Grădinița creativă de vară “Curcubeu în suflet de copil”, la Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina

Social (Categoria articolului)

La Grădinița “Iulia Hasdeu” din municipiul Câmpina s-a desfășurat, pe parcursul a aproximativ două săptămâni, proiectul educațional “Grădinița creativă de vară – Curcubeu în suflet de copil”, la care au participat 25 de copii și 12 cadre didactice de la instituția menționată și grădinițele partenere.

Primele șapte zile din cadrul acestui proiect educativ au fost dedicate curcubeului, toate activitățile desfășurate fiind pliate pe culoarea zilei, fiecare zi însemnând, bineînțeles, câte una dintre culorile curcubeului - roșu, orange, galben, verde, albastru, indigo și violet. Următoarele zile au avut ca temă “Curcubeul emoțiilor”, fiind organizate ateliere de dezvoltare a inteligenței emoționale prin desen, pictură, diverse jocuri, povești. Ultima zi, cea de evaluare a proiectului, i-a adus împreună pe toți participanții, iar momentul culminant a fost cel al unei expoziții de tricouri personalizate, fiecare copil desenând curcubeul pe tricoul său. “Am dorit să îmbinăm activitățile creative cu povești și jocuri terapeutice în aer liber. Ne-am imaginat că suntem într-o tabără de vară, încercând să creăm o atmosferă tipică de summer camp. A fost ceva deosebit pentru noi toți cei care am participat la proiect, copii și cadre didactice”, ne-a declarat Mihaela Predea, directorul Grădiniței cu Program Normal și Program Prelungit  “Iulia Hasdeu” din Câmpina.
La derularea acestui proiect, o contribuție importantă a avut Librăria Elstar, care le-a oferit copiilor materialele necesare desfășurării atelierelor creative. În ultimii ani, la Grădinița “Iulia Hasdeu” s-au derulat proiecte educative extrem de interesante, dintre care vă reamintim numai două - "Meseria de părinte se învață în fiecare zi" și "Noi suntem români".

5800 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2053 vizualizari
22 ian. 2022 12:42

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - dirijorul și compozitorul Gheorghe Danga

V-am prezentat de-a lungul acestui serial povești - unele, extraordinare - ale unor câmpineni mai puțin cunoscuți. Și am inclus în categoria ”câmpineni” atât oameni care s-au născut aici, cât și oameni de prin alte părți, pe care viața i-a adus la Câmpina și care și-au lăsat o amprentă puternică asupra acestor locuri. În această din urmă categorie se încadrează și unul dintre cei mai mari dirijori și compozitori români din prima jumătate a secolului trecut - Gheorghe Danga.

3498 vizualizari
21 ian. 2022 12:32

Lecție de istorie locală, predată elevilor de profesorii de la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina

1 comentarii

O idee frumoasă și benefică pentru elevii Liceului Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina - o lecție de istorie locală, predată de două cadre didactice, nu la clasă, ci chiar pe teren, în două locații care merită cunoscute. Nu există manuale de istorie locală, iar inițiativa profesorilor Ofelia Negoiță și Nicolae Geantă este de lăudat și de urmat, cu atât mai mult cu cât Câmpina are o istorie bogată și interesantă.

Alte stiri recente

167 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1263 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.