faptul că din acest ansamblu face parte și consilierul local Andrei Duran, un adversar politic al celor patru consilieri care au inițiat amendamentul, probabil este doar o coincindență. Sau nu... Cu sau fără Duran, este mare păcat că acest ansamblu rămâne fără finanțare, iar Câmpina rămâne, astfel, doar cu Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură. În dorința de a plăti polițe, se strică ceva ce s-a construit cu multă muncă și e păcat. 

Cam acestea sunt cele mai importante amendamente aprobate de plenul Consiliului Local. Au mai fost și altele, pe care le puteți afla urmărind filmarea integrală. Totuși, au fost prea multe momente în care totul a semănat cu o vendetă, ceea ce nu face bine nimănui. Nici măcar șubredei culturi câmpinene. Oricum, din păcate, cele mai bine de 60 de minute de dezbateri nu prea au arătat că ar fi vorba de forul legislativ din orașul cu cei mai mulți intelectuali la mia de locuitori. Dar asta este deja o legendă...
Așadar, vă invităm să vă luați pungile cu pop-corn, o bere sau un suc și instalați-vă comod să urmăriți "spectacolul" de la aprobarea manifestărilor culturale finanțate de la bugetul Câmpinei.

5244 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionut 15.02.2023 21:07 Foarte pertinent articolul. Felicitari pentru impartialitate. Daca orasul Campina mai era cunoscut cumva pe plan international, era pentru cele doua ansambluri care de-a lungul anilor l-au reprezentat cu succes. Acum pe unul din ele, epigonii din consiliu l-au desfintat. Ce pretentie sa ai de la Marcu, care este marioneta primarului (la fel ca si ceilalti initiatori) cu care am vazut ca detine anumite terenuri impreuna, conform declaratiei de avere a lui Moldoveanu de pe site-ul primariei. In ce hal a ajuns orasul nostru, a ajuns sa imi fie rusine ca sunt campinean. Sa speram ca ne vine mintea la cap si vom vota ce trebuie anul viitor.
  • Amelia 15.02.2023 21:58 In primul rand, ibserv ca Marcu nu stapaneste nici macar limba romana vai de capul lui. Nu poti sa spui ca “ se abroga”ceva ce nu a fost aprobat. Apoi s-a facut de kakao ca a venit cu amendamente la o hotorare promovata chiar de el , amendamente pe care nu a fost in stare sa le sustine ceea ce arata ca, ca de obicei i-au fost scrise de cineva .
  • Misu 16.02.2023 11:07 Daca anul viitor va candida la primarie (dupa cum se zvoneste), Andrei Duran nu mai are nevoie sa isi faca nici un fel de campanie electorala. Prin propunerile si amendamentele depuse , “monstruoasa coalitie” girata de Moldoveanu, care urmareste distrugerea a tot ce este bun in Campina, dar nu este pe placul primarului (pana acum ansamblul folcloric al Casei Tineretului, echipa de fotbal a Clubului Sportiv, dar sigur vor urma si altele), plus starea jalnica a majoritatii strazilor, plus 0 locuri de munca create in mai bine de jumatate de mandat, ii va asigura o victorie confortabila lui Duran.

Actualitate

578 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

1856 vizualizari
06 dec. 2023 20:58

Clubul Sportiv Câmpina va avea un nou Comitet Director. Consilierii au fost de acord cu cea mai mare parte a modificărilor aduse de Cosmin Raț

1 comentarii

Vă informam recent că pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie 2023 se afla și un proiect privind modificarea condițiilor pentru alcătuirea Comitetului Director al Clubului Sportiv Câmpina, proiect inițiat de consilierul Cosmin Raț.

Alte stiri recente

1223 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

667 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.