Grădinița creativă de vară “Curcubeu în suflet de copil”, la Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina

Social (Categoria articolului)

La Grădinița “Iulia Hasdeu” din municipiul Câmpina s-a desfășurat, pe parcursul a aproximativ două săptămâni, proiectul educațional “Grădinița creativă de vară – Curcubeu în suflet de copil”, la care au participat 25 de copii și 12 cadre didactice de la instituția menționată și grădinițele partenere.

Primele șapte zile din cadrul acestui proiect educativ au fost dedicate curcubeului, toate activitățile desfășurate fiind pliate pe culoarea zilei, fiecare zi însemnând, bineînțeles, câte una dintre culorile curcubeului - roșu, orange, galben, verde, albastru, indigo și violet. Următoarele zile au avut ca temă “Curcubeul emoțiilor”, fiind organizate ateliere de dezvoltare a inteligenței emoționale prin desen, pictură, diverse jocuri, povești. Ultima zi, cea de evaluare a proiectului, i-a adus împreună pe toți participanții, iar momentul culminant a fost cel al unei expoziții de tricouri personalizate, fiecare copil desenând curcubeul pe tricoul său. “Am dorit să îmbinăm activitățile creative cu povești și jocuri terapeutice în aer liber. Ne-am imaginat că suntem într-o tabără de vară, încercând să creăm o atmosferă tipică de summer camp. A fost ceva deosebit pentru noi toți cei care am participat la proiect, copii și cadre didactice”, ne-a declarat Mihaela Predea, directorul Grădiniței cu Program Normal și Program Prelungit  “Iulia Hasdeu” din Câmpina.
La derularea acestui proiect, o contribuție importantă a avut Librăria Elstar, care le-a oferit copiilor materialele necesare desfășurării atelierelor creative. În ultimii ani, la Grădinița “Iulia Hasdeu” s-au derulat proiecte educative extrem de interesante, dintre care vă reamintim numai două - "Meseria de părinte se învață în fiecare zi" și "Noi suntem români".

5217 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2330 vizualizari
28 iul. 2021 12:30

Se caută "părinți sociali" pentru copiii de la Centrul Rezidențial de tip familial din comuna Brebu

1 comentarii

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova face angajări pentru Centrul Rezidențial de tip familial din Brebu. Se dorește angajarea unor părinți sociali (asistenți maternali), care să aibă grijă de copiii de la centrul din comuna Brebu. 

7113 vizualizari
21 iul. 2021 09:05

"Van Damme" a comis-o din nou. A spart geamurile Pieței Centrale Câmpina

UPDATE - Miercuri, în jurul orei 9.30, "Van Damme" era din nou în zona pieței. I se dăduse drumul de la Spitalul Voila, fără să fie anunțați polițiștii. A fost chemată Poliția Municipală, iar un echipaj l-a ridicat și l-a dus la sediul instituției.

Marți seară, în jurul orei 21.40, o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice a spart cu o lopată geamurile Pieței Centrale Câmpina - 12 geamuri și ușa laterală. Polițiștii au identificat persoana respectivă pe baza înregistrărilor camerelor video de supraveghere montate la piață. Este vorba despre un individ cunoscut în Câmpina sub porecla "Van Damme", cu antecedente penale. Încă din timpul nopții a fost reținut și internat la Spitalul de Psihiatrie Voila, fiind băut, plin de sânge și extrem de agitat.

Alte stiri recente

1568 vizualizari
29 iul. 2021 11:56

Societatea VOIPAN angajează brutar-cocător, patiser, cofetar, șofer distribuție și inginer în panificație

Noi, echipa Voipan, ne extindem activitatea. Vrei să faci parte din echipa noastră?

3110 vizualizari
29 iul. 2021 11:46

Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.